ΕΞΟΔΟΣ

Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου!

Κυκλοφορεί την Κυριακή 10/09 με την Καθημερινή!

08.09.2017

Κυκλοφορεί την Κυριακή 10/09 με την Καθημερινή!

Μεγάλο αφιέρωμα: Πρωινό

Πρωινά από όλη την Ελλάδα
Βάρβαρα, γαλατόπιτα Τυρνάβου, λαδένια Κιμώλου, σαντορινιά αυγά μάτια με πελτέ, νεράτες μυζηθρόπιτες από την Κρήτη. Ένα πρωινό τραπέζι γεμάτο παραδοσιακές γεύσεις.


  

Πρωινά για κάθε μέρα
Ο χρόνος είναι πολύτιμος και το πρωινό εξίσου… Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου ετοίμασε 7 υπερπλήρη, εύκολα πρωινά, με απλά υλικά και ελάχιστη μαγειρική, ένα για κάθε μέρα. Επιπλέον, 10 ιδέες για δεκατιανό στο γραφείο!


Σεφ, τι τρώτε το πρωί;
Οι σεφ μας μαγειρεύουν το αγαπημένο τους πρωινό. Ο Νικόλαος Κατσάνης, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Σουσουράδα και σγουρός σκαντζόχοιρος» στη Χαλκιδική ετοίμασε λαλαγγίτες ή λαγγίτες Θράκης (οι θρακιώτικες κρέπες), ενώ ο Αστέριος Κουστούδης, Εxecutive chef στα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεταννία» και «King George» μας έφτιαξε αλμυρές αυγοφέτες με ανεβατό Γρεβενών και ρίγανη.


 

Στο πι & φι!
Συνδυάζουμε φρούτα και λαχανικά εποχής με φρέσκο γάλα ή στραγγιστό γιαούρτι, προσθέτουμε μέλι ή μπαχαρικά και έχουμε έτοιμο ένα θρεπτικό και νόστιμο σμούθι.


Φθινοπωρινός τρύγος
Τρία πρωτότυπα πιάτα με το φρούτο του μήνα, το σταφύλι. Πρασινάδες με σταφύλια, φέτα, κάππαρη και σάλτσα με μέλι, λεμόνι και μουστάρδα, πικάντικο κοτόπουλο με σταφύλια, κουρκουμά και τζίντζερ της Νένας Ισμυρνόγλου και χοιρινά μπριζολάκια με ρόκα και σταφύλι του Χριστόφορου Πέσκια. 


Τα πιάτα του Λαζάρου
Ο σεφ ανοίγει την κουζίνα του και μας δίνει νόστιμες συνταγές για να τις φτιάξουμε στο σπίτι. Το μενού έχει ως εξής: σούπα γλυκοπατάτας με γαρίδες, σουπιές μαγειρευτές με ρύζι και χριστόψαρο στον φούρνο με χόρτα.


Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα!
Καθημερινά μαγειρέματα χωρίς κόπο. Κοτόπουλο με κολοκύθια ογκρατέν, τα πιο αφράτα μπιφτέκια με γέμιση λαχανικών και στραπατσάδα με βλίτα και ντομάτα.


Πρωτότυπα σνίτσελ στο φούρνο
Αποφεύγουμε την ταλαιπωρία του τηγανίσματος και γλιτώνουμε περιττά λάδια και θερμίδες. Η νοστιμιά είναι εξασφαλισμένη, το ίδιο και η τραγανή κρούστα, αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες.


Γλυκιά καλημέρα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ο δίσκος του πρωινού μας, γεμίζει με σπιτικά αλείμματα, κέικ και άλλα γλυκά κεράσματα βασισμένα στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστική του τόπου μας, καθώς και στα αρώματα και στις γεύσεις των παιδικών μας χρόνων.

Κυκλοφορεί την Κυριακή 10/09 με την Καθημερινή!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών