ΕΞΟΔΟΣ

Σωτήρης Ευαγγέλου: τα στέκια του

Ο γνωστός σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου τρώει σουβλάκι στον Ελβις στον Κεραμεικό, ψάρι στον Κόλλια, ενώ ψωνίζει ψωμί από τον Ρίζο στο Κουκάκι.

15.12.2016

• Από τις πιο αγαπημένες μου ταβέρνες είναι οι Ελιές, χαμηλά στην Καλλιθέα, στις Τζιτζιφιές (Ξενοφώντος 155, Τ/210-94.31.698). Ωραίες, προσεγμένες γεύσεις και συμπαθητικές τιμές.

• Για δημιουργική, high κουζίνα προτείνω το Funky Gourmet (Παραμυθίας 13, Κεραμεικός Τ/210-52.42.727), της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου. Ιδιαίτερα πιάτα, πρωτότυπα, με ροκ άποψη.

• Από έθνικ μού αρέσει το κινέζικο China’s Food and Fantasy στη Νέα Σμύρνη (Λεωφ. Συγγρού 207, Τ/210-93.45.271). Νόστιμα ντάμπλινγκ και καλή πάπια Πεκίνου.

• Ο Ελβις στον Κεραμεικό (Πλαταιών 29 και Λεωνίδου, Τ/210-34.55.836) φτιάχνει συμπαθητικό σουβλάκι. Μοντέρνο μαγαζί, με νέα, ορεξάτα παιδιά.

• Για κρέας πηγαίνω στο… Kreas στα Ανω Πετράλωνα (Δημοφώντος 96, Τ/210-32.47.028). Ωραία πικάνια και T-bone. Καλές τιμές.

• Ο Κόλλιας (Λεωφ. Συγγρού 303 και Δημοσθένους, Τ/210-94.08.620) είναι ένα σταθερά καλό μαγαζί για ψάρι.

• Ψωμί αγοράζω από τον Ρίζο στο Κουκάκι (Ματρόζου 12, Τ/210-92.49.527). Εξαιρετικό αυτό που ζυμώνεται με κόκκινο κρασί και το «μαύρο» με αλεύρι ντίνκελ.

• Για ψάρι πηγαίνω στο ψαρομανάβικο του Πικούνη στην Κεντρική αγορά (Κατάστημα 67, Βαρβάκειος αγορά, Τ/210-32.16.827), ενώ για κρέας στον Τζίμη Αλούπη.

• Το μπακάλικο του Βογιατζιδάκη (Πλατεία Βαρνάβα, Πρόκλου 31, Τ/210-99.54.500) είναι από τα καλύτερα της Αθήνας. Παλαιωμένα τυριά, καλά λάδια, ελιές, μέλι, δεν ξέρεις τι να διαλέξεις.

• Εκλεκτά γλυκά φτιάχνει η Μέλισσα, στο Περιστέρι (Εθνάρχου Μακαρίου 43, Τ/210-57.11.055). Ωραία εκλέρ, τάρτες, και τώρα τον χειμώνα πολύ καλοί κορμοί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών