ΕΞΟΔΟΣ

Το πρωινό του Bahar Boutique Hotel

Καλημέρα στην πλατεία Εμπορίου με πρώτες ύλες από τα Λαδάδικα.

19.04.2019

Καλημέρα στην πλατεία Εμπορίου με πρώτες ύλες από τα Λαδάδικα.

Αυτό το κτίριο στην πλατεία Εμπορίου δεν περνάει απαρατήρητο. Ένα διατηρητέο νεοκλασικό του 1920, βαμμένο σε απόχρωση μπλε παστέλ και φωτισμένο με χρυσές ανταύγειες. Στέκεσαι να το χαζέψεις. Έχουν γούστο οι Βεροιώτισσες ιδιοκτήτριες, οι αδερφές Χρηστάκη. Κι αυτό φαίνεται κι από την κομψή εσωτερική διακόσμηση, προσεγμένη ως την τελευταία λεπτομέρεια. Πέρασα την τζαμένια είσοδο στο μικρούλι λόμπι με τις μουσταρδιές μπερζέρες, το καταπράσινο έπιπλο υποδοχής της ρεσεψιόν, τις γύψινες λεπτομέρειες. Σε ένα ολόλευκο φόντο με χρυσές και μπλε πινελιές, είδα τη νεαρή Θεοδώρα, τη μικρότερη αδερφή, που σήκωσε το κεφάλι χαμογελαστή να με υποδεχτεί, καθώς ξεχώριζε από μια αγκαλιά λουλούδια τα πιο όμορφα μπουμπούκια για να στολίσει στα βάζα. Ένα μπουτίκ ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με 16 δωμάτια με διαφορετικό χαρακτήρα το καθένα είναι το Bahar. Μια οικογενειακή υπόθεση που αποπνέει αέρα ζεστασιάς και φιλοξενίας αντί για τoν αυστηρό καθωσπρεπισμό αντίστοιχων πολυτελών καταλυμάτων.

Το νόστιμο όνομά του είναι εμπνευσμένο από τα μπαχαράδικα που μέχρι και σήμερα είναι άφθονα στα Άνω Λαδάδικα. «Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το άρωμα της περιοχής και να μένουμε συνδεδεμένοι με αυτή. Έτσι και το πρωινό του ξενοδοχείου βασίζεται σε ελληνικές γεύσεις και σε ελληνικά προϊόντα που βρίσκουμε στα μπακάλικα της πλατείας Εμπορίου και των πέριξ. Κάθε μέρα σερβίρουμε φρέσκο χειροποίητο πρωινό. Υπάρχει ένας μπουφές με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πίτα, κέικ, μπισκότα, χειροποίητες μαρμελάδες που φτιάχνουμε εδώ, αρωματισμένο βούτυρο, γάλα, γιαούρτι, δημητριακά, φέτα, ελιές, κρίθινα παξιμάδια, φρυγανιές, ρυζόγαλο, μους ταχίνι ή τσουρέκι με σοκολάτα» μου εξηγεί η Θεοδώρα, καλοφαγού και η ίδια και με πολλές, τεσταρισμένες προτάσεις για προσεγμένο φαγητό στην περιοχή των Λαδάδικων. Η καλύτερη στιγμή του πρωινού είναι ωστόσο η μικρή λίστα με τα ζεστά πιάτα με αυγά και πάνκεικς που ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας. Τις τρεις ημέρες που πήρα εκεί το πρωινό μου, πρόλαβα και δοκίμασα τα έξοχα αυγά ποσέ με φρυγανισμένο κουλούρι Θεσσαλονίκης και κρέμα φέτας, την μοσχομυρωδάτη ομελέτα με βουβαλίσιο βούτυρο, κολοκυθάκια και κρητικό απάκι, όπως επίσης δύο πολύ καλές εκδοχές με τηγανίτες, τη μια με σφένδαμο, μήλο και καρύδια, και το άλλο πρωί με μέλι, κανέλα, γιαούρτι και πορτοκάλι.


Bahar Boutique Hotel, Εδέσσης 10 και Κατούνη, 231-0553433

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών