ΕΞΟΔΟΣ

Στον Πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο

Ο Γαστρονόμος ετοιμάζει το καλύτερο πάρτι της ζωής μας. Την Κυριακή 22/12 με την Καθημερινή.

27.12.2019

Το πάρτι της χρονιάς

Αυτό το ρεβεγιόν δεν θα το περάσετε στην κουζίνα. Όχι, στο σαλόνι είναι η θέση σας, δίπλα στους καλεσμένους σας. Κι αν δεν έχετε ιδέα πώς θα το πετύχετε, έχουμε εμείς. Κι όχι μόνο μία, αλλά 65 (!) – όσες και οι συνταγές που ακολουθούν για νόστιμο τσιμπολόγημα χωρίς (ή με ελάχιστο) μαγείρεμα. 

Καπνιστό χοιρομέρι

Ολιγόλεπτο ζέσταμα, ίσα να καραμελώσει το γλάσο με το οποίο θα αλείψουμε το χαμ, και ιδού: το πιο λαχταριστό και άνευ κόπου κύριο πιάτο του γιορτινού τραπεζιού.


Πλούσιος μπουφές για τα ποτά μας χωρίς κόπο

 Χωρίς να ανάψουμε φούρνο ή μάτια και χωρίς να περάσουμε ώρες ατελείωτες στην κουζίνα, ετοιμάζουμε τάπας, που θα ταιριάξουν με όποιο ποτό, κρασί ή απόσταγμα πίνουν οι καλεσμένοι μας. Μπόνους, εύκολες συνταγές για σπιτικά κοκτέιλ.


 

Σούσι για τον μπουφέ (και όχι μόνο με ωμό ψάρι)

Όχι άλλα ταρτάκια και βολ-ο-βαν στον γιορτινό μπουφέ! Τι θα λέγατε για μπουκίτσες ζουμερού, νόστιμου ρυζιού, εν είδει σούσι, που θα συνδυάσουμε με παστά ή μαρινάτα ψαράκια και θαλασσινά, καθώς και με όλα τα καλά του ελληνικού μποστανιού; Γρήγορα, οικεία στον ουρανίσκο μας, μοντέρνα, νόστιμα. Και αν είμαστε εξοικειωμένοι με την ωμή ψαροφαγία, τότε τα γαρνίρουμε με λεπτοκομμένες φέτες πάμφρεσκων φιλεταρισμένων ψαριών. Όμως εκεί χρειάζεται προσοχή στη θερμοκρασία σερβιρίσματος.


 

Τα ψωμιά του 2020

 Ο φούρνος είναι σχεδόν μόνιμα αναμμένος τις ημέρες των γιορτών. Ευκαιρία να ψήσουμε πρωτότυπα ψωμιά, γλυκά και αλμυρά, γεμιστά και μη, πάντως εντυπωσιακά και ιδιαίτερα, για τα εορταστικά τραπέζια, αλλά και για κάθε χαρούμενη περίσταση της νέας χρονιάς.


 

Βασιλόπιτα 2020 εξ Ανατολής

 Βασιλόπιτα με έμπνευση από τη μεγάλη μαγειρική της Περσίας, εκεί όπου μπλέκονται ως εκ θαύματος οι ευωδιές του τριαντάφυλλου και των φίνων μπαχαρικών με τη νοστιμιά των ξηρών καρπών.


Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2019

Με το «διαβατήριό» μας γεμάτο σφραγίδες από τους τόπους που επισκεφτήκαμε, φτάσαμε αισίως στη δωδέκατη απονομή των Βραβείων Ποιότητας του «Γαστρονόμου» και της «Καθημερινής» – έναν ωραίο απολογισμό πεπραγμένων– , όπου δεκαπέντε άξιοι παραγωγοί από τον ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα διακρίθηκαν για το ήθος και την επιμονή τους στην ποιότητα.


Foodie Guide

Η ομάδα του Γαστρονόμου ταξιδεύει στο Βερολίνο, δοκιμάζει ταβέρνες σε δημοφιλείς ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς, διαλέγει τις καλύτερες σούπες της Αθήνας και όπως πάντα κάνει τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό, καφέ και ποτό. 

Αυτή την Κυριακή 22/12 με την Καθημερινή.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών