Για να γιορτάσει τα δέκα του χρόνια στη γαστρονομική ζωή της πόλης, το Botrini’s έχει ετοιμάσει ένα επετειακό μενού δεκατεσσάρων σταδίων ειδικά για την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου.
Για την συγκεκριμένη ημέρα το μενού σχεδιάστηκε έτσι ώστε να περιλαμβάνει πιάτα-σταθμούς στη δεκάχρονη πορεία του εστιατορίου του καταξιωμένου σεφ Έκτορα Μποτρίνι, όπως ο ξιφίας carpaccio και η «Ρέγγα, ταξίδι γύρω από το χρόνο», καθώς και προτάσεις που θα σερβιριστούν για πρώτη φορά.
Το φαγητό θα συνοδεύεται από επιλεγμένες ετικέτες του ιστορικού οίκου της Καμπανίας, Philipponnat Champagne.
Το εορταστικό μενού
Philipponnat Royale Reserve Brut NV
Μακαρόν από άγρια μανιτάρια, φουντούκι και νύξεις πέντε μπαχαρικών
Τάρτα με όστρακα, crème fraiche και αρακά
Garbo…Κρεμμύδι, τρούφα και κακάο
Carbonara Corfiot
Ρέγγα, ταξίδι γύρω από το χρόνο
–
Philipponnat Blanc de Noir Vintage 2014
Ξιφίας carpaccio με τον τρόπο των ψαράδων στη νήσο Elba, αναφορά σε μία κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα
Παλαμίδα, ταραμάς, ξίδι από ροδάκινο και γογγύλι
–
Philipponnat Grand Blanc Vintage 2011
Gastro Esperanto…
Φύλλο λαδιού με κολοκύθι, καρίκι Τήνου και τρούφα
Royal à la Grecque, καραβίδα, θαλασσινά, ελληνικός καφές και κάρι
–
Philipponnat Cuvée 1522 Rose Extra Brut Vintage 2012
Συγχρονικότητα…
Αρνί γάλακτος με μελιτζάνα και miso συκομαΐδας
Τήνος – Νάξος – Κρήτη
–
Philipponnat Sublime Sec Reserve Vintage 2008
Σαν ένα γλυκό τζατζίκι
Bitter σοκολάτα, cremeux με φουντούκι, μέλι και λεμόνι
Γαλατόπιτα… Μνήμες από την Θεσσαλία
Τιμή επετειακού μενού: 150 € / άτομο (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται 5 ποτήρια Champagne Philipponnat και νερό)
Βotrini’s Αthens, Βασ. Γεωργίου Β΄24Β, Χαλάνδρι, T/210- 68.57.323-4