ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κοσμοπολίτικο COYA έκανε check in στη Μύκονο

Υψηλή, πολυτελής γαστρονομία με Περουβιανό πρόσημο, που ταξιδεύει από το Μόντε Κάρλο στο Παρίσι, κι από εκεί στο Ντουμπάι και στη Μύκονο.

09.07.2020| Updated: 25.06.2021
Το κοσμοπολίτικο COYA έκανε check in στη Μύκονο

Powered by COYA

Υψηλή, πολυτελής γαστρονομία με Περουβιανό πρόσημο, που ταξιδεύει από το Μόντε Κάρλο στο Παρίσι, κι από εκεί στο Ντουμπάι και στη Μύκονο.

Το COYA γεννήθηκε από το πνεύμα της περιπέτειας και της γαστρονομικής αναζήτησης. Από το 2012 και για έναν ολόκληρο χρόνο, ο ευρηματικός σεφ του εστιατορίου, Sanjay Dwivedi πραγματοποίησε μια γαστρονομική περιοδεία στη Λατινική Αμερική κυνηγώντας τις πιο συναρπαστικές γεύσεις της διεθνούς σύγχρονης κουζίνας. Βρήκε αυτό που έψαχνε στο Περού, κι όταν επέστρεψε στο Λονδίνο, ο Sanjay πέρασε 11 μήνες στην κουζίνα, φτιάχνοντας ένα φιλόδοξο και πολύ εκφραστικό μενού για το COYA.

Πολίτης του κόσμου, το πολυτελές εστιατόριο έχει καταστήματα στα πιο συναρπαστικά μέρη της υφηλίου, κι η άφιξή του στην Ελλάδα είναι μια από τις ένθερμες φιλοδοξίες που είχαν στο πολυβραβευμένο lifestyle luxury Group COYA Global. Στόχος του ομίλου, είναι το μυκονιάτικο παιδί τους να δώσει ώθηση και ενέργεια και να προκαλέσει ενθουσιασμό σε ολόκληρη την οικογένεια του COYA, αποτελώντας παράλληλα και ένα προσεκτικό βήμα στο σχέδιο εξάπλωσης του Ομίλου που ενορχηστρώνεται από τον Jean-Francois Casanova, CEO της Dream International. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το COYA Mykonos είναι μια μικρή γεύση που μας ανοίγει την όρεξη για τα όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Με Περουβιανή, υψηλού επιπέδου κουζίνα που οι λατινοαμερικάνικες ρίζες της μπολιάζονται με μεσογειακά στοιχεία, στο COYA θα βρούμε επίσης signature πιάτα που έχουν αφήσει εποχή, όπως και δημιουργικά cocktail και δροσιστικά Pisco Sour. Με ένα υπαίθριο εστιατόριο και δύο Pisco Bars και Lounges, με μουσική από DJs από όλη την υφήλιο σε ξεσηκωτικούς ρυθμούς και έντονους ήχους electronica, Latin, house και downtempo, ταίριαξε γάντι στον υπερεθνικό χαρακτήρα της Μυκόνου. Έτσι απολαυστικά λοιπόν, θα μας υποδέχεται το COYA σε μια υπέροχη, ατμοσφαιρική αυλή υψηλής αισθητικής, στην καρδιά των γεγονότων, στα Ματογιάννια.

Στο μενού, που είναι σε άκρως καλοκαιρινό mood, θα βρούμε ελαφριές, πολύχρωμες και υγιεινές γεύσεις, με κύριο μέλημα τη νοστιμιά. Πιάτα μοιρασιάς για τη μέση του τραπεζιού, φτιαγμένα για παρέες, με τα φρεσκότερα υλικά από ντόπιους προμηθευτές. Φυσικά και θα απολαύσουμε παραλλαγές σε κλασικά τιραντίτος, σεβίτσε κι αντικούτσος στις πιο εκλεπτυσμένες εκδοχές τους, όπως και άλλες fusion, δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας που έχουν πάντα ως έναυσμα το Περού. Όλο σπιρτάδα και νεύρο είναι το πικάντικο Gambas a la Chalaca με ζουμερές γαρίδες τίγρη ψημένες σε φούρνο Josper με aji panca και τσάιβς, υπόδειγμα φινέτσας είναι το Atún Chifa με κιτρινόπτερο τόνο, σόγια, σουσάμι και κράκερ γαρίδας, ολόσωστα ψημένο το Bife de Ancho που είναι rib eye με σάλτσα τσιμιτσούρι. Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις εξωτικές, λιχούδικες προτάσεις του καταλόγου.

Όσο για τη λίστα με τα αποστάγματα είναι φουλ χορταστική και γεμάτη premium επιλογές. Τα δε δροσιστικά κοκτέιλ που έχει αποκλειστικά το COYA Mykonos, είναι μοιρασμένα ανάμεσα σε κλασικές αξίες του Περού όπως το σπαρταριστό Chilcano με COYA Blend Pisco, φρέσκο χυμό λάιμ, ginger ale και Angostura bitter, και σε δημιουργικά, ισορροπημένα signatures όπως το El Russo Gimlet με Vodka, θυμάρι, kummel, αγγούρι, μέλι και λεμόνι, και το El Greco με παλαιωμένο τσίπουρο, σιρόπι κουμ κουάτ και μπίτερς πορτοκαλιού.

Το διάσημο εθνικό ποτό-σημαία του Περού, το Pisco, είναι η ντίβα στη λίστα των καλοκαιρινών cocktail. Το δημοφιλές signature του COYA, το Pisco Sour, που προσφέρεται σε εναλλακτικές, καλοκαιρινές και αναζωογονητικές εκδοχές όπως φράουλα με μέντα, ή βατόμουρο με βανίλια, είναι από τα πρέπει του καταλόγου.

Το COYA προσφέρει μια συνολικά fancy εμπειρία, με ανατρεπτικές γεύσεις που εξάπτουν τον ουρανίσκο, αναζωογονητικά ποτά και ξεσηκωτικές μουσικές. Θα πρέπει όμως να φροντίσετε να μείνει χώρος και για το γλυκό. Δε θα θέλετε να τελειώσει η Ganache de caramelο που περιέχει αρμυρή καραμέλα, πίσκο και σορμπέ ράσμπερι, και θα ξετρελαθείτε με τα churros de Naranja που φτιάχνονται με πορτοκάλι και λάιμ, και σερβίρονται με σάλτσα σοκολάτας γάλακτος και dulce de leche. Κι αν πάλι θέλετε ο επίλογος να έχει εξωτική γεύση από καρύδα, τότε απολαύστε ένα Sundae Pina Colada με ψητό ανανά, παγωτό καρύδα και αφρό από ρούμι.

Info Ματογιάννια, Μύκονος, τηλ. 22890-22515

Ανοιχτά καθημερινά από τις 19.30-03.00

Κρατήσεις: [email protected]

Facebook: COYA Mykonos

Instagram: COYA Mykonos

www.coyarestaurant.com

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών