ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξυλάκι όπως παλιά

Ένα ταξίδι στο χρόνο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και στις καλοκαιρινές αναμνήσεις πολλών από εμάς πρόσφερε η ΕΒΓΑ με αφορμή τα 80 χρόνια της εταιρίας.

10.06.2016| Updated: 25.06.2021
Ξυλάκι όπως παλιά

Ένα ταξίδι στο χρόνο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και στις καλοκαιρινές αναμνήσεις πολλών από εμάς πρόσφερε η ΕΒΓΑ με αφορμή τα 80 χρόνια της εταιρίας.

Σε ένα μπλε λεωφορείο του ’60 μάθαμε όσα δε ξέραμε για την ιστορία του παγωτού και της ΕΒΓΑ.

  • Ξέρατε ότι η ΕΒΓΑ κατέχει το βραβείο ευρεσιτεχνίας για το παγωτό ξυλάκι; Το 1936 έφερε την καινοτομία στα παγωτά και από τότε τρώμε παγωτό με διπλή – τριπλή επικάλυψη σοκολάτας και ότι άλλη γεύση έχουν σκαρφιστεί να τοποθετήσουν πάνω σε ένα ξυλάκι. Μπορείτε να αναλογιστείτε την πρωτοτυπία της πατέντας αν σκεφτείτε το συντηρητικό περιβάλλον της εποχής που ανάγκαζε τις γυναίκες δειλά δειλά να γεύονται τα παγωτά στο ξυλάκι…
  • Επίσης, γνωρίζατε ότι οι πρώτοι παγωτατζήδες που κυκλοφόρησαν στους δρόμους της Αθήνας με το νοσταλγικό καμπανάκι, έφερναν κοντά μας τα παγωτά της ΕΒΓΑ; Μάλιστα, η εταιρία έδωσε μάχη ώστε να καταπολεμηθεί η κακή φήμη που ακολουθούσε το κρύο αυτό γλύκισμα και να πείσει τις Ελληνίδες μάνες ότι το παγωτό δεν ευθύνεται για «στομαχικάς διαταραχάς».
  • Κάτι ακόμα που αγνοούμε οι περισσότεροι είναι ότι η ΕΒΓΑ πρώτη φαντάστηκε και δημιούργησε το παγωτό 0%! Παγκοσμίως…

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας έστησαν μια πανέμορφη γιορτή μέσα στο λεωφορείο για να γιορτάσουν μαζί μας τα γενέθλια της ΕΒΓΑ. Επιστρατεύθηκε ειδικά εκπαιδευμένος οδηγός που μας μετέφερε στο κέντρο της Αθήνας, εφημεριδοπώλης που μοίρασε το έκτακτο παράρτημα για την είδηση της επανακυκλοφορίας του πρώτου παγωτού σε ξυλάκι, πλανόδιοι μουσικοί και λευκοντυμένοι παγωτατζήδες που μοίρασαν αγαπημένες γεύσεις από την ΕΒΓΑ. Όλα αυτά σε μία ώρα μια ζεστή Δευτέρα του Ιουνίου.

Αυτό που κρατάω από αυτή την εμπειρία είναι ότι ένα παγωτό φράουλα θερμιδικά ισούται με ένα μήλο. Και αφού ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… θα συνεχίσω να τρώω παγωτά άνευ φόβου.

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών