ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Το αντίδοτο στο phubbing: Ήλιος, μπύρα Άλφα και φαγητό στην Αθήνα

Μήπως το κινητό τηλέφωνο μας απομακρύνει αντί να μας ενώνει; Τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του Μαΐου επιφυλάσσουν foodie συναντήσεις με παγωμένες μπύρες Άλφα και τα κινητά στις τσέπες.

12.05.2022
Το αντίδοτο στο phubbing: Ήλιος, μπύρα Άλφα και φαγητό στην Αθήνα

Έχει τύχει σε όλους μας και πιθανότατα το έχουμε κάνει και εμείς σε άλλους, ακόμα και χωρίς να το καταλάβουμε. Κλεφτές ματιές στην οθόνη του κινητού την ώρα που συζητάμε ή ακόμα και ολοκληρωτική αφοσίωση στη συσκευή, την ώρα που είχαμε κανονίσει να περάσουμε μαζί τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Κάποιο μέιλ, ένα μήνυμα, μια σειρά από βίντεο μας βάζει ξανά στο σύμπαν του κινητού και ταυτόχρονα μας απομακρύνει από τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μας απογοητευμένος. Αυτό είναι πάνω κάτω το phubbing. Κάποιοι μπορεί να μη γνωρίζουν τον όρο, δύσκολα όμως νιώθουν ξένη την παραπάνω εμπειρία.

Καθημερινό εμπόδιο στις κοινωνικές σχέσεις, το phubbing προέρχεται από τη συνένωση των λέξεων phone και snubbing και αφορά στη συνηθισμένη πλέον συμπεριφορά των ανθρώπων να αγνοούν τον συνομιλητή τους, προκειμένου να ασχοληθούν με το κινητό τους τηλέφωνο.

Ευτυχώς για όλους ο Μάιος μόλις μπήκε και η ηλιόλουστη Αθήνα άρχισε να μας δίνει ένα σωρό λόγους για να αφήσουμε το κινητό στη τσέπη. Ένας από τους πιο σημαντικούς, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας, το Athens Street Food Festival.

To Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι γεμίζει με ακαταμάχητες μυρωδιές από τις πιο γευστικές συνταγές “φαγητού του δρόμου” από ολόκληρο τον κόσμο και με χιλιάδες foodies που θέλουν να τις δοκιμάσουν. Εκπλήξεις και εντυπωσιακή ποικιλία έρχονται να κάνουν τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του Μαΐου πιο νόστιμα και συναρπαστικά για εμάς και την παρέα μας. Γεύσεις από όλο τον κόσμο όπως Μεξικό, Ιαπωνία, Κίνα, Βραζιλία, Τζαμάικα, Πολυνησία, Κορέα, Αργεντινή, Μέση Ανατολή, Ιταλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία και φυσικά Ελλάδα, συναντάμε φέτος στο Athens Street Food Festival παρέα με τη μπύρα Άλφα. Ανάμεσα στις πολλές επιλογές, υπάρχουν και vegetarian και vegan προτάσεις, ώστε να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.

Ο χώρος της ΑΛΦΑ στο Athens Street Food Festival θα είναι αυτόν τον μήνα το σημείο συνάντησης για μια mobile free εμπειρία που θα μας θυμίσει τι είναι αυτό που πραγματικά αξίζει.
Στο κέντρο της πόλης, οι γαστρονομικές εμπειρίες, η μουσική και η χαλαρή ατμόσφαιρα είναι το καλύτερο αντίδοτο στο phubbing. Άλλωστε όταν έχει κανείς εκλεκτό street food στο ένα χέρι και παγωμένη μπύρα στο άλλο, δεν υπάρχει χώρος για κινητά και περισπασμούς. Τσουγκρίσματα, κουβέντες και νέες γεύσεις είναι τα μόνα πράγματα που θα απασχολήσουν όσους βρεθούν στο δημοφιλές φεστιβάλ μαζί -πραγματικά μαζί- με την παρέα τους.

Athens Street Food Festival, 13-15, 20-22 και 27-29 Μαΐου

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών