ΕΙΔΗΣΕΙΣ

World Class Fine Drinking Athens

Μια γιορτή για την δεξιοτεχνία του ποτού.

06.06.2018| Updated: 22.01.2022
World Class Fine Drinking Athens

Μια γιορτή για την δεξιοτεχνία του ποτού.

Κάθε χρόνο η πόλη έχει περισσότερους λόγους να γιορτάζει το Fine Drinking, την κουλτούρα των άρτια παρασκευασμένων κοκτέιλ, των premium αποσταγμάτων, των αρμονικών συνθέσεων και των ταιριαστών αντιθέσεων, πάντα υπό την φιλοσοφία της ποιοτικής και υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ.

Από τις 7 έως και τις 9 Ιουνίου στο νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο στον αριθμό 23 της οδού Ακαδημίας η ατμόσφαιρα θα είναι άκρως εορταστική στα πλαίσια του World Class Fine Drinking Athens. Φέτος η γιορτή υμνεί την δεξιοτεχνία. World Class bartenders συναντούν δημιουργούς και από άλλες μορφές τέχνης, όπως σχεδιαστές, καλλιτέχνες και σεφ. Οκτώ μπαρ θα στηθούν στο κτίριο της οδού Ακαδημίας όπου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τους ειδικούς σε δράση, να δημιουργούν με εξαιρετικές πρώτες ύλες και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, μερικά signature κοκτέιλ – αριστουργήματα.

Στα pop up bars θα συναντήσουμε εκτός από τους bartenders, δημιουργίες από τον σχεδιαστή Στέλιο Κουδουνάρη, έναν βοτανικό κήπο από την florist Έμυ Δρίζου, ένα γλυπτό από σοκολάτα δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου και πολλά ακόμα έργα φτιαγμένα με δεξιοτεχνία από διακεκριμένους καλλιτέχνες κάθε είδους. Κάθε ένα από αυτά τα έργα συνδυάζεται με την γεύση και την έμπνευση πίσω από τις εμβληματικές ετικέτες των Reserve Brands της Diageo, όπως είναι το τζιν Tanqueray No. Ten, η τεκίλα Don Julio, το whisky Johnnie Walker Gold Label Reserve, η vodka CIROC και τα single malt ουίσκι Cardhu & Talisker και το ρούμι Zacapa Solera 23.

Στις 7 Ιουνίου στο κεντρικό pop-up μπαρ του World Class bar οι Έλληνες bartenders που έχουν ξεχωρίσει στον διαγωνισμό, Πάνος Κανατσούλης, Αλέξης Σιμωνίδης, Μανόλης Λυκιαρδόπουλος, Θοδωρής Πύριλλος και Βασίλης Κυρίτσης, θα σας σερβίρουν τα πιο γευστικά κοκτέιλ και ποτά από τα Reserve Brands της εταιρείας Diageo. Στις 8 Ιουνίου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κοκτέιλ από το Manhattan Bar Singapore, Νο 4 στην κατάταξη των World Best 50 bars. Στις 9 Ιουνίου οι παγκόσμιοι World Class νικητές, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος και David Rios ταιριάζουν τα ποτά τους με τις δημιουργίες του Αστέριου Κουστούδη, executive chef Hotel Grande Bretagne και του βραβευμένου με αστέρι Michelin chef, Νίκου Καραθάνου από την Cookoovaya. Αναμένεται μια αξέχαστη εμπειρία food and cocktail pairing που θα περιέχει μεταξύ άλλων ταρτάρ τόνου, κρέμα καραμελέ με καπνιστό χέλι και φουντούκι καραμελιζέ.

Μετά τις 9 Ιονίου και έως τις 21 Ιουνίου, 40 Αθηναϊκά bar συμμετέχουν στην τρίτη γιορτή του World Class Fine Drinking, με ειδικά μενού και ιδιαίτερες εκδηλώσεις. Οι υπεύθυνοι υπόσχονται μεταξύ άλλων ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι σοκολάτας, καταπράσινους βοτανικούς κήπους και το αυθεντικό truck της εκλεκτής tequila Don Julio να γυρίζει στην πόλη.

Τέλος την Δευτέρα 11 Ιουνίου στο «σπίτι» του World Class θα φιλοξενηθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του ικανότερου bartender της χρονιάς World Class Bartender of the Year 2018, μέσα από τις απαιτητικές δοκιμασίες που θα περάσουν οι δώδεκα διαγωνιζόμενοι. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους.

Η είσοδος στην εκδήλωση του World Class Fine Drinking Athens και για τις 3 μέρες κοστίζει 10 € και περιλαμβάνει 2 ποτά της επιλογής σας και προνομιακές τιμές για τα κοκτέιλ που θα σερβίρονται στα μπαρ της Αθήνας μέχρι τις 21 Ιουνίου. Που σημαίνει πως άπαξ και φορέσετε στο βραχιολάκι – εισιτήριο, καλό είναι να μην το βγάλετε μέχρι και το τέλος της γιορτής. Μπορείτε εναλλακτικά να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά το εισιτήριο από το www.eventora.com. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών.

Για να παρακολουθείτε αλλά και να συμμετέχετε στην γιορτή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα μπορείτε να ακολουθείτε και να χρησιμοποιήσετε τα #WorldClassGreece #FineDrinkingAthens #Craftsmanship #DrinkResponsibly


Το World Class  Fine Drinking Athens στο κτίριο της οδούς Ακαδημίας θα λειτουργεί 20.30 – 01.30.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών