ΕΞΟΔΟΣ

10 μενού από delivery που δοκιμάσαμε και προτείνουμε

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό - και όσο είναι κλειστή η εστίαση, μένουμε ασφαλείς και παραλαμβάνουμε στην πόρτα μας νόστιμα πιάτα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης. Ιδού όσα έχουμε δοκιμάσει τις τελευταίες εβδομάδες, με έξτρα πληροφορίες για τις χριστουγεννιάτικες προτάσεις τους.

23.12.2020
Φωτογραφία: Εικονογράφηση: Φίλιππος Αβραμίδης

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό – και όσο είναι κλειστή η εστίαση, μένουμε ασφαλείς και παραλαμβάνουμε στην πόρτα μας νόστιμα πιάτα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης. Ιδού όσα έχουμε δοκιμάσει τις τελευταίες εβδομάδες, με έξτρα πληροφορίες για τις χριστουγεννιάτικες προτάσεις τους. 

Cookoo by Cookoovaya : Το delivery μενού του εστιατορίου των τεσσάρων σεφ ήρθε μαζί με μια νέα προσθήκη: τα σάντουιτς με φρέσκα ψάρια. Δηλαδή, μπορείτε να παραγγείλετε κλασικά πιάτα που έχουν αγαπηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια από το μενού τους, όπως είναι το ταρτάρ από ελληνικό βοδινό Νάξου με αγγουράκι τουρσί και κρόκο αυγού, ή η ανοιχτή πίτα με αφράτη ζύμη, τρούφα, μανιτάρια και κομμάτια φιλέτου, τα βοδινά μάγουλα ή τα μακαρόνια στα κάρβουνα. Μαζί με αυτά όμως πρόσθεσαν και επτά νέες συνταγές, στην κατηγορία Bread N’ Fish, με πεντανόστιμα σπέσιαλ σάντουιτς με φρέσκο ψάρι. Το club, ίσως το πιο ασυνήθιστο που έχετε δοκιμάσει, έχει φιλέτο γόπας ψημένο στα κάρβουνα, σύγκλινο Μάνης, τουρσί και spicy μαγιονέζα. Το Picante φτιάχνεται με καπόνι στα κάρβουνα και μια σάλτσα από μπουρδέτο που εκτός από ελαφρώς πικάντικο, το κάνει και άκρως σπιτικό. Προσωπικό αγαπημένο το μπριός με τηγανητό ροφό, ταραμοσαλάτα και jalapeno τουρσί. Όλα έχουν συνοδευτικό – πουρέ πατάτας που μοιάζει με κρέμα, τηγανιτές πράσινες πιπερίτσες, χόρτα ή πουρέ καπνιστής μελιτζάνας που πάει πολύ σχεδόν με όλα τα σάντουιτς ψαρικών.
Το μενού είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας Wolt, μέσω e-food αλλά και τηλεφωνικών παραγγελιών στο 2107235005. Για τις ημέρες των Χριστουγέννων έχουν ετοιμάσει και ένα ειδικό μενού που μπορείτε να δείτε εδώ. Ν. Δημητρίου


Ekiben από το Birdman: Ο άνθρωπος που μας έμαθε τι σημαίνει Japanese Comfort, δεν στερεύει από ιδέες. Η λαμπρή σκέψη του Άρη Βεζενέ να βάλει σε ένα κουτάκι για το σπίτι τα υπέροχα rice bowls της Ιαπωνίας μετρά ήδη αρκετούς μήνες επιτυχίας αλλά και φανατικούς πελάτες. Το όνομα Ekiben είναι στην πραγματικότητα μια μορφή bento box, που το βρίσκεις στην Ιαπωνία στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. (eki είναι ο σταθμός, το ben προκύπτει από το bento). Τα ekiben, τα παίρνεις από ένα κιόσκι, και είναι γεύματα ρυζιού σε μπολ. Εδώ θα τα βρείτε με ρύζι για σούσι, πάνω στο οποίο μπαίνει ένα ζουμερό κοτόπουλο ψημένο σε robata grill, ή με μοσχαρίσια μάγουλα, μπαχαρικά και λάιμ- στη μέση ένας κρόκος αυγού ως η πιο ταιριαστή σάλτσα, μαζί με λαχανικά.Στα ευπώλητα ανήκει το διάσημο πια Ramen, με διάφορα μανιτάρια, καλαμπόκι και υπέροχο ζωμό, αλλά και το κρεοφαγικό με Wagyu beef, τσίλι, αυγό, τζίντζερ, κρεμμυδάκια και bok choy. Εκτός των μπολ, το Chicken Katsu με τηγανητό μπούτι κοτόπουλου σε ψωμάκι- αφρό, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα σάντουιτς κοτόπουλου στην πόλη. Για δυνατούς παίκτες προτείνουμε το double cheeseburger, που τα έχει (σχεδόν) όλα διπλά: ζουμερό μπιφτέκι x2, διπλό τσένταρ, και καπνιστή κέτσαπ που παρασκευάζεται εντός.
Μενού διαθέσιμο σε Wolt και E-food. Ν. Δημητρίου


Sushi Lunchi από το Sushimou :O Αντώνης Δρακουλαράκος, συνεχίζει πίσω από τον πάγκο του Shushimou να ετοιμάζει και να στέλνει σπίτ μας περισσότερα από 10 είδη don. Αυτό σημαίνει πως με βάση το εξαιρετικής ποιότητας ξυδάτο ρύζι φτιάχνει μπολ με φρέσκα ωμά ψάρια, όπως λαβράκι, τόνο, σολομό, αβοκάντο, και λοιπά λαχανικά. Από τα νοστιμότερα, το Toro-Don με κοιλιά τόνου, τρυφερή και λιπαρή, εξωτερικά καψαλισμένη μαζί με αβοκάντο, αγγούρι, κρεμμυδάκι φρέσκο, τζίντζερ και φύκια νόρι. Κάποιες μέρες το μενού έχει και σκουμπρί, φιλεταρισμένο και παστωμένο από τους ίδιους που μπαίνει σε don μαζί με τα υπόλοιπα ψαράκια. Για όσους δεν τρώνε ρύζι, η εναλλακτική είναι το Mame-Don που έχει ως βάση φασολάκια μαυρομάτικα και ενταμάμε μαζί με τα φρέσκα ψαράκια του. Μενού διαθέσιμο σε Wolt και E-food. Ν. Δημητρίου


La Bella Napoli :Η πίτσα ναπολιτάνα του Μιλανέζου Μάρκο Ζεναμπόνι, έρχεται από τον Νέο Κόσμο στο σπίτι μας. Οι αυθεντικές ναπολιτάνικες της πόλης ψήνονται στους 500 βαθμούς, και το καλοωριμασμένο προζυμένιο ζυμάρι τους στολίζεται με πρώτης τάξης υλικά. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τη βέρα Μαργαρίτα, τη Diavoletta με πικάντικο σαλάμι, και τη Salsiccia e Friarielli την πιο ιδιαίτερη και τυπική ναπολιτάνικη με φρέσκο ιταλικό λουκάνικο και ένα είδος πικρού μπρόκολου. Delivery μέσω Wolt, E-food, και τηλεφωνικά 211-11.50.602 Ν.Μακρυωνίτου


Cupola: Αναμένοντας να ξανανοίξει τη σάλα του, ένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας, δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Το Cupola κάνει delivery στο σπίτι μας, τις άψογες, ξεροψημένες πίτσες και τις υπέροχες μακαρονάδες του. Η καρμπονάρα του είναι εκ των ων ουκ άνευ και τα κανελόνι μπολονέζε ξεχειλίζουν νοστιμιά. Η πίτσα Μαρινάρα με αντζούγια φιλέτο, σάλτσα τομάτα San Marzano, σκόρδο, κάπαρη και ρίγανη, και η πίτσα Bismarck με μοτσαρέλα, καπνιστή παντσέτα και κρόκο αυγού είναι δύο σούπερ επιλογές, ενώ από τα ορεκτικά αξίζει να δοκιμάσετε το βιτέλο τονάτο και την melanzana alla parmigiana. Delivery μέσω Wolt. N.Μακρυωνίτου


To βραστό:Το εμβληματικό πιάτο που έδωσε το όνομά του στη ταβέρνα είναι φυσικά το βραστό. Το οποίο έρχεται και στο σπίτι μας, κι είναι όλο ουσία και νοστιμιά, με καρότο, πατάτες και μοσχαρίσιο κότσι μαζί και με ελιά που λιώνουν στο στόμα. Πολύ αξιόλογα είναι και τα μαγειρευτά του. Προτείνω το λεμονάτο μοσχαράκι, τους λαχανοντολμάδες και το χοιρινό στη γάστρα. Και για ορεκτικό τέλεια τυροπιτάκια και σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια. Delivery με E-food, Delivery, Box, Wolt N.Μακρυωνίτου


Το Υπερωκεάνειον: Το γνωστό μεζεδοπωλείο του Χατζηκυριακείου γνωστό για τα ψάρια και τα θαλασσινά κάνει και ντελίβερι μέσω e-food και wolt με ορεκτικές επιλογές όπως ρεβύθια με ξινομυζήθρα, πιταράκια Κιμώλου, κασιώτικα ντολμαδάκια (αυτά τα βασανιστικά μικρά ντολμαδάκια που κάνουν στο νησί οι έμπειρες νοικοκυρές), μύδια τηγανητά, σούπα μπουγιαμπέσα, χταπόδι στιφάδο με μελιτζάνα. Αποφύγαμε τα τηγανητά ψαράκια από φόβο μήπως έρθουν πανιασμένα. Αλλά, μήπως να δώσουμε μια ευκαιρία στις τηγανητές ζαργάνες; Χ.Τζιάλλα


Τhe Corks & Forks wine pub: Από τα πιο φιλόξενα και ζεστά πειραιώτικα εστιατόρια για κρασί μετά φαγητού, έρχεται στο σπίτι μας μέσω e-food και wolt κι εμείς μπορούμε να αναπαραστήσουμε τις ωραίες βραδιές στη σάλα του. Ενδιαφέρουσες προτάσεις για χορταστικά ολοκληρωμένα γεύματα η steak salad ή το Cuban chicken bowl. Τα burger του είναι δικαίως από τα πιο δημοφιλή πιάτα, αλλά για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις θα επέλεγα κάποιο από τα πιάτα ζυμαρικών ή τα ριζότι του και φυσικά κάποιο από τα κρασιά της αρκετά ενημερωμένης λίστας. Χ.Τζιάλλα.


Ps. Luncheon από το Nolan και το Proveleggios: Δεν είναι πως πέσαμε κι από τα σύννεφα με το πόσο ωραίο είναι το delivery προτζεκτ των δυο εστιατορίων της κουζίνας των οποίων ηγείται ο Σωτήρης Κοντιζάς. Είναι που μας αρέσει ιδιαιτέρως που το μενού έχει τόσο διαφορετικά νόστιμα πράγματα. Θες ζυμάρια; Εχει. Θες καπνιστά; Εχει. Θες σάντουιτς; Εχει. Θες να ξεκινήσεις δειλά την μαγειρική σαν χόμπι; Έχει DIY κουτάκια με συνταγές που θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα. Η προζυμένια φοκάτσια με πατάτα ταιριάζει γάντι στην ταραμοσαλάτα τους, αν όμως πάρετε την σάλτσα ρομέσκο (όπως και η ταραμοσαλάτα διατηρούνται στο ψυγείο 3-4 μέρες), καλύτερα να πάρετε το απλό καρβέλι, αργής ωρίμανσης επίσης με προζύμι. Τα κρύα soba noodles που θυμίζουν Nolan είναι στο μενού, όπως και ένα υπέροχο γιαπωνέζικο curry με παναρισμένη χοιρινή κοτολέτα ( Katsu Curry). Για τη δική σας στιγμή “Η Λαίδη και ο Αλήτης” πάρτε τα κοκκινιστά κεφτεδάκια με φαρδιά Udon noodles, από σάλτσα ντομάτας San Marzano και μυζήθρα Κεφαλονιάς. Στα kit, υπάρχουν 4 κουτάκια με όλα τα υλικά και οδηγίες για newbies, σε συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε. Βάλτε τα πιτσιρίκια να ανοίξουν το ζυμάρι της πίτσας Margherita ή ετοιμάστε το τέλειο ράμεν σε 3 λεπτά- αλκαλικές νούγιες, chintan ζωμός, μελάτο αυγό και καπνιστό μπέικον από iberico χοιρινό, μαζί με kale. Αξίζει να παραγγείλετε και τα εμφιαλωμένα κοκτέιλ του μενού (το white negroni πάει απίθανα με το φαγητό), ενώ για το cheesecake τους γίνεται πολύς ντόρος. Δικαίως. Διαθέσιμο μέσω E-food, Wolt αλλά και με τηλεφωνικές παραγγελίες, καθώς πλέον το μενού φτάνει σε μας σε όλες τις περιοχές της Αθήνας, με απόλυτη ασφάλεια, με ταξί. Για παραγγελίες πάνω από 80 ευρώ η μεταφορά είναι δωρεάν. Τηλ. 210 5234749. Δείτε όλο το μενού στο www.nolanverse.com N.Δημητρίου


Taking Breads: Το ψωμάκι βουτύρου που έρχεται αφράτο και ατμιστό τυλιγμένο σφιχτά στο χαρτί είναι το πρώτο πράγμα που κάνει τα σάντουιτς του να ξεχωρίζουν. Με ένα μαγικό τρόπο οι γεύσεις μπλέκονται και είναι σαν να παίρνεις με μια πιρουνιά όλα όσα περιλαμβάνει ένα πληθωρικό πιάτο. Δεν είναι ελαφρύ φαγητό, δεν είναι για διαιτώμενους, είναι όμως φουλ απολαυστικό και κατά τι εθιστικό. Το Tika έχει κοτόπουλο σούβλας, χαλούμι, αγγούρι και τηγανητό κρεμμύδι, μαζί με μια κάπως καυτερή σάλτσα ντομάτας. Η default εκδοχή έχει και πιπεριά, αλλά δεν θα σας λείψει από το όλον αν αποφασίσετε να μην βάλετε. Έχω μια φίλη που λατρεύει το σάντουιτς με αρνί σούβλας και πίκλες- τολμήστε το. To μπέργκερ Bacon Mushroom με υπέροχο μπριοσάκι είναι εξαιρετικά αξιόλογο για να το προσπεράσετε. Value for money όλες οι επιλογές. Μενού διαθέσιμο σε Wolt και E-food. Ν. Δημητρίου

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών