ΕΞΟΔΟΣ

Το Ταξίδι ξεκινά…από τη Μαδαγασκάρη!

Η φινέτσα των γαλλικών κρασιών συναντά την ομορφιά και τον πλούτο των πρώτων υλών της ξεχωριστής Μαδαγασκάρης σε μια εκδήλωση με ζωντανή μουσική και φαγητό στο Caravin Wine Bar!

22.10.2019

Την Κυριακή, 3/11 στις 20:30 , Μαλαγάσιοι από την ” Ένωση Φίλων της Μαδαγασκάρης”, θα μαγειρέψουν, θα παίξουν μουσική για εμάς και θα μας συστήσουν το Νησί τους, μοναδικό σταυροδρόμι συνάντησης Ευρωπαϊκής, Ινδονησιακής και Αφρικανικής κουλτούρας.

«Θα αναρωτηθούν πολλοί γιατί τη Μαδαγασκάρη; Μα γιατί κάποιες φορές στη ζωή μας πρέπει να επιτρέπουμε στο Συναίσθημα να παίζει το κυρίαρχο ρόλο,να σπάει τις φόρμες και τα πρωτόκολλα και να έρχεται , με την ευγένεια που το διακατέχει, να πρωταγωνιστεί, χωρίς να παραγκωνίζει τον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή, το Κρασί. 

Ταξίδι στη Μαδαγασκάρη λοιπόν και ο λόγος συναισθηματικός. Αιτία και αφορμή ο εκλιπών παππούς μου, ο ιερέας Βασίλειος Γαλατόπουλος, ο οποίος υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ιεραποστολής στο νησί τη δεκαετία του 1960. Οδηγός στη ζωή μου. Άνθρωπος ανήσυχος, με πνεύμα ελεύθερο και τολμηρό, ανθρωπιστής,με βαθιά φιλοσοφική άποψη για τη ζωή , απόλυτα απαγκιστρωμένη από κάθε αγκύλωση που κρατά το ανθρώπινο πνεύμα δέσμιο των αναστολών και των φόβων του. Ένας πραγματικός φιλόσοφος, ενταγμένος απόλυτα μέσα στη κοινωνία.Με τις παρέες, τα γλέντια και ένα ποτήρι κρασί να συντροφεύει πάντα τις συζητήσεις του. Να’το το κρασί. Αθόρυβος πρωταγωνιστής στις στιγμές των ανθρώπων.

 

Ελάτε να γνωρίσουμε τη γαστρονομία και τη κουλτούρα αυτού του πανέμορφου Νησιού. Νιώστε, μυρίστε, ακούστε τη μαγεία της Αφρικανικής Ηπείρου στο Caravin».
Άννα Χρισκιώτη (ιδιοκτήτρια – σομελιέ του Caravin Wine Bar)

                                                                                               
                                                                                                   MENU MADAGASCAR

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Sambosa Madagascar Πιτάκια από ρυζάλευρο, γεμιστά με κιμά, πατάτα, μυρωδικά και κάρυ.

Εletr’ akoho au coco pane Φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες σε γάλα καρύδας και παναρισμένες σε panko.

ΣΑΛΑΤΕΣ

Achard Παραδοσιακή σαλάτα Μαδαγασκάρης με λάχανο, καρότο, φρέσκα φασολάκια και μυρωδικά. 

ΚΥΡΙΩΣ

Basmati rice

Malagasy Romazava Παραδοσιακή συνταγή με μοσχάρι όσο-μπούκο, μαγειρεμένο με χόρτα της Μαδαγασκάρης και angivy.

Poisson au curry et coconut Φιλέτο ψαριού με λαχανικά, κάρυ και γάλα καρύδας.

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ

Κoba Tο γλυκό του δρόμου. Παραδοσιακό γλυκό της Μαδαγασκάρης με μπανάνα, ρυζάλευρο και καραμελωμένα φυστίκια. Ψήνεται σε φύλλο μπανάνας και συνοδεύεται από παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας.

Πλήρες Μενού: 25€ / άτομο με ένα ποτήρι γαλλικό κρασί.

Επιλογή λευκού: Chateau Lande de Bertin(Sauv.Blanc-Semillon)-Bordeaux 

Σας περιμένουμε!

Caravin Wine Bar Ακάμαντος 11, Θησείο

Κρατήσεις: 2114003962

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών