ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Γαστρονόμο της Κυριακής: Το καλοκαίρι μας στην Κρήτη

30 συνταγές-βίωμα από ντόπιους αλλά και από πολιτογραφημένους Κρητικούς μαγείρους μάς συστήνουν το μεγαλείο της καλοκαιρινής κουζίνας της Κρήτης, μιας κουζίνας εποχικής, παραδοσιακά σύγχρονης, ανθεκτικής στο χρόνο, απαράμιλλα λιτής και επίκαιρης όσο καμιά.

10.07.2020| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας
Στον Γαστρονόμο της Κυριακής: Το καλοκαίρι μας στην Κρήτη

Το καλοκαίρι μας στην Κρήτη

 

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 30 συνταγές-βίωμα από ντόπιους αλλά και από πολιτογραφημένους Κρητικούς μαγείρους μάς συστήνουν το μεγαλείο της καλοκαιρινής κουζίνας της Κρήτης, μιας κουζίνας εποχικής, παραδοσιακά σύγχρονης, ανθεκτικής στο χρόνο, απαράμιλλα λιτής και επίκαιρης όσο καμιά.


 Μια γαστρονομική παράδοση που ξαφνιάζει

«Αν ήταν να διάλεγα μια εικόνα για να συνοψίσω τη γεύση του κρητικού καλοκαιριού, θα διάλεγα εκείνη της μάνας την ώρα που επιστρέφει από τον κήπο με το καλάθι γεμάτο ανθούς κολοκυθιάς, όλους ταιριασμένους με τάξη, σαν μια τεράστια ανθοδέσμη που μυρίζει φρεσκάδα.» Νίκος Ψιλάκης

 Θάμνοι, θυμαριές και βραχάκια, ένα σκηνικό που επαναλαμβάνεται στο Αμάρι του Ρεθύμνου.

Οι μαγείρισσες της Κρήτης


Τα τυριά, οι φούρνοι και τα κρασιά της Κρήτης

 Η τυροκομική χάρτα του νησιού, με τα 40 καλύτερα τυριά στην κατηγορία τους, οι φούρνοι-τοπόσημα της Κρήτης και δέκα κρασιά που μας συστήνουν το σύγχρονο, δυναμικό και ανερχόμενο προφίλ του κρητικού αμπελώνα.  


Οι συνταγές της Κρήτης

Κουκουβάγια ή ντάκος και Κολοκυθομπούρεκο Χανίων

Μυζηθρόπιτες στο τηγάνι και πιλάφι με τσιγαριαστό κατσικάκι


Καθημερινό τραπέζι

Πλουσιότατος ο Ιούλιος σε ζαρζαβατικά, φρούτα, μυρωδικά, αλλά και σε ψάρια και θαλασσινά. Θα τα προμηθευτούμε όλα εγκαίρως και με ασφάλεια και θα μαγειρέψουμε απλά, αλλά πρωτότυπα και απολαυστικά φαγητά για όλη την οικογένεια.


Vintage παγωτά χωρίς παγωτομηχανή!

Μοιάζουν να ξεπήδησαν από παλιό κατάλογο ζαχαροπλαστείου. Γεύσεις αγαπημένες μιας άλλης εποχής, εύκολες, παλιακές αλλά όχι ξεπερασμένες. Αυτές είναι οι καλύτερες συνταγές για παγωτό σικάγο, εκμέκ παγωτό, γρανίτες και άλλα δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου.


Foodie Guide

Τα γαστρονομικά νέα της πρωτεύουσας,  εξορμήσεις για φαγητό εκτός των τειχών και συναρπαστικές ανακαλύψεις από τη συντακτική ομάδα του Γαστρονόμου.


Μη χάσετε τον Γαστρονόμο Ιουλίου

Κυκλοφορεί την Κυριακή 12/7 με την Καθημερινή της Κυριακής

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT