ΕΞΟΔΟΣ

Ξαναμαγειρεύουμε λαδερά!

Κυκλοφορεί την Κυριακή, 10/06, με την Καθημερινή.

04.06.2018

Λαδερά στην κατσαρόλα, στον φούρνο, στη γάστρα σε στρώσεις, µε µελάνι σουπιάς, µε παστό λεµόνι, σε µπρουσκέτα. Απλά υλικά, απρόσµενοι συνδυασµοί, νέες τεχνικές για απολαυστικά λαδερά.

Ποιο ελαιόλαδο ταιριάζει στη χωριάτικη: Για πρώτη φορά, µε τη βοήθεια του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαµάτας, δοκιµάζουµε και µαθαίνουµε ποια ποικιλία ταιριάζει µε το κρέας, το ψάρι, τις πατάτες, τις σαλάτες.

Τοπική κουζίνα: Ταξιδεύουµε στη Λήµνο και γνωρίζουµε τα ιδιαίτερα προϊόντα, τους εξαιρετικούς παραγωγούς και τα πεντανόστιµα φαγητά του µοναδικού νησιού. Καραβίσια κακαβιά, κασπακινό αρνάκι, φλωµάρια, αστακοί µε χόρτα, αυτούδια και άλλες αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές.

Νέα ελληνική κουζίνα: Ο Αστέριος Κουστούδης µαγειρεύει µε τρόπο διαφορετικό το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο: κεφτεδάκια µε ντοµατοσαλάτα.

Ψαροφαγία: Ο Λευτέρης Λαζάρου ετοιµάζει το απόλυτο µυδοπίλαφο.

Εποχής: Ψητός, αλλά και µαρινάτος γαύρος, έτοιµος για µεζέ. Από τη Νένα Ισµυρνόγλου.

Ψωµί: O Χριστόφορος Πέσκιας ξεφουρνίζει τα διάσηµα N.Y. bagels.

Γλυκές δηµιουργίες: Υπέροχες γαλλικές τάρτες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ακόμη, μαζί κυκλοφορεί το φρέσκο καλοκαιρινό Foodie Guide, με την υπογραφή του Γαστρονόμου!

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών