ΕΞΟΔΟΣ

Ντίνα Νικολάου: τα στέκια της

Η δημοφιλής σεφ Ντίνα Νικολάου τρώει πεϊνιρλί στον Λιάκο στο Ιλιον και ψωνίζει κρεατικά από τον Γεωργιάδη στο Πικέρμι.

19.08.2016

 

• Για σουβλάκι πάω στη Βόνιτσα στον Ν. Κόσμο (Ηλία Ηλιού 91, Τ/210-90.22.500). Εχουν εξαιρετικό τυλιχτό με γύρο από αρνί.

• Ο Λιάκος στο Ιλιον (Φιλοκτήτου 73, Τ/210-26.33.407) φτιάχνει εδώ και 35 χρόνια πεϊνιρλί με χειροποίητη ζύμη, ποιοτικά τυριά και αλλαντικά.

• Ιταλική κουζίνα απολαμβάνω στο Dal Professore (Αγ. Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, Τ/Τ/210-61.09.988). Ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης είναι εξαιρετικός γνώστης της αυθεντικής ιταλικής γαστρονομίας.

• Θαυμάσια πίτσα, με νόστιμη και τραγανή ζύμη, φρέσκα λαχανικά, ελληνικά τυριά και αλλαντικά και τολμηρούς συνδυασμούς φτιάχνει το Margherita Pizza Artigianale (Λ. Κηφισίας 363, Ν. Ερυθραία, Τ/211-40.81.132).

• Για ψάρια και ψαρομεζέδες πηγαίνω στο Ιώδιο στο Π. Φάληρο (Λ. Αχιλλέως 119Β, Τ/210-98.84.258).

• Το αγαπημένο μου έθνικ εστιατόριο είναι το Pantera Negra του Δημήτρη Κατριβέση, του γκουρού της περουβιανής κουζίνας (Καλογριώνη 6, Πλάκα, Τ/213-03.64.214).

• Ενα εστιατόριο όπου θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα είναι η Cookoovaya (Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Τ/210-72.35.005 – φωτ. 3). Μεγάλη μου αδυναμία το φαγκρί ταρτάρ, ο κατσικίσιος γύρος, το μεδούλι σε φρυγανισμένο ψωμί.

• Ποιοτικά κρεατικά αγοράζω από τον Γεωργιάδη στο Πικέρμι (Λ. Μαραθώνος 82, Τ/210-60.3 9.870 – φωτ. 1). Είναι μάστορας στις κοπές – πράγμα σπάνιο.

• Προϊόντα από μικρούς Ελληνες παραγωγούς ψωνίζω στο Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, Τ/2103628738 – φωτ. 2).

• Για νοστιμότατα γλυκά και τούρτες πολυώροφες, αληθινές, πηγαίνω στο Desserts (Θησέως 22, Μαρούσι, Τ/210-80.29.324).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών