ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Φέτος το Πάσχα γιορτάζουμε στο Estiatorio Milos Athens

Μια επιλογή για όσους αναζητούν την παράδοση, την αυθεντικότητα και την αληθινή γεύση.

29.04.2024
Φέτος το Πάσχα γιορτάζουμε στο Estiatorio Milos Athens

Το Estiatorio Milos Athens μπορεί να είναι άρρηκτα δεμένο με τη θάλασσα και τους θησαυρούς της, τώρα το Πάσχα όμως, αφήνει για λίγο την κουζίνα του ψαριού για χάρη των πατροπαράδοτων εδεσμάτων της γιορτής. Ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί όσους αναζητούν γευστικές προτάσεις που εξελίσσουν το πασχαλινό τραπέζι και το μεταμορφώνουν σε σημείο αναφοράς. Το ρεπερτόριο μπορεί να αλλάζει για λίγο ρότα και για χάρη της παράδοσης να κινείται σε άξονα διαφορετικό, αλλά η φιλοσοφία παραμένει ίδια: κορυφαίες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και σοφή διαχείριση που τις αφήνει να λάμψουν – αυτή η συγκινητική απλότητα της ελληνικής κουζίνας, που χτυπάει μυστικές χορδές.

Το ελληνικό Πάσχα και τα έθιμά του δείχνουν τους τρόπους με τους οποίου η παράδοση μάς συνδέει με το παρελθόν μας. Με όσα παραμένουν αξίες σταθερές. Για την οικογένεια του Estiatorio Milos, που φέτος κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στην Αθήνα, η συνέπεια απέναντι στις γεύσεις του τόπου μας αποτελεί προτεραιότητα. Αποτελεί και δέσμευση. Για αυτό και το βράδυ της Ανάστασης και την ημέρα της Λαμπρής το εστιατόριο καλεί τους φίλους του να απολαύσουν έναν ξεχωριστό συνδυασμό γεύσεων, αλλά και τους ξένους επισκέπτες της πόλης να γνωρίσουν ένα ιδιαίτερο κομμάτι του ελληνικού μαγειρικού πολιτισμού.

Ο σεφ Κώστας Σπηλιάδης και η ομάδα του θα μας υποδεχθούν μετά το «Χριστός Ανέστη» με ένα μενού εμπνευσμένο από την παράδοση. Μια αχνιστή, αρωματική μαγειρίτσα αυγολέμονο, πλούσια σε μυρωδικά, χειροποίητες πίτες – χορτόπιτα με μυρώνια και καυκαλήθρες από τις Ράχες Μεσσηνίας και τυρόπιτα με τυριά από μικρούς παραγωγούς της Ηπείρου θα κάνουν την αρχή. Κοκορέτσι και γαρδουμπάκια με άγρια ρίγανη και αφράλα από τα Κύθηρα, μαζί με χειροποίητα λουκάνικα από το Καρπενήσι, θα γράψουν τη συνέχεια, ανοίγοντας τον δρόμο για το πατροπαράδοτο αρνί, που θα έχει για συνοδούς baby πατάτες φούρνου και σταμναγκάθι από την Κρήτη. Διαλεκτά τοπικά τυριά, όπως ανθότυρο και ξινομυζήθρα από τα Χανιά και βαρελίσια φέτα Παρνασσού, ελληνικό γιαούρτι με καρύδια και μέλι από την Κύθηρα, τσουρέκι και κουλουράκια ολοκληρώνουν την εμπειρία.

Για την Κυριακή του Πάσχα το Estiatorio Milos, και πάλι σε ρόλο οικοδεσπότη, θα προσφέρει σε όσους το επιλέξουν ένα αυθεντικό πασχαλινό γλέντι. Με ζωντανή μουσική, αρνιά στη σούβλα και πολλά ακόμη παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα, όλα ένδοξα πιάτα μιας λαμπρής γιορτής.

Estiatorio Milos Athens Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα, 10562, Τ/216-60.03.320. Κόστος αναστάσιμου/πασχαλινού μενού: 68 ευρώ/άτομο

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών