ΕΞΟΔΟΣ

Χριστόφορος Πέσκιας: τα στέκια του αγαπημένου μας σεφ

Ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας τρώει σουβλάκι στον «Καυτερό» στο Χαλάνδρι και ψάρι στον «Τραβόλτα» και στον «Παπαϊωάννου».

09.11.2016
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου

Ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας τρώει σουβλάκι στον «Καυτερό» στο Χαλάνδρι και ψάρι στον «Τραβόλτα» και στον «Παπαϊωάννου».

• Για καλοψημένα ψητά πηγαίνω στον Κρητικό στην Κάντζα (Αιόλου 49, Παλλήνη, Τ/210-66.59.061).

• Ο Παπαϊωάννου (Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, Τ/210-42.25.059) είναι σταθερά καλός στο ψάρι. Μου αρέσει πολύ και ο Τραβόλτα (Αγ. Παύλου 33 και Αρκαδίας, Μπουρνάζι, Τ/210-57.19.222) των Βαγγέλη και Σπύρου Λιάκου.

• Το σουβλάκι του Καυτερού στο Χαλάνδρι (Αγρινίου 5, Τ/210-68.46.366) είναι από τα αγαπημένα μου. Ειδικά αυτό με την καυτερή σάλτσα.

• Ωραία, ενδιαφέρονται ασιατικά κάνει ο Χρόνης Δαμαλάς στο Izakaya (Λεβέντη 5, Κολωνάκι, Τ/210-72.44.406).

• Ελληνική δημιουργική κουζίνα; Στο CTC (Διοχάρους 27, Καισαριανή, Τ/210-72.28.812), στο Aleria (Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, Τ/210- 52.22.633) και στο Funky Gourmet (Παραμυθίας 13, Κεραμεικός, Τ/210-52.42.727).

• Η αγαπημένη μου ταβέρνα είναι εκτός Αθηνών. Οι Ελιές στην Καρδαμύλη (Μάνη, Τ/27210-73.140).

• Το ωραιότερο μπακάλικο που έχω επισκεφτεί τα τελευταία δύο χρόνια είναι το Παντοπωλείον της Θεσσαλονίκης (Κομνηνών 15, Τ/2310-244.684).

• Επίσης μου αρέσει πολύ το Salamat στους Αμπελοκήπους (Κορινθίας 24, Τ/210-77.96.766) – εκεί βρίσκω πολλά από τα έθνικ προϊόντα που χρειάζομαι.
• Μαναβική ψωνίζω από τον Γκέκα στα Βριλήσσια («Το περιβόλι», Λεωφ. Πεντέλης 60, Τ/210-61.32.040).

• Κρέας από του Νασόπουλου στον Αγιο Δημήτρη (Αγ. Δημητρίου 183, Τ/210-97.01.439).

• Για ψωμί πηγαίνω στο Bakers στα Μελίσσια (Λ. Δημοκρατίας 45, Κάτω Μελίσσια, Τ/210-80.42.548). Ψωμί μακράς ωρίμασης.

• Κορυφαία γλυκά είναι του Στέλιου Παρλιάρου στο Sweet Alchemy (Ηροδότου 24, Αθήνα, Τ/210-72.40.205). Σύγχρονη παράδοση.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών