ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου

Κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή!

02.09.2019| Updated: 25.06.2021
Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου

Αφιέρωμα: Τοπική κουζίνα
Φιλόξενοι και καλοσυνάτοι Ναπολιτάνοι μας περίµεναν στα σπίτια τους πανέτοιµοι, µε τις συνταγές γραµµένες σε κόλλες χαρτί, µε τα υλικά σε απαρτία, καλοντυµένοι και περιποιηµένοι. Μας έδειξαν τα πατροπαράδοτα φαγητά τους, πόζαραν χαµογελαστοί στον φακό, και ύστερα µας κέρασαν κρασί και µας τάισαν, µη µείνουµε νηστικοί.


Μozzarella en carrozza: Το τοστάκι της νόνας
Τούτο εδώ το κολατσιό είναι έξοχο µες στην απλότητά του. Δύο φέτες µαλακό ψωµί και ενδιάµεσα µία παχιά φέτα µοτσαρέλας: το τοστάκι πανάρεται και τηγανίζεται.


Τα μυστικά της Caprese
Η διάσημη σαλάτα της περιοχής έχει μόνο ντομάτες, μοτσαρέλα και βασιλικό. Νοστιμίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.


Βέρα πίτσα Ναπολιτάνα
Είτε στο τηγάνι είτε στο φούρνο, με σάλτσα ντομάτας ή γεμισμένο με τυρί και αλλαντικά, το ζυμάρι είναι το θεμέλιο της πίτσας. Μαθαίνουμε πως να ανοίγουμε ζύμη για την πιο νόστιμη πίτσα της ζωής μας.


Αφράτες Polpette al sugo
Οικογενειακή συνταγή για πεντανόστιμους κεφτέδες με σάλτσα από γινωμένες καλοκαιρινές ντομάτες.


Pasta e patate con provola
Κάποιοι τα γκραντινάρουν, κάποιοι άλλοι όχι. Εμείς σκεπάσαμε τα ζυμαρικά με γενναίες χούφτες τριμμένης παρμεζάνας και τα ψήσαμε στον φούρνο.


Το άγνωστο σ’ εμάς Salsiccia e friarielli
Λουκάνικα με χόρτα. Στη Νάπολη το φαγητό φτιάχνεται με φριαριέλι ή ραπίνι ή άλλα πικρά χόρτα με γεύση που θυμίζει μπρόκολοκαι βρούβα.


Μια καλοχυλωμένη Pasta fagioli e cozze
Στο συγκεκριμένο φαγητό οι Ναπολιτάνοι συνδυάζουν ζυμαρικά με όσπρια και θαλασσινά. Η σάλτσα δένει και το φαγητό μας αποκτά μια βελουδένια, πηχτή υφή.


Η θρυλική Pastiera Napoletana
Με κρέμα από ρικότα και στάρι γίνεται το εμβληματικό γλυκό της Νάπολης. Την καλύτερη εκδοχή που δοκιμάσαμε, τη φυλάξαμε για εσάς.


Γλυκιά Νάπολη
Ονειρεµένα αµυγδαλοκέικ µε γεύση λεµονιού ή σοκολάτας, ψητά αµυγδαλωτά, λικέρ λιµοντσέλο και µπαµπάδες µε ρούµι. Τέτοια είναι τα γλυκά της Νάπολης και της γύρω περιοχής: φίνα, ντελικάτα, µε αρώµατα εσπεριδοειδών.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου με την Καθημερινή

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών