ΕΞΟΔΟΣ

Σμυρναίικες λιχουδιές και θαλασσινοί μεζέδες

Λέγεται «1903 – A taste of Smyrna» και είναι το νέο πρότζεκτ του χαρισματικού Ηλία Σκουλά, που φιλοδοξεί να ξαναζωντανέψει την αρχοντιά και την ατμόσφαιρα …

11.03.2015| Updated: 23.01.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Σμυρναίικες λιχουδιές και θαλασσινοί μεζέδες

Λέγεται «1903 – A taste of Smyrna» και είναι το νέο πρότζεκτ του χαρισματικού Ηλία Σκουλά, που φιλοδοξεί να ξαναζωντανέψει την αρχοντιά και την ατμόσφαιρα των παλιών αποσταγματοποτείων της Σμύρνης. Στο μενού θα βρείτε καπνιστά και παστά, μεζέδες με θαλασσινά και με κρέας – θα τα τσιμπολογήσετε με σκαλιστά μαχαιροπίρουνα.

1903 – A taste of Smyrna, Αγ. Ιωάννου 12 και Φιλικής Εταιρείας 10, Γλυφάδα, τηλ. 210 89 42 177


Μπιφτέκι ζουμερό από 100% μοσχαρίσιο κιμά, καταπληκτικά ψωμάκια (σε συνταγή, όπως μάθαμε, των ιδιοκτητών), αρκετοί συνδυασμοί και «σπιτικές» σάλτσες ανάλογα με τα γούστα, φρέσκες πατάτες και συνοδευτικές σαλατούλες. Το «The street burger» μπορεί να είναι του… δρόμου, όμως ξέρει από μπέργκερ!

The street burger, Μαρασλή 27, Κολωνάκι (απέναντι από τον Ευαγγελισμό)


Τηγανητή πεσκανδρίτσα σωστό λουκούμι (αν την πετύχετε), ελαφρώς καυτερό αχνιστό σαλάχι, νοστιμότατο, γόνος καλαμαριού με φρέσκο κρεμμύδι, πράσο και καυτερή πιπεριά και πολλοί άλλοι θαλασσινοί μεζέδες, καθώς και ψάρια ανάλογα με την ψαριά. Αυτά θα βρείτε στο Ουζερί του Λάκη, που ξέρει και να διαλέγει, και να μαγειρεύει.

Ουζερί του Λάκη, Ελπίδας 16, πλατεία Βικτωρίας, τηλ. 210 82 13 776


Σπιτικό φαγητό, καλές πρώτες ύλες, «εργατικές» τιμές. Μαγειρευτά, ψητά, ζυμαρικά, πίτες ημέρας, σούπες και μια τραγανή γουρουνοπούλα ψημένη με χοντρό αλάτι, να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Στο Χυτήριο.

Χυτήριο, Αϊδινίου 9, Αγιος Δημήτριος, τηλ. 210 97 13 282

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών