ΕΞΟΔΟΣ

Το πρώτο αστέρι Michelin για την Κύπρο

Ένας Κύπριος σεφ ξεχώρισε ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Γαλλίας κερδίζοντας αστέρι Michelin.

08.02.2018| Updated: 25.06.2021
Το πρώτο αστέρι Michelin για την Κύπρο

Πριν δύο ημέρες δημοσιεύθηκε ο οδηγός εστιατορίων Michelin 2018 για τη Γαλλία (ο οδηγός με τα βραβευμένα εστιατόρια παγκοσμίως δημοσιεύεται το Μάρτιο). Η λίστα συμπεριλαμβάνει 621 εστιατόρια της Γαλλίας που με προσοχή και άκρα μυστικότητα επιλέγει η επιτροπή.

Τα νούμερα:

  • 3 αστέρια πήραν 28 εστιατόρια, μεταξύ των οποίων τα 2 είναι νέες προσθήκες

  • 2 αστέρια πήραν 85 εστιατόρια, μεταξύ των οποίων 5 είναι νέες προσθήκες

  • 1 αστέρι πήραν 508 εστιατόρια, μεταξύ των οποίων 50 είναι νέες προσθήκες

Ένα από τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με ένα αστέρι Michelin είναι το Mavrommatis των Κύπριων αδερφών Μαυρομάτη, του Ανδρέα που είναι και ο σεφ του εστιατορίου, του Ευαγόρα και του Διονυσίου. Η οικογένεια γράφει το δικό της succes story στη Γαλλία καθώς διαθέτει 4 εστιατόρια στο Παρίσι, 2 στη Μασσαλία και 8 ντελικατέσεν. Ξεκίνησαν πριν 30 χρόνια να δραστηριοποιούνται με το εμπόριο ελληνικών προϊόντων και το πάθος τους τους οδήγησε στην εστίαση και τελικά στο αστέρι Michelin. Πρωταγωνιστής στην κουζίνα τους είναι τα ελληνοκυπριακά προϊόντα και οι γεύσεις της μεσογειακής γαστρονομίας. 

Η είδηση ταξίδεψε σαν αστραπή σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ Αναστασιάδης, δήλωσε μέσω Twitter: «Αυτή η ύψιστη γαστρονομική διάκριση αποτελεί αναγνώριση της επιτυχούς και μακροχρόνιας πορείας των αδελφών Μαυρομάτη, ενώ παράλληλα τιμά τη χώρα μας και αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των αποδήμων μας». Ο Ανδρέας Μαυρομάτης είναι ο πρώτο Κύπριος σεφ που κερδίζει αστέρι Michelin κάνοντας αυτή την διάκριση ακόμα πιο σημαντική και ξεχωριστή. Συγχαίρουμε με τη σειρά μας τους αδελφούς Μαυρομάτη για την εξαίσια κουζίνα τους.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών