ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου

Το νέο τεύχος του Γαστρονόμου κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

07.09.2018| Updated: 11.10.2021
Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου

Το νέο τεύχος του Γαστρονόμου κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

Αφιέρωμα: «Σπιτικό» street food
18 μαγαζιά της Αθήνας μάς δίνουν τις μυστικές συνταγές τους για να ετοιμάσουμε στο σπίτι από ανατολίτικα κιμαδοπιτάκια, πιροσκί, γκιοζλεμέδες με μάραθο και τηγανητή ζαμπονοτυρόπιτα μέχρι το σουβλάκι του Κώστα, εξωτικά φαλάφελ και μπέργκερ με μανιτάρια και πικάντικη μαγιονέζα.


Το τύμπανο του Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι
Η τελευταία συνταγή που έδωσε ο διακεκριμένος Ιταλός σεφ Fabrizio Buliani στον «Γαστρονόµο»: πρόκειται για τη δική του εκδοχή για το περίφημο Timpano ή Timpallo, ένα παστίτσιο-υπερπαραγωγή.


Εποχής: Ιδιαίτερες νοστιμιές με βασιλικό
Στην κουζίνα μας ο βασιλικός έχει περίοπτη θέση μιας και είναι ένα κυρίαρχο αρωματικό. Θα τον χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε πρωτότυπα πέστο με γραβιέρα Νάξου και φυστίκια Αιγίνης ή με αμύγδαλα και λιαστές ντομάτες, ντελικάτη βινεγκρέτ με ντομάτα, γεμιστές ντομάτες με φέτα και μελιτζάνα αλλά και για να αρωματίσουμε διακριτικά το ελαιόλαδό μας.


Συνταγολόγιο Σεπτεμβρίου
Ο απαραίτητος σύμβουλος της κουζίνας. Ο Γαστρονόμος προτείνει 24 καθημερινές συνταγές για το τραπέζι μας. Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσουμε τι θέλουμε να φτιάξουμε: κρέας, ψάρι, λαχανικά, όσπρια ή κοτόπουλο. Στη φωτογραφία οι κολοκυθοκεφτέδες δια χειρός του σεφ Χριστόφορου Πέσκια.


Ψαροφαγία από τον μαιτρ του είδους
Ο Λευτέρης Λαζάρου μεταμορφώνει την ταπεινή ζαργάνα σε ένα πεντανόστιμο πιάτο. Την ψήνει με λαδορίγανη και τη συνοδεύει με αλμύρα ή με φάβα.


Ετοιμάσαμε τις πατάτες γιαχνί αλλά δεν μείναμε εκεί
Με την καθοδήγηση του σεφ Αστέριου Κουστούδη μετατρέψαμε τις πατάτες σε κρέμα που θα συνοδεύσει πιτάκια με καπνιστό χέλι.


Τα κλασικά
Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη σε συνεργασία με τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια ετοιμάζοντας κοκκινιστό μοσχαράκι. Ο σεφ παραδίδει μαθήματα κουζίνας και εξηγεί το πώς και το γιατί των κλασικών συνταγών.


Δυναμικό πρωινό
Σπιτικό μούσλι με γάλα αμυγδάλου και φρυγανισμένο ψωμί με τριμμένα φρούτα. Για το πρώτο γεύμα της ημέρας επιλέγουμε υλικά που θα μας δώσουν ενέργεια και θα μας κρατήσουν χορτάτους.


Φίνες και έθνικ ντοματοσαλάτες
Ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος εμπνέεται από την Ισπανία και ετοιμάζει τρεις ξεχωριστές συνταγές με ζουμερές και φρέσκες ντομάτες. Στη φωτογραφία ψητά ντοματίνια με χόρτα και χταπόδι και σαλάτα με τόνο και πιπεριά.


Στην κουζίνα με τον Θοδωρή Παπανικολάου
Ο ταλαντούχος σεφ µάς δίνει τη δική του, ιδιαίτερη εκδοχή για το κλασικό ιταλικό ριζότο µε σαφράν και µας δείχνει πώς το µαγειρεύουµε σε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας.


Τα μυστικά του Αλέξανδρου Τσιοτίνη
4 συμβουλές από τον σεφ για να απογειώσουμε το ανατολίτικο αρνί με μπάμιες, σταφίδες και κόλιανδρο, όλα σε μια κατσαρόλα.


Τρυγούμε τα σταφύλια του Σεπτεμβρίου
Και με αυτά φτιάχνουμε θεσπέσια γλυκά από τον Στέλιο Παρλιάρο.


Foodie guide
Είναι λόγος για να αγαπάμε την Αθήνα περισσότερο. Ιδού όσοι υπαίθριοι κινηματογράφοι σερβίρουν και το κατιτίς παραπάνω από ποπ κορν και νάτσος. Ακόμα, οι νόστιμες προτάσεις των συντακτών για να απολαύσετε κάθε μπουκιά και κάθε γουλιά στην επόμενη έξοδό σας.

Το νέο τεύχος του Γαστρονόμου κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών