ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι μαγείρεψε ο Λευτέρης Λαζάρου για τον Μπαράκ Ομπάμα; 

Δύο θαλασσινά πιάτα με ελληνικό πρόσημο έφτιαξε ο Λευτέρης Λαζάρου για τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο στην επίσκεψή του στο ΚΠΙΣΝ.

23.06.2023
Τι μαγείρεψε ο Λευτέρης Λαζάρου για τον Μπαράκ Ομπάμα; 

Ο Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκε στη Λυρική Σκηνή την Πέμπτη 22 Ιουνίου στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Nostos, συζήτησε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, και μίλησε για τους τρόπους ενίσχυσης της Δημοκρατίας και για τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών. Χρόνο για φαγητό είχε ελάχιστο, αλλά ο Λευτέρης Λαζάρου, πρόλαβε σε μισή ώρα που είχε διαθέσιμη ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, να του σερβίρει ριζότο με κρόκο Κοζάνης, μάραθο και γαρίδες Αμβρακικού και σφυρίδα με άγριες αγκινάρες αυγολέμονο, με την «φράουλα» του Θοδωρή Μωϋσίδη, ένα επιδόρπιο που παίζει με το στοιχείο της έκπληξης (είναι μια εικονική ντομάτα με μους βασιλικού, κομποτέ από φράουλα, μπισκότο αμυγδάλου, μαρμελάδα φράουλα και παγωτό βανίλια-κουκουνάρι) για φινάλε. Όπως μας είπε ο γνωστός σεφ, θέλησε να χωρέσει σε αυτό το σύντομο γεύμα όσο το δυνατόν περισσότερη Ελλάδα, όπως ακριβώς έκανε και στα γεύματα που επιμελήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ή στα πιάτα που σέρβιρε στο Βαρούλκο σε πρόσωπα της διεθνούς πολιτικής σκηνής όπως ο Νέλσον Μαντέλα ή ο Μάσιμο ντ’ Αλέμα.

Σύμφωνα με το Eater, o Μπαράκ Ομπάμα -που τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στη Σίφνο κι έφαγε με τη σύζυγό του, τον Τομ Χανκς και την Ρίτα Γουίλσον στο Cantina στη Σίφνο- είναι από τους πιο προχωρημένους («food-forward» τον χαρακτηρίζει) όσον αφορά στο φαγητό Αμερικανούς προέδρους. Όντως παίζει σε πολλά ταμπλό: υγιεινή διατροφή, γαστρονομία, street food. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του τον έχουν απαθανατίσει να δειπνεί στο Blue Hill του Dan Barber, που ακολουθεί τη λογική του «από τη φάρμα στο εστιατόριο», και στο Sukiyabashi Jiro του δεξιοτέχνη σούσι μάστερ Jiro Ono, που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο από το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ Jiro Dreams of Sushi, να πηγαίνει τον (τότε) πρωθυπουργο της Ρωσίας Ντμίτρι Ανατόλιεβιτς Μεντβέντεφ για μπέργκερ ή να τρώει νουντλς σε μια καντίνα στο Ανόι με τον Άντονι Μπουρντέν (βλέπε το σχετικό επεισόδιο της σειράς Parts Unknown). Το εκτιμά το καλό φαγητό. Αφού τελείωσε το φαγητό του, εκείνος ήταν που ζήτησε να δει τον Λευτέρη Λαζάρου και να του σφίξει του χέρι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών