ΕΞΟΔΟΣ

Στέλιος Παρλιάρος: τα στέκια του εθνικού μας ζαχαροπλάστη

Ο Στέλιος Παρλιάρος τρώει σουβλάκι στα «Αγραφα», στα Εξάρχεια, και ψωνίζει τυριά και αλλαντικά από του Μιράν.

13.07.2016

 

  • Η αγαπημένη μου ταβέρνα είναι οι Σεϋχέλλες (Κεραμεικού 49, Τ/211-18.34.789) στο Μεταξουργείο. Μοντέρνοι μεζέδες και ωραία τυριά που μπορείς να αγοράσεις και για το σπίτι.
  • Για έθνικ πηγαίνω στο Tamarind (Κεραμεικού 51, Τ/210-52.25.945) που σερβίρει εξωτικά κοκτέιλ και πικάντικα ταϊλανδέζικα πιάτα (φωτ. 2).
  • Το Funky Gourmet (Παραμυθίας 13, Τ/210-52.42.727) στον Κεραμεικό είναι το πιο αγαπημένο μου από τα high end εστιατόρια της Αθήνας, με δύο αστέρια Michelin.
  • Σουβλάκι παίρνω από τα Αγραφα στα Εξάρχεια (Βαλτετσίου 50-52, Τ/210-38.03.144). Ζουμερός γύρος και ωραίο καλαμάκι.
  • Για κρέας πηγαίνουμε στον Κρητικό στην Παλλήνη (Αιόλου 49, Τ/210-66.59.061) αλλά και στην κρεατοκαντίνα (!) Τεφαρίκι στο Κορωπί (Λ. Βάρης-Κορωπίου 193, Τ/210-66.28.694).
  • Από τις ψαροταβέρνες ξεχωρίζω τα Αργουρα στις Τζιτζιφιές (Αγησιλάου 49-51, Τ/217-71.73.200). Πρωτότυπα μαριναρισμένα ψάρια και καπνιστή ταραμοσαλάτα.
  • Για πολίτικους μεζέδες και ωραία ελληνική κουζίνα προτιμώ το εστιατόριο της αδερφής μου Νίκης και του ανιψιού μου Φώτη, το Χειμώνα-Καλοκαίρι (Λ. Ποσειδώνος 93, Ν. Μάκρη, Τ/22940-99.704).
  • Για μαναβική πηγαίνω στο Four Seasons στο Κολωνάκι (Καρνεάδου 2, Τ/210-72.49.084). Δίπλα έχει κρεοπωλείο.
  • Φρέσκα ψάρια έχει το ιχθυοπωλείο «Αγία Βαρβάρα» του Γιώργου Μανέκα (Σεπολίων 72, Τ/210-51.28.819).
  • Ο Μιράν (Ευριπίδου 45, Τ/210-32.17.187) είναι το μπακάλικο στο οποίο βρίσκω καλά τυριά και αλλαντικά από όλη τη χώρα.
  • Ψωμί και αρτοποιήματα παίρνω από το «Μαμά, ψωμί» στο Κουκάκι (Ζαχαρίτσα 42-44, Τ/210-92.27.686) – η Ραλλού και ο Γιώργος χρησιμοποιούν αλεύρια από το χωριό τους, το Λυγουριό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών