ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Nobilis Restaurant: Σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα σε ένα όμορφο roof top της Κηφισιάς 

Κοκτέιλ και νόστιμες μπουκιές, κρασί και μεσογειακά και ελληνικά πιάτα σε ένα κομψό, περιποιητικό, εστιατόριο, τριγυρισμένο από πράσινο, που βλέπει το Κεφαλάρι από τα ψηλά.

11.06.2024| Updated: 12.06.2024
Φωτογραφίες: Κώστας Κατσίγιαννης
Nobilis Restaurant: Σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα σε ένα όμορφο roof top της Κηφισιάς 

Λίγο πριν σουρουπώσει είναι ωραία στιγμή να βρίσκεσαι στο roof top με ένα δροσιστικό κλασικό κοκτέιλ στο χέρι –ένα Cosmopolitan, ένα Mint Julep, μια Tommy’s Margarita– ή κάποιο από τα signature cocktails που ετοιμάζουν στο μαρμάρινο μπαρ, και το κηφισιώτικο πράσινο να σε τυλίγει. Καθισμένοι στα τραπέζια του Nobilis, στην κορυφή του ξενοδοχείου SAY Hotel, φίλοι που συναντήθηκαν μετά το γραφείο, ζευγάρια, επαγγελματικά ραντεβού που τελικά, λόγω σημείου, κράτησαν λίγο παραπάνω, για ένα ακόμη ποτό και επισκέπτες σε ρυθμό διακοπών, το απολαμβάνουν εξίσου. Μια παρτίδα εξωτικά μίνι τάκος με γαρίδες, αβοκάντο και σπιρτόζικο λάιμ, κοτόπουλο sawarma, που κλείνεται και αυτό σε μικρές τορτίγιες, και λιλιπούτεια sando με ψωμάκι μπριός, γεμιστά με ταρτάρ μόσχου αρωματισμένο με τρούφα φέρνουν ένα κοκτέιλ ακόμη. Είναι όμορφα στο ξύλινο ντεκ εκεί στα στα ψηλά.

Tiradito απο βιολογικό λαυράκι µε λάδι µαστίχας, gel απο lime και µαγιονεζα wasabi
Ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς έχει συνθέσει ένα μενού με ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία και μοντέρνο χαρακτήρα.
Γιουβέτσι πεσκανδρίτσας με ψητή ντομάτα, πορτοκάλι, έλαια σκόρδου και γλυκάνισο

Στο περιποιητικό μπαρ-εστιατόριο με το ευγενικό όνομα, βέβαια, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου της πλατείας Κεφαλαρίου, μπορεί κανείς να καθίσει και για δείπνο. Ο Γαβριήλ Κουβαράς που έχει αναλάβει την κουζίνα έχει πολλά να προτείνει. Το μενού κινείται κατά βάση σε σύγχρονα ελληνικά και μεσογειακά μονοπάτια. Μπορεί κανείς να ξεκινήσει με μια δροσερή σαλάτα με τριλογία ντομάτας, ιταλική μπουράτα και μια νότα φράουλας και να συνεχίσει είτε με θαλασσινά, διαλέγοντας λόγου χάρη τα λιγκουίνι με ψητές γαρίδες και μπισκ, δροσερό καλοκαιρινό βασιλικό και μικρά βουναλάκια από τσαλαφούτι, το ζουμερό γιουβέτσι με πεσκανδρίτσα και γλυκοφάγωτη ψητή ντομάτα ή την ανάλαφρη σφυρίδα en papillote με πατάτα, κολοκύθι, ντομάτα και πορτοκάλι. Ή να στραφεί προς το κρέας για χάρη της παστιτσάδας με το μοσχαρίσιο χτένι και τα κορφιάτικα σπετσερικά, που ο σεφ ταιριάζει με φρέσκο λαζάνι και κρέμα από αρσενικό Νάξου, ή μιας ταλιάτας από flap που σερβίρεται με ψητά λαχανικά και γρεμολάτα..

Mini choux au craquelé με παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης και ζεστή σοκολάτα Manjari της Valhrona

Μια ακόμη γουλιά κρασί –η λίστα του Nobilis Restaurant έχει ελληνικές κατά βάση ετικέτες, με μερικές ακόμη επιλογές του Παλιού και του Νέου Kόσμου– χαζεύοντας τα γύρω αρχοντικά κτήρια από τα ψηλά, τα πεύκα και τα κυπαρίσσια που απλώνονται από κάτω σαν χαλί και τα φώτα της Αθήνας στο βάθος. Mετά το αφράτο τιραμισού με χειροποίητα σαβαγιάρ, μαύρο ρούμι και τραγανή γκοφρέτα και τα τραγανά σου, γεμιστά με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και περιχυμένα με ζεστή σοκολάτα Μanjari της Valrhona αναλαμβάνουν να κλείσουν γλυκά τη βραδιά.

Nobilis Restaurant, SAY Hotel, Χαριλάου Τρικούπη 67, Κηφισιά, Τ/210-22.01.700. Περισσότερες πληροφορίες: www.nobilis.gr, www.sayhotel.gr & www.sayhotel.gr/restaurant-bar/nobilis

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT