ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ταξίδι στο Αιγαίο με 10 αγαπημένα φαγητά που ταιριάζουν άψογα με μπύρα

Οι καλοκαιρινές αναμνήσεις περιλαμβάνουν, συνήθως, μια παγωμένη μπύρα στο χέρι και κάτι στη μέση για να τσιμπολογάμε.

31.07.2020| Updated: 25.06.2021
Ταξίδι στο Αιγαίο με 10 αγαπημένα φαγητά που ταιριάζουν άψογα με μπύρα

Powered by ΑΛΦΑ

Οι καλοκαιρινές αναμνήσεις περιλαμβάνουν, συνήθως, μια παγωμένη μπύρα στο χέρι και κάτι στη μέση για να τσιμπολογάμε. Το φανερώνουν άλλωστε και οι φωτογραφίες που με χαμόγελο υψώνουμε τα ιδρωμένα μπουκάλια της ΑΛΦΑ προς το φακό, με πιάτα μισοάδεια που δεν αρμόζουν στην αψεγάδιαστη ινσταγκραμική κουλτούρα του σήμερα. Είναι, όμως, αυτές οι όχι και τόσο τέλειες φωτογραφίες που θα κοιτάμε το χειμώνα και θα γεμίζουμε χαρά, αναπολώντας τις πιο νόστιμες στιγμές. 6 ιστορίες και 4 συνταγές για τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά!

Καλοκαίρι ισούται με τηγανητά καλαμαράκια

Στις οικογενειακές διακοπές των παιδικών χρόνων κατά τη 1 το μεσημέρι, οι γονείς μου αποσύρονταν από την παραλία για μια μπύρα και καλαμαράκια. Βέβαια τότε δεν υπήρχε μπύρα ΑΛΦΑ Χωρίς αλλά σήμερα υπάρχει, οπότε όλα καλά!

Δεν νοείται τραπέζι χωρίς τηγανητές πατάτες

Για πολλές και πολλούς, οι φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες συνιστούν το κυρίως γεύμα. Αλλού χονδροκομμένες, αλλού λεπτές και κρατσανιστές – είναι πάντα μια σίγουρη επιλογή.

Σουβλάκι αλλιώς

Στην Ανάφη είχαμε φάει για πρώτη φορά σουβλάκι με καπαρόφυλλα. Ταιριάζει υπέροχα με το γιαούρτι και δίνει στο κλασικό street food μια νότα νησιώτικη. Απολαμβάνεται καλύτερα μετά την επιστροφή από την παραλία, στα σκαλάκια με μια παγωμένη ΑΛΦΑ Χωρίς, ίσα-ίσα για να μας δροσίσει και να συνεχίσουμε την εξερεύνηση του νησιού.

Ολοήμερο στην παραλία

Η κυρα-Κατίνα που φρόντιζε τον ξενώνα στη Σίφνο φτιάχνει τέλεια τυρόπιτα με ντόπια μαλακή μυζήθρα και φρέσκα μυρωδικά που μαζεύει έξω από το σπίτι της. Η τυρόπιτα αυτή είναι το γεύμα που θα απολαύσουμε στην παραλία. Διατηρείται ιδανικά στο ψυγείο με τις παγωμένες μπύρες που μας δροσίζουν μετά τις βουτιές!

Χωριάτικη για πάντα

Στο τραπέζι έρχεται πρώτα η μπύρα. Στη συνέχεια το ζυμωτό ψωμί και ακολουθεί η βασίλισσα χωριάτικη. Με ντομάτες από μποστάνι, χονδρό αλάτι και ντόπια τουρσιά όπως το κρίταμο, τούτη η σαλάτα απογειώνεται. Βουτιές με το προζυμένιο ψωμί στην μυρωδάτη σάλτσα και ριγανάτη φέτα στο πλάι γιατί ο Μάνος δεν τρώει τυρί.

Ο ντάκος έχει το δικό του σκεύος σερβιρίσματος

Τα μεσημέρια που είμαστε στο σπίτι αλλά δεν θέλουμε να ανάψουμε την κουζίνα, ο Βαγγέλης ετοιμάζει ντάκο. Στήνει το όλον σε ένα τσίγκινο μπολ που χωράει την κουλούρα ακριβώς. Προσθέτει ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη ντομάτα, φρέσκια μυζήθρα και μερικές ελίτσες. Ανοίγει και μια ΑΛΦΑ Χωρίς, την οποία μοιραζόμαστε.

Ακόμα, αυτές είναι οι 4 συνταγές που απολαμβάνω καλύτερα με ΑΛΦΑ Χωρίς. Ελαφριές, κάτι ανάμεσα σε μεζέ και μεσημεριανό, με άρωμα καλοκαιρινό.

–         Κολοκυθοκεφτέδες με μυρωδικά – Μπουκιά και γουλιά!

–         Σαρδέλα στα κάρβουνα με φρέσκα μυρωδικά – Ταιριάζει άψογα με την ισορροπημένη γεύση της

–         Σπαγγέτι Βόνγκολε – Γκουρμεδιά από τις λίγες

–         Ελαφρύς μουσακάς με μπεσαμέλ γιαουρτιού – Για τους μερακλήδες

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT