ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To Σαββατοκύριακο η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα!

Οι λάτρεις του κρασιού το περιμένουν με ανυπομονησία. Το καθιερωμένο ραντεβού των οινόφιλων στο Ζάππειο, φέτος δίνεται στις 5, 6 και 7 Μαρτίου.

03.03.2016| Updated: 25.06.2021
To Σαββατοκύριακο η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα!

Οι λάτρεις του κρασιού το περιμένουν με ανυπομονησία. Το καθιερωμένο ραντεβού των οινόφιλων στο Ζάππειο, φέτος δίνεται στις 5, 6 και 7 Μαρτίου. 

Με περισσότερα από 200 οινοποιεία και περίπου 1.500 ετικέτες, το φετινό Οινόραμα περιλαμβάνει κρασιά αντιπροσωπευτικά ολόκληρου του ελληνικού αμπελώνα. Τακτοποιημένα ανά περιοχή, στους διαδρόμους του Ζαππείου Μεγάρου, έτσι ώστε να διευκολύνουν το… ταξίδι μας σε νέες και συναρπαστικές γεύσεις, σε μερικά από τα ακριβότερα και πιο σπάνια ελληνικά κρασιά, καθώς και στους οίνος της νέας εσοδείας (2015), που θεωρείται πάρα πολύ καλή έως και εξαιρετική! 

Αρκετές και οι καινοτομίες του φετινού Οινοράματος: 

η αίθουσα «Discover Greek Wines» θα φιλοξενεί τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα (μόνο για επαγγελματίες) 

η αίθουσα «Οινικές Αποκαλύψεις» φιλοξενεί οινοποιεία πολύ μικρής παραγωγής καθώς και κρασιά από «αφανείς» ή «άγνωστες» ποικιλίες, «φυσικά» και βιοδυναμικά κρασιά, κρασιά από σταφύλια αυτόρριζων αμπελιών (προ-φυλλοξερικών) και κρασιά ζυμωμένα με γηγενείς ζυμομύκητες, για όσους ψάχνουν το «Top Obscure» κρασί, που δεν είναι δηλαδή καθόλου γνωστό. 

Η δράση «ΕλλΟινικό Εστιατόριο» που εστιάζει στην επιβράβευση των εστιατορίων που προβάλλουν τα ελληνικά κρασιά στις λίστες τους, αλλά και στην παροχή συμβουλών σε εστιάτορες που επιθυμούν να κάνουν τους χώρους τους «οινικά εστιατόρια», όπου προβάλλεται το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί. 

Ομαδικό σταντ «Τα Ελαιόλαδα των Οινοποιών», με έξτρα παρθένα ελαιόλαδα υψηλής ποιότητας, που παράγονται από οινοποιούς του Οινοράματος! 

Επίσης θα εκτίθενται και εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα. 

Ξεχωριστά περίπτερα με εφόδια για το αμπέλι και το οινοποιείο καθώς και χρήσιμες υπηρεσίες, όπως οι σχολές κρασιού. Για όσους δεν θέλουν να πάνε στο Οινόραμα αδιάβαστοι, στον ιστότοπο της έκθεσης (www.oenorama.com) βρίσκονται αναρτημένα όλα τα κρασιά του φετινού Οινοράματος, με δυνατότητα συνδυαστικής αναζήτησης. Έτσι, μπορεί κάποιος να σχεδιάσει από πριν την επίσκεψή του, αξιοποιώντας πλήρως το χρόνο του. 

Μια ακόμα παράλληλη δράση, είναι η εβδομάδα κρασιού «Athens Wine Week» (28/02 – 6/03), κατά τη διάρκεια της οποίας οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις για το κρασί, (γευσιγνωσίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, διαλέξεις, οινικά δείπνα κ.ά.) σε διάφορα σημεία της πόλης (www.athenswineweek.gr). 

Το εισιτήριο στο Οινόραμα 2016 κοστίζει 10€, περιλαμβάνει το αναμνηστικό και απαραίτητο ποτήρι γευσιγνωσίας, τον κατάλογο κρασιών της έκθεσης και ισχύει για όλες τις ημέρες λειτουργίας της, ενώ με προεγγραφή στο www.oenorama.com ο επισκέπτης κερδίζει χρόνο κατά την είσοδό του στην έκθεση. 

Το Οινόραμα, που οργανώνεται στην Αθήνα από το 1994 από την εταιρεία Vinetum, τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών