ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tinos Food Paths 2019 – Μόλις λάβαμε την πρόσκληση!

Υπόδειγμα συλλογικότητας και ευγενούς άμιλλας είναι οι Τηνιακοί και έχοντας παρακολουθήσει και τις τέσσερις προηγούμενες χρονιές τις δράσεις τους, παροτρύνω κάθε λάτρη της γαστρονομίας να παρακολουθήσει από κοντά την φετινή γιορτή.

06.05.2019| Updated: 25.06.2021
Tinos Food Paths 2019 – Μόλις λάβαμε την πρόσκληση!

«Στους μύλους
Στα αλώνια
Στην Καλλονή
Ο μαγικός κύκλος της Ζωής»

Πήγα κι ήρθα κάνα δυο φορές στην Τήνο μέσα στο χειμώνα. «Τι θα κάνετε φέτος στο Food Paths», τους ρωτούσα, γιατί τους έβλεπα χαλαρούς. «Κάτι έχουμε στο μυαλό μας, αλλά δεν έχουμε κάνει ακόμα συγκεκριμένα σχέδια», μου απαντούσαν Μάρτη μήνα… Δεν τους έλειψαν ποτέ οι καλές ιδέες, η οργάνωση είναι το φόρτε τους – 300 εθελοντές συμμετέχουν-, το κέφι και ο ενθουσιασμός περισσεύουν. Γιατί λοιπόν να αγωνιούν;

Και να που ήρθε η ώρα και λάβαμε την φετινή πρόσκληση: «Η 5 η διοργάνωση του Tinos Food Paths έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες της για να υποδεχθεί στο νησί της Τήνου, τους επισκέπτες της γιορτής γαστρονομίας και πολιτισμού την Δευτέρα 13 Μαΐου έως και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019».

«Οι φετινές μας δράσεις θα κάνουν βόλτα σε μύλους και σε αλώνια στην ενδοχώρα του νησιού και θα δημιουργήσουν «κύκλους» ζωής, παρέας, νοστιμιάς και γεύσης. Το όραμα της ομάδας του Tinos Food Paths είναι να αναδείξει την γαστρονομία, την παράδοση και την αυθεντικότητα της Τήνου, εμπνέοντας ανθρώπους να συνεργαστούν και να προσφέρουν τις ιδέες τους, τις γνώσεις τους, τον χρόνο τους, τα προϊόντα που παράγουν», λένε οι ίδιοι.

Οι βασικές δράσεις που θα περιλαμβάνει η φετινή γιορτή είναι:

  • «Μαγειρέματα» στον χώρο της Παλαιάς Ψαραγοράς στην Χώρα της Τήνου από καταξιωμένους chefs και από όλη την Ελλάδα. 
  • Ομιλίες για την διατροφή και την γαστρονομία από διακεκριμένους ανθρώπους της γεύσης και της διατροφής.
  • «Μαγικοί Κύκλοι» στο χωριό Καλλονή της Τήνου, με διαδραστικά δρώμενα, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, πεζοπορίες ανάμεσα σε αλώνια και μύλους, γαστρονομικά εδέσματα και πολλές ιστορίες.
  • Το 3 ο Aegean Cocktail & Spirits Workshop από το Difford’s Guide με προσκεκλημένους κορυφαίους bartenders και επαγγελματίες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους, η γαστρονομική αυτή γιορτή εγκαινιάζεται με την ομάδα των μπαρτέντερ, την Κυριακή 12 Μαΐου με ένα μεγάλο πάρτι στην Παλαιά Ψαραγορά. Εκεί θα στηθεί το Aegean Cocktails & Spirits Pop Up Bar, όπου, bartenders από τα καλύτερα μπαρ της χώρας, θα σερβίρουν κοκτέιλ με τοπικό χαρακτήρα.

Υπόδειγμα συλλογικότητας και ευγενούς άμιλλας είναι οι Τηνιακοί και έχοντας παρακολουθήσει και τις τέσσερις προηγούμενες χρονιές τις δράσεις τους, παροτρύνω με όλη μου την καρδιά κάθε λάτρη της γαστρονομίας, ερασιτέχνη ή επαγγελματία, να παρακολουθήσει από κοντά την φετινή γιορτή. Σπουδαία βήματα έγιναν στην διάρκεια των χρόνων που διεξάγεται το Tinos Food Paths: παραδοσιακές καλλιέργειες αναβίωσαν, συνέργειες καρποφόρησαν, το νησί άνθησε, οι ντόπιοι το φρόντισαν και το προστάτευσαν, ενώ αρκετοί ξένοι που γοητεύτηκαν από τον τόπο επένδυσαν ήπια και με σεβασμό στο νησί. «Χρειαζόμαστε τις συνέργειες μεταξύ όλων των τομέων που εμπλέκονται στην τουριστική βιομηχανία με τους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα, προκειμένου να προσφερθεί στον επισκέπτη του νησιού μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, όπου θα τον «ταξιδεύει» από τα χωράφια μέχρι το τραπέζι του και από το παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον του τόπου μας», λένε οι ίδιοι. Η Τήνος ωριμάζει ομαλά ως γαστρονομικός προορισμός και φαίνεται να ξέρει να το διαχειριστεί με ευγένεια, φινέτσα και χάρη προς όφελος της διατήρησης της αυθεντικότητας του τόπου.

Περισσότερες πληροφορίες και το ημερολόγιο δράσεων θα βρείτε εδώ: www.tinosfoodpaths.gr , Tinos Food Paths

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών