ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το θερινό καλεντάρι των γαστρονομικών φεστιβάλ

Δεν φημίζονται τόσο για το φαγητό που προσφέρεται σε αυτά, ωστόσο τα τοπικά γαστρονομικά φεστιβάλ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τοπικά προϊόντα και ντόπιες συνταγές.

30.08.2017| Updated: 06.10.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος, Ιωάννα Παραβάλου
Το θερινό καλεντάρι των γαστρονομικών φεστιβάλ

Δεν φημίζονται τόσο για το φαγητό που προσφέρεται σε αυτά, ωστόσο τα τοπικά γαστρονομικά φεστιβάλ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τοπικά προϊόντα και ντόπιες συνταγές, καθώς και να δούμε σεφ να δημιουργούν συνταγές στο πνεύμα του κάθε τόπου. Προλαβαίνουμε ακόμα να επισκεφτούμε τη Σίφνο και την Αμοργό, που αμφότερες διοργανώνουν γιορτές τον Σεπτέμβρη.

  • Στις 7-9/9 θα διοργανωθεί το Φεστιβάλ Τσελεμεντέ στον Αρτεμώνα της Σίφνου, για 11η χρονιά. Μεταξύ άλλων ντόπιων εδεσμάτων, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη σιφναίικη ρεβυθάδα, η οποία αργοψήνεται όλη τη νύχτα στον ξυλόφουρνο.
  • Η Αμοργός κάνει το πρώτο της, πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο φέτος (18-24 Σεπτέμβρη), παρουσιάζοντας τη γαστρονομία της στο πλαίσιο της διοργάνωσης του καταδυτικού αγώνα Authentic Big Blue. Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν έκθεση προϊόντων και γαστρονομίας στα Κατάπολα, καθώς και διάφορες εκδηλώσεις γύρω από τη γαστρονομία. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 6980-111.598, 6938-411.011 και www.authenticbigblue.com.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT