ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Βεγγέρα στη Σμύρνη: Δείπνο-εμπειρία από τη Mastercard και τον Γαστρονόμο

Σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη δημιούργησαν ένα ατμοσφαιρικό pop-up εστιατόριο αφιερωμένο σε μια μεγάλη μαγειρική κληρονομιά.

16.11.2022| Updated: 12.12.2022
Βεγγέρα στη Σμύρνη: Δείπνο-εμπειρία από τη Mastercard και τον Γαστρονόμο

Τα τραπέζια τυλίγονται με εικόνες της προκυμαίας της Σμύρνης του 1900 και τα πιάτα αντλούν υλικό από τη μικρασιατική μαγειρική παράδοση. Είναι ένα δείπνο. Είναι και μια αίσθηση. Το «Βεγγέρα στη Σμύρνη», δημιούργημα της Mastercard και του Γαστρονόμου σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, είναι ένα ιδιαίτερο pop-up εστιατόριο που σε μεταφέρει στις βεγγέρες των σπιτιών μιας πόλης εμπορικής, κοσμοπολίτικης. Με ένα πλούσιο μενού που αποτυπώνει μια σπουδαία γευστική κληρονομιά, η γνωστή σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, η οποία έχει ρίζες στη Σμύρνη, στην Κωνσταντινούπολη και στην Καππαδοκία, επιστρέφει σε παλιές συνταγές και συνήθειες που πέρασαν από γενιά σε γενιά. Σε πάει ένα ταξίδι, μεζέ τον μεζέ, πιάτο το πιάτο. Τα φώτα ανάβουν, τα ποτήρια γεμίζουν. Είναι σαν να αφουγκράζεσαι φωνές, τραγούδια, γέλια εποχών αλλοτινών, μαζί με εκείνες όσων κάθονται τώρα στη σάλα.

Στο κτίριο της Πειραιώς 138, μερικά βήματα από την είσοδο που οδηγεί στη μεγάλη έκθεση του Μουσείου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή, το pop-up εστιατόριο Βεγγέρα στη Σμύρνη, το οποίο θα λειτουργεί μέχρι τις18 Δεκεμβρίου, από Πέμπτη έως Κυριακή, θα τυλίγει όσους καθίσουν στα τραπέζια του με μια ιδιαίτερη αύρα. Η Mastercard, που στόχο έχει να προσφέρει στους κατόχους των καρτών της ανεκτίμητες εμπειρίες, αυτή τη φορά τους καλεί σε μια γιορτή.

Οι κάτοχοι καρτών Mastercard, μέσα από την πλατφόρμα priceless.com, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα masterclass με τη Νένα Ισμυρνόγλου που θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο, και να μάθουν να φτιάχνουν έναν ιδιαίτερο μουσακά, βασισμένο σε μια παλιά μικρασιάτικη συνταγή, αλλά και να συνδυάσουν μια ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη με ένα δείπνο στο εστιατόριο. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του εστιατορίου και με στόχο την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, η Mastercard συνεργάζεται με τις ΜΚΟ «Περίσσευμα καρδιάς» και «Μπορούμε», για τη δωρεά σε αυτές μερίδων φαγητού.

Κρατήσεις μπορούν να γίνουν online μεσω του benaki.org/smyrnirestaurant ή τηλεφωνικά στο Τ/698-16.92.689

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών