ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Γαστρονόμο Ιουλίου

Κυκλοφορεί τη Κυριακή 09/07 με την Καθημερινή!

07.07.2017| Updated: 06.10.2021
Στον Γαστρονόμο Ιουλίου

Κυκλοφορεί τη Κυριακή 09/07 με την Καθημερινή!

Αφιέρωμα: Μεξικάνικη γιορτή
Σπιτικό γουακαμόλε, chimichangas με κοτόπουλο και σάλτσα chipotle, μεξικάνικο τσίλι κον κάρνε και φαχίτας με γαρίδες και αβοκάντο συνθέτουν ένα πολύχρωμο τραπέζι. Μετά απαραίτητη μια μεσημεριανή σιέστα.


Τοπική κουζίνα
Λιγοστά προϊόντα, αλλά μοναδικά και ξεχωριστά, όπως η μυζήθρα του λάινα, το υπόγειο τυρί του λάκκου, τα σερφιώτικα και ψαροσύρικα κρασιά, τα μερακλίδικα πεδούλια. Όλα αυτά τα γνωρίσαμε στη Σέριφο.


Το πιάτο του μήνα
Γεμιστά με κουκουνάρι, σάλτσα μανιταριών, θυμάρι και λευκό κρασί και στην κορυφή τους μια χρυσαφένια τραγανή κρούστα από γραβιέρα και παξιμάδια λαδιού, δια χειρός Αστέριου Κουστούδη.


Γιορτινό τραπέζι
O Γιώργος Λυκούρης και η ομάδα του «Σκοτάδη» από την Αίγινα, μας ετοίμασαν ένα τραπέζι με μεζέδες και φαγητά που μυρίζουν καλοκαίρι. Απολαύσαμε σαρδέλες στο αμπελόφυλλο, κολοκυθάκι τηγανητό, γαύρο στο φούρνο και άλλα πολλά.


Καλοκαιρινή ψαροφαγία
Ο Χριστόφορος Πέσκιας ετοίμασε μαγιάτικο με ιταλική σάλτσα πικάτα. Επωφελούμαστε από την ποικιλία των ψαριών που βρίσκουμε στην αγορά για να μαγειρέψουμε απίθανα γεύματα.


Σαλάτες της εποχής
Βλίτα με αλμυρίκια, πατάτες και αυγά ή με λαδολέμονο φέτας; Η Νένα Ισμυρνόγλου και η Νίκη Χρυσανθίδου αποθεώνουν το καλοκαιρινό χόρτο.


Για τους μακαρονάδες…
Σπαγγέτι, βίδες, ταλιατέλες, κοφτά, τα μακαρόνια είναι το φαγητό με φανατικούς οπαδούς. Ο Γαστρονόμος ετοίμασε 7 μοναδικές συνταγές για να απολαύσουμε τη μακαρονάδα μας με γαρίδες, κρέας, λαχανικά, τυριά και πολλά αρωματικά.


Μπιρομεζέδες για την παρέα
Η Νένα Ισμυρνόγλου και ο Χριστόφορος Πέσκιας ετοίμασαν ένα μενού, έτοιμο σε 1 ώρα για να υποδεχτούμε τους φίλους μας συνοδεία μιας κρύας μπίρας.


Στο πι & φι
Ψήνουμε κολοκυθάκια, μελιτζάνες, σπαράγγια, πιπεριές και τα κάνουμε σάντουιτς, πίτες, ταμπουλέ και χούμους.


Στο Ζαχαροπλαστείο
Μαρµελάδες που θα αφήσουν… εποχή, από τον Στέλιο Παρλιάρο, όπως η μαρμελάδα με μέλι, βερίκοκα και ροδάκινα αλλά και το κέικ αμυγδάλου με μαρμελάδα αμύγδαλο.


Μαζί το Foodie Guide 
Βόλτα στο Ρέθυµνο / Οι καλύτερες τυρόπιτες της Αθήνας / Προτάσεις για φαγητό σε όλη τη χώρα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών