ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ταξίδια γεμάτα γεύσεις και αρώματα ξεκινάει ο Γαστρονόμος με την Mastercard

Powered by Mastercard

06.12.2019| Updated: 25.06.2021
Ταξίδια γεμάτα γεύσεις και αρώματα ξεκινάει ο Γαστρονόμος με την Mastercard

Powered by Mastercard

Η αρχή της συνεργασίας έγινε με την υποστήριξη της Mastercard στα 12α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου που πραγματοποιήθηκαν στις 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των οποίων επιβράβευσε τους πλέον καινοτόμους οινοποιούς στο χώρο της ελληνικής οινοποιίας. Η συνέχεια περιλαμβάνει μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια και εκδηλώσεις αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών Mastercard®, οι οποίοι θα ζήσουν εμπειρίες ανεκτίμητης γευστικής αξίας.

Με εισιτήριο τους κάθε ανέπαφη ή online συναλλαγή με την κάρτα Mastercard® το πρώτο ταξίδι ξεκίνησε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εκεί οι τυχεροί – καλεσμένοι περιπλανήθηκαν στις Κυκλάδες του χειμώνα. Τρία Κυκλαδονήσια με ξεχωριστή γαστρονομία έδωσαν γεύσεις και μυρωδιές στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τα πυκνά, μεστά καλούδια τους. Τήνος, Σύρος, Νάξος εκπροσωπήθηκαν από εκλεκτούς μάγειρες, άξιους πρεσβευτές της γαστρονομίας του τόπου τους.

Η Αντωνία Ζάρπα από το περίφημο Θαλασσάκι στα Υστέρνια της Τήνου, η Λίνα Φουρνιστάκη από την αρχοντική Σύρο και τα εστιατόρια Αλλού Γυαλού και Οno Concept και ο Γιάννης Βασίλας από την Αξιώτισσα, το καλύτερο εστιατόριο της Νάξου παρουσίασαν στους καλεσμένους τις αυθεντικές γεύσεις των νησιών τους, ενώ η δημοσιογράφος, ερευνήτρια και ειδική γευσιγνώστρια του Γαστρονόμου Νικολέτα Μακρυωνίτου ανέλαβε την αναλυτική παρουσίαση των προϊόντων που εκτέθηκαν, δίνοντας στο κοινό ενδιαφέρουσες παραγωγικές, ιστορικές και γευσιγνωστικές πληροφορίες. Μαζί τους βρέθηκε και ο καλύτερος Έλληνας σομελιέ για το 2019 Άρης Σκλαβενίτης, που μίλησε για τα κρασιά των Κυκλάδων.

Στη δεύτερη εκδήλωση στις αρχές Δεκεμβρίου οι καλεσμένοι θα μυηθούν στα μυστικά, στα αρώματα και στις αυθεντικές γεύσεις της Μικράς Ασίας, στο Αρχοντικό Μπενιζέλων στην Πλάκα. Η αυτοκρατορική Πόλη, η κοσμοπολίτικη Σμύρνη, ο αγροτικός Πόντος, τρεις μυθικοί τόποι, τρεις κουζίνες συγγενικές μα και τόσο διαφορετικές, τρεις πυλώνες της νεότερης ελληνικής κουζίνας. Στον ρόλο της ξεναγού η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου με καταγωγή από την Καππαδοκία και την Σμύρνη θα συνθέσει το μενού για το γεύμα της εκδήλωσης. Η Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, τ. διευθύντρια και επιστημονική συνεργάτιδα από το Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και η δημοσιογράφος της Καθημερινής Μαργαρίτα Πουρνάρα θα μεταφέρουν το πολιτισμικό πλαίσιο στο οποίο αναπτύχθηκαν οι συγκεκριμένες κουζίνες.

Στις 14 Δεκεμβρίου «καλεσμένοι» της Καλλιρόης Παρρέν στο Μέγαρο Λιβιεράτου, γνωστό και ως «Μέγαρο Υπατία», θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία όπου ο Αστέριος Κουστούδης, executive chef των ξενοδοχείων Grande Bretagne και King George θα επιμεληθεί την δημιουργική αναπροσαρμογή των συνταγών της Καλλιρόης Παρρέν σε ένα δείπνο αθηναϊκό και γιορτινό. Πτυχιούχος δασκάλα, η πρώτη Ελληνίδα δημοσιογράφος, φλογερή αγωνίστρια, σύζυγος του Ιωάννη Παρρέν, ιδρυτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκδότρια της «Εφημερίδος των Κυριών» ανάμεσα στα πολλά και θαυμαστά που έγραφε ήταν και η στήλη «Νοικοκυριό και Κουζίνα». Τα γαστρονομικά κείμενά της λαμπρά, περιέχουν οδηγίες, συμβουλές και πληροφορίες για την καθημερινή και τη γιορτινή μαγειρική. Στα γραπτά της περιέχεται η «ιδέα» της αθηναϊκής κουζίνας των αρχών του 20ου αιώνα. Μαζί με τους καλεσμένους στο ταξίδι στο χρόνο ο Φιλίστωρ της Καθημερινής Βασίλης Μηνακάκης, η υπεύθυνη ύλης του Γαστρονόμου Μαρία Βασιλοπούλου και η δημοσιογράφος της Καθημερινής Μαργαρίτα Πουρνάρα.

Έτσι ξεκίνησαν τα γαστρονομικά ταξίδια της Mastercard και του Γαστρονόμου που θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά με πολλούς και ιδιαίτερους προορισμούς ανεκτίμητης αξίας για τους κατόχους καρτών Mastercard®. Για να διεκδικήσετε τη συμμετοχή σας σε γαστρονομικά ταξίδια ανεκτίμητης αξίας χρησιμοποιήστε κάρτες Mastercard® για τις online και ανέπαφες συναλλαγές και ακολουθήστε τις σελίδες της Mastercard και του Γαστρονόμου για περισσότερες πληροφορίες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών