ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τηνιακό Proino

Ιδού η απάντηση σε όσους βολεύονται να επιμένουν ότι το τοπικό πρωινό δεν έχει πέραση και είναι κοστοβόρο.

14.06.2019| Updated: 06.10.2021
Τηνιακό Proino

Ιδού η απάντηση σε όσους βολεύονται να επιμένουν ότι το τοπικό πρωινό δεν έχει πέραση και είναι κοστοβόρο. Το Proino είναι το πρωινό της Τήνου, είναι χειροποίητο, ολόφρεσκο, πεντανόστιμο και τουλάχιστον στο 80% τοπικό.

Αν αναρωτιέστε από πού προέρχεται το υπόλοιπο 20% αυτού του υποδειγματικού πρωινού, θα σας πω ότι πρόκειται για υλικά όπως φερ’ ειπείν τα αμύγδαλα, το ταχίνι, τις σταφίδες, που δεν τα παράγει ο τόπος, αλλά όμως είναι ελληνικά, διαλεγμένα προσεκτικά και πρώτης τάξης. «Αυτό το πρωινό το φτιάχνουμε καθημερινά με όρεξη και μεράκι. Βασίζεται σε προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς, και σε παραδοσιακές συνταγές που αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και στη θρεπτική αξία των γευμάτων» μου λένε τα αδέρφια Γιώργος και Μιχάλης Αμοιραλής του Exo Catering που το επιμελούνται. Η ιδέα είναι βασισμένη στο Τηνιακό Πρωινό, μια δημιουργία του Tinos Food Paths του 2015. Όλα τα υλικά συσκευασίας είναι φιλικά προς το περιβάλλον και η παρουσίαση είναι ιδιαίτερα προσεγμένη από άποψη ποιότητας και αισθητικής. Το “proinο menu”, το οποίο περιλαμβάνει 5+1 επιλογές μενού Τηνιακού πρωινού, σερβίρεται σε συνεργαζόμενα καταλύματα όπως: Archipelagotinos, Εν Πλω, Habitart, Tutti Blu, Tinos Village, Villa Mileia, Amolia.

Το Proino περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χειροποίητες μαρμελάδες από ντόπια εποχικά φρούτα, φρέσκο γάλα, βούτυρο και τυροκομικά από τον αγροτικό συνεταιρισμό Τήνου, θυμαρίσιο μέλι από Τηνιακούς μελισσοκόμους, και αντιστοίχως όσες άλλες πρώτες ύλες παράγονται στο νησί. Στα μενού τους βρίσκουμε από σπιτική λεμονάδα ή βυσσινάδα, γλυκές λιχουδιές όπως φανουρόπιτα, κέικ πετιμεζιού και κόλλυβα, μέχρι αγκιναρόπιτα, μπρουσκέτα με κοπανιστή και γλυκό του κουταλιού, φοινίκια αμέλωτα, αρωματική ρεβυθοσαλάτα, και άλλες νοστιμιές. Επίσης έχουν προβλέψει για vegan μενού και για μενού kolachio για την εκδρομή ή την παραλία. Ωραία ιδέα!

Περισσότερες πληροφορίες στο 2283 022191, στο email [email protected] και στη σελίδα τους στο facebook @proino.tinos.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT