ΕΞΟΔΟΣ

Οι «νοστιμό­τερες» αυλές των Αθηνών (part 2)

Στον Κεραμεικό, στο Μεταξουργείο, στους Αμπελοκήπους, στα Εξάρχεια, στο κέντρο και στο ευρύτερο κέντρο.

21.07.2016| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη, Κλαίρη Μουσταφέλλου
Οι «νοστιμό­τερες» αυλές των Αθηνών (part 2)

Στον Κεραμεικό, στο Μεταξουργείο, στους Αμπελοκήπους, στα Εξάρχεια, στο κέντρο και στο ευρύτερο κέντρο. ​Περισσότερες αυλές εδώ.

Απλά φαγητά, νόστιμο καφέ και οικονομικά κοκτέιλ έχει ο Κύριος Χου στα Πετράλωνα. Η αυλή του, παλιάς αστικής μονοκατοικίας, μια κούκλα. Το ίδιο και η γειτονιά.

Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Τ/210-34.23.972


Ο αυλόκηπος του Balthazar τα έχει όλα. Μπιτάτες μουσικές, κεφάτο crowd, δυνατά, «έμπειρα» κοκτέιλ διά χειρός Γιώργου Μαριδάκη. Και την εξαίσια κουζίνα του Χριστόφορου Πέσκια, που παίζει σε μεσογειακό, ασιατικό και γενικά fusion… ταμπλό. Μην παραλείψετε το αιγαιοπελαγίτικο σεβίτσε, τη μακαρονάδα με μπριάμ και τους τέλειους κεφτέδες με τηγανητές πατάτες.

Τσόχα 27 και Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, T/210-64.41.215



Στην αυλή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών μπορείτε να δείτε το φοίνικα που είχε φυτέψει η βασίλισσα Αμαλία, καθότι εδώ βρισκόταν «ο κήπος του παλαιού παλατιού», ο πρώτος δημόσιος κήπος της πρωτεύουσας. Τώρα μπορείτε να καθίσετε σε ένα από τα τραπεζάκια του για να πιείτε καφέ ή να φάτε κάτι από τα αλμυρά και τα γλυκά της ομάδας του Black Duck, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του Athens City Museum Bistrot.

Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, Τ/210-32.52.396


Σικάτη και με γλυκό φωτισμό, η αυλή της διάστερης Σπονδής στο Παγκράτι είναι η ιδανική πρόταση για τους λάτρεις της υψηλής γαλλικής κουζίνας. Ακριβή έξοδος, αλλά χαλάλι.

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, Τ/210-75.20.658



Το 48 Urban Garden, το πιο high στριτφουντάδικο της πόλης, έχει βγάλει τραπέζια πικνίκ στην ούλτρα ντιζαϊνάτη αυλή του. Αν δεν μπορείτε άλλη μέρα, κλείστε μια Κυριακή μεσημέρι για το πολυσυζητημένο brunch του Στέφανου Στεφανίδη.

Αρματολών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, T/213-02.81.866


Το χαριτωμένο μπιστρό Ζάχαρη & Αλάτι μετακόμισε προσφάτως από τα Εξάρχεια σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Κολωνάκι. Και μας συστήνεται πλέον ως wine restaurant. Πολλές οι εκπλήξεις που ετοιμάζει η ομάδα, η οποία τώρα το καλοκαίρι θα μας υποδέχεται στην εσωτερική αυλή.

Αναπήρων Πολέμου 22, Τ/210-38.01.253

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών