ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Με γεύσεις κι αρώματα της Λατινικής Αμερικής, το Nómada ήρθε στην Γλυφάδα για να μείνει

Η κουζίνα του εστιατορίου του νέου ξενοδοχείου Dusit Suites Athens στη Γλυφάδα, κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, αντλώντας έμπνευση από μια πλούσια μαγειρική παράδοση και εμπλουτίζοντάς την με νέες γεύσεις και υλικά.

08.08.2023| Updated: 23.08.2023
Με γεύσεις κι αρώματα της Λατινικής Αμερικής, το Nómada ήρθε στην Γλυφάδα για να μείνει

Το εστιατόριο Nómada ξετυλίγει ένα ιδιαίτερο μαγειρικό κόνσεπτ στο ξενοδοχείο Dusit Suites Athens, το πρώτο της διεθνούς αλυσίδας Dusit Hotels and Resorts στην Ευρώπη, που άνοιξε τις πόρτες του αυτό το καλοκαίρι στη Γλυφάδα. Με είκοσι χρόνια εμπειρίας σε εστιατόρια του Σαντιάγο, ο Αργεντινο-Περουβιανός σεφ Andre Josef Nweh Severino, ο οποίος κρατάει τα ηνία της κουζίνας, υπογράφει ένα πολυσυλλεκτικό μενού γεμάτο ζωντάνια, χρώματα κι αρώματα, που αντλεί έμπνευση από την πολυπολιτισμική παράδοση της Λατινικής Αμερικής. Δίνει μεγάλη σημασία στο sourcing και στην ανάδειξη των πρώτων υλών. Το εκλεκτό κρέας, τα φρέσκα  ψάρια και θαλασσινά που ψήνονται σε ανοικτή φωτιά είναι βασικό συστατικό της «συνταγής», του νέου χώρου χωρίς να λείπουν οι χορτοφαγικές επιλογές.

Ο σεφ, έχοντας ήδη παρουσιάσει την ιδιαίτερη φιλοσοφία του Nómada στο ταϊλανδέζικο Dusit Thani, στην παραλία του Χουά Χιν, τώρα προσθέτει στον καμβά του, δίπλα στις ιαπωνοπερουβιανές (Nikkei) και τις εν γένει λατινοαμερικάνικες αναφορές, μεσογειακά υλικά και συνταγές. Περνώντας την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου αλλά και τα διαπολιτισμικά πάρε-δώσε, που προέκυψαν από τις μετακινήσεις των αθρώπων,, από το προσωπικό του φίλτρο, ανοίγει μια μεγάλη βεντάλια πιάτων. Λαβράκι usuzukuri με ντρέσινγκ τρούφας και πέρλες passion fruit, σεβίτσε και τιραντίτο με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, χτένια με τραγανή κινόα και παρμεζάνα και κροκέτες από βασιλικό καβούρι και σαλάτα με ντοματίνια, αγγούρι και σφέλα ή χταπόδι με μαρινάδα κόκκινου κρασιού και μεσογειακά βότανα, είναι λίγα από όσα συναντά κανείς φυλλομετρώντας το μενού, που στη συνέχεια περνάει σε σούσι, αλλά και σε ψητό περουβιανό κοκοράκι μαριναρισμένο με τσίλι ή ένα τρυφερό prime rib eye από την περίφημη Creekstone Farm στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το δείπνο κλείνουν ψητός ανανάς με σαλατισμένη καραμέλα και παγωτό καρύδα, τσίζκεϊκ με φρούτα του πάθους με παγωτό μάνγκο και όχι μόνο.

Οι περιπλανήσεις, που κουβαλάνε μαζί τους την πολιτιστική κληρονομιά του κάθε λαού, εμπνέουν και τα κοκτέιλ, που συνοδεύουν, μαζί με μια εκτενέστατη λίστα κρασιών, με έμφαση στους αμπελώνες της Νότιας Αμερικής, το φαγητό του κομψού, διακοσμημένου σε μοντέρνους, μίνιμαλ τόνους εστιατορίου. Η cocktail list που έχει συνθέσει ο Χρήστος Λάγιος και η ομάδα του ακολουθεί διάφορες νομαδικές διαδρομές. Το Bus-Obo, με ρούμι, αλατισμένη καραμέλα και «καμμένο» μάνγκο σε μεταφέρει νοερά από τις στέπες της Μογγολίας στην Κίνα, το Μacchu Picchu με τεκίλα, μεσκάλ, κόρντιαλ ροδάκινου, εσπεριδοειδή και τσάι μάτσα αναφέρεται στους Ίνκας, ενώ υπάρχουν και κοκτέιλ αφιερωμένα στους Αϊνού – τους οι ιθαγενείς κατοίκους των βόρειων ιαπωνικών νησιών Χοκάιντο− ή τους Τουαρέγκ.

Nómada Πανδώρας 3, Γλυφάδα, Τ/214-41.03.464, 214-41.23.450

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών