ΕΞΟΔΟΣ

Το αθηναϊκό street food

Κάποιοι λένε πως η Αθήνα έχει γίνει μια από τις ανερχόμενες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες του street food. Και είναι αλήθεια, με τόσες πολλές επιλογές σε συνοικίες αλλά και στο κέντρο της πόλης.

03.09.2020| Updated: 25.06.2021

Powered by ΑΛΦΑ

Κάποιοι λένε πως η Αθήνα έχει γίνει μια από τις ανερχόμενες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες του street food. Και είναι αλήθεια, με τόσες πολλές επιλογές σε συνοικίες αλλά και στο κέντρο της πόλης. Με μια μπουκιά μπορείς να ταξιδέψεις από το Μεξικό μέχρι την Κίνα ή την Αμερική. Από empanadas και chimichurri μέχρι αφράτα φαλάφελ και burger κάθε λογής. Αν είσαι κλασικός τύπος, αλλά σου αρέσει να δοκιμάζεις, πρέπει οπωσδήποτε να κάτσεις ένα βράδυ στο stand του FOOD STR. Εδώ ψήνουν ένα υπέροχο burger και το σερβίρουν σε αφράτο ψωμάκι. Προτείνουμε το bacon cheeseburger από κρέας μαύρου χοίρου, είναι επιλογή για καλοφαγάδες. Περιέχει μπιφτέκι μαύρου χοίρου, bacon, τυρί cheddar, κρεμμύδι, μαγιονέζα και barbeque sauce.

 

Για τους παραδοσιακούς τύπους, η επιλογή είναι σουβλάκι, το εθνικό μας street food. Στο Hoocut ξέρουν τι θα πει αληθινό σουβλάκι. Φτιάχνουν χειροποίητες αφράτες πίτες, ψήνουν εκλεκτά κρέατα και διαθέτουν και ευφάνταστες επιλογές, πολύ νόστιμες, ακόμα και για όσους προσέχουν. Λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδα με τέλειες τηγανιτές πατάτες, κομμένες στο χέρι, αλλά και πεντανόστιμο τυλιχτό με κοτόπουλο σε παραδοσιακή πίτα, με σάλτσα μουστάρδας, πικάντικη sauce και φρεσκοκομμένα λαχανικά.

Μαζί, θα δροσιστείτε με την απόλυτα ταιριαστή νέα ΑΛΦΑ Weiss. Με 5% αλκοόλ, φυσικά θολή και αφιλτράριστη, φρουτένια, φουλ αρωματική με γεμάτο σώμα και ήπια πικρή θέλει δίπλα της κάτι εξίσου καλοφτιαγμένο. Μέχρι να ψηθεί το cheeseburger ή να ετοιμαστεί το σουβλάκι, θα την απολαύσετε σκέτη, και θα νιώσετε όλα αυτά τα στοιχεία που την κάνουν μοναδικά γευστική.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών