ΕΞΟΔΟΣ

14 προτάσεις για τις γιορτές

Επιλογές για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

23.12.2014

Επιλογές για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα Χριστούγεννα στο Hilton είναι πάντα λαμπερά. Την παραμονή το Βυζαντινό προσφέρει πλούσιο δείπνο σε μπουφέ (95 ευρώ το άτομο), ενώ στο Galaxy μενού έξι πιάτων με amuse bouche με γαρίδα και μπρικ, τρίο σολομού, κρέμα σελινόριζας με φιλέτο Iberico, μοσχαρίσιο φιλέτο Αμερικής με πουρέ περουβιανής πατάτας και μους μαύρης σοκολάτας σε dacquoise μούρων (120 ευρώ). Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο Βυζαντινό μεσημεριανό γεύμα σε μπουφέ με ζωντανή μουσική (95 ευρώ).

Galaxy Restaurant & Bar, ξενοδοχείο Χίλτον, Βασιλίσσης Σοφίας 48, 210-72.81.402 Βυζαντινό, ξενοδοχείο Χίλτον, Βασ. Σοφίας 48, 210-72.81.400


Mε ταρτάρ από χτένια με λαχανικά τουρσί και λάδι κόλιανδρου αρχίζει το μενού στο εστιατόριο New Hotel την παραμονή των Χριστουγέννων. Συνεχίζει με τραγανιστά panko shrimps με κρεμώδη σάλτσα από πιπεριά τσίλι, ψίχα αστακού με αρωματισμένο γιαούρτι σε ψωμάκια, τάκος με παϊδάκια μπρεζέ και σαλάτα με σπανάκι μπέιμπι, αποξηραμένα κόκκινα μούρα, μανταρίνι, κατσικίσιο τυρί και αμύγδαλα. Για κύριο πιάτο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ριζότο με τομάτα και χαμόν, γαλοπούλα ψητή παραδοσιακή, γλώσσα με πράσα μπρεζέ και σάλτσα αστακού και παπαρδέλες με κολοκύθα (80 ευρώ).

New Hotel, Φιλελλήνων 16, τηλ. 210-32.73.000


Την παραμονή των Χριστουγέννων στο βραβευμένο εστιατόριο Premiere του ξενοδοχείου Intercontinental ο σεφ προτείνει καβούρι με εκλεκτό ζελέ από φύλλα oysters, κρούστα λεμονιού και χαβιάρι, σαλάτα με καπνιστή πάπια και βινεγκρέτ από σαγκουίνι, μενταγιόν από μοσχαράκι γάλακτος με ριζότο βρόμης και μανιτάρια, λαχταριστά γλυκά, καφέ ή τσάι (100 ευρώ).

Premiere, ξενοδοχείο Intercontinental: Λεωφ. Συγγρού 89-93, τηλ. 210-92.06.000


Στο Π Βοχ της Κηφισιάς, ο πάντα ευφάνταστος Χριστόφορος Πέσκιας προτείνει ένα μενού τεσσάρων πιάτων: βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας με κρουτόν φουα γκρα, καπνιστό χέλι με πουρέ παντζάρι και αυγά χρυσής ρέγκας, γαλοπούλα με πλούσια γέμιση και λαχταριστά γλυκά (50 ευρώ).

Π Βοχ, Λεβίδου 11, Κηφισιά, τηλ. 210-80.88.818


Εμπνευσμένα τα εορταστικά μενού που επιμελήθηκε ο executive chef των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George Σωτήρης Ευαγγέλου. Παραμονή Χριστουγέννων στο GB Roof Garden θα σερβίρεται πλήρες μενού έξι πιάτων με καρπάτσιο τόνου με λάιμ, τζίντζερ και τσίλι, σούπα από τοπιναμπούρ, με χτένια και λάδι τρούφας, ριζότο με φουα γκρα και πράσινα μήλα, επιλογή από φιλέτο μόσχου με σπαράγγια και ραγού μανιταριών και παραδοσιακή γαλοπούλα με γέμιση από κάστανα και, για το τέλος, Mont-Blanc με κάστανο, κρέμα μασκαρπόνε, κομπότ ρόδι με βατόμουρο και παγωτό καραμελωμένης σοκολάτας γάλακτος. Τιμή: 185 ευρώ/άτομο με κρασί. Την ίδια ημέρα, στο Royal Room το εορταστικό μενού θα περιλαμβάνει μπισκ αστακού, γαρίδας και καραβίδας, χριστόψαρο με πράσα, δαμάσκηνα και οστρακοειδή, γαλοπούλα με γέμιση από κάστανα, κουκουνάρια και γκρέιβι από κράνμπερι ή τουρνεντό από μπον φιλέ με τρούφα και κορμό αμυγδάλου (140 ευρώ). Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο GB Roof Garden θα προσφέρεται γεύμα σε μπουφέ (110 ευρώ ανά άτομο), ενώ στο Tudor Hall πλούσιο γεύμα με εορταστική γαλοπούλα (95 ευρώ ανά άτομο).

GB Roof Garden, ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, τηλ. 210-33.30.766
Tudor Hall, ξενοδοχείο King George, Βασ. Γεωργίου Α΄ 3, τηλ. 210-33.30.265


Πλούσιο, εορταστικό μενού προτείνει το εστιατόριο «Gallo Nero» του Radisson Blu Park Hotel Athens. Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων το δείπνο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βελουτέ κολοκύθας, σολομό μαρινέ με κρέμα αχλάδι και μουστάρδα Dijon και ρολό γαλοπούλας με παραδοσιακή γέμιση (55 ευρώ/άτομο με κρασί). Στο έτερο εστιατόριο του ξενοδοχείου, στο St’ Astra, ο executive chef Γιάννης Λιόκας προτείνει για το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων, μεταξύ άλλων, σολομό αργοψημένο στους 45 βαθμούς με σάλτσα Thai, σπανάκι σοτέ και αφρό wasabi, χειμωνιάτικες ρίζες λαχανικών με ποσέ μπακαλιάρο και βινεγκρέτ yussu truffle, ιβηρικό χοιρινό με αρωματική σάλτσα και μιλφέιγ με μους μπίτερ σοκολάτας, φύλλα Βηρυτού, butterscotch (80 ευρώ/άτομο).

Gallo Nero και St’ Astra, ξενοδοχείο Radisson Blu Park, Λ. Αλεξάνδρας 10, τηλ. 210-88.94.500



Στην ολοκαίνουργια Cookoovaya θα απολαύσετε την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της. Εχουμε και λέμε: Την παραμονή Χριστουγέννων θα δοκιμάσετε κονσομέ κόκορα, ραβιόλι από γάμπαρη Αμβρακικού, αυγό από ορτύκι και καπνιστό χέλι, λαχανοντολμά με σιγομαγειρεμένη χήνα και στάκα, μάγουλα μαύρου χοιρινού με πρασοσέλινο και σοκολάτα πραλίνα με παγωτό κάρδαμο (65 ευρώ).

Cookoovaya, Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, περιοχή Χίλτον, τηλ. 210-72.35.005



Στα γιορτινά ντύθηκε και το αγαπημένο Aleria στο Μεταξουργείο, με δύο εορταστικά μενού διά χειρός του σεφ Γκίκα Ξενάκη. Την παραμονή των Χριστουγέννων θα απολαύσουμε ψητά χτένια με πουρέ σελινόριζας, γλάσο από ξινόμηλα και crumble απάκι, κανταϊφάκι με μελωμένο μπούτι γαλοπούλας, λουκάνικο Δράμας, κρέμα ρυζιού και καραμελωμένα κάστανα, φρέσκο μπακαλιάρο φρικασέ με άγρια χόρτα, μαύρο χοίρο με κρέμα κολοκύθας, άγρια μανιτάρια και σάλτσα φασκόμηλο και για το τέλος ψητά μήλα με καραμελωμένο τσουρέκι, σάλτσα toffee και παγωτό δεντρολίβανο (65 ευρώ/άτομο).

Aleria, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 210-52.22.633


Με μπουκιά «Chefi style» με κουκουνάρι και πορτοκάλι θα ξεκινήσει το μενού για την παραμονή Χριστουγέννων στην πανέμορφη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι. Θα συνεχίσετε με καπουτσίνο σελινόριζας με τερίνα φουα γκρα και κρουτόν, χειμωνιάτικη σαλάτα με προσούτο πάπιας, carpaccio αχλαδιού και βινεγκρέτ ρόδι, ραβιόλι με γέμιση ραγού μανιταριών και camembert, αγριόχοιρο με σαμιώτικο κρασί και μπαχαρικά, μουσελίν περουβιανής πατάτας, κυδώνι γλασέ, κόκκινο λάχανο και κεδρόμηλο. Επίσης, ποικιλία τυριών και νοστιμότατα γλυκά (58 ευρώ).

Chefi, Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ. 210-68.15.774


Το Αθήρι προτείνει για φέτος υψηλού επιπέδου προσιτό ρεβεγιόν. Την παραμονή των Χριστουγέννων, το μενού περιλαμβάνει φλογέρα με μανούρι και δυόσμο σε χόρτα εποχής αρωματισμένα με πορτοκάλι, αρνάκι ραγού με βερίκοκα, πουρέ κυδώνι και σιρόπι πιπεριάς Φλωρίνης, σούπα από μανιτάρια αρωματισμένη με θυμάρι και γουρουνόπουλο με δαμάσκηνα ποσέ και πουρέ μήλο. Για το γλυκό φινάλε, θα απολαύσουμε μους σοκολάτας με μπισκότο βανίλιας και σάλτσα καραμέλας. Η τιμή ανά άτομο είναι 40 ευρώ.

Αθήρι, Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ.210-34.62.983


Αν θέλετε να κατευθυνθείτε προς τα νότια, το ξενοδοχείο Margi στη Βουλιαγμένη για τις 24/12 έχει ετοιμάσει ένα μενού με ρολό μελιτζάνας γεμιστό με ραγού από μοσχαράκι γάλακτος, λινγκουίνι καλαμαριού με χτένια chorizo και φρέσκα μυρωδικά, φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με πουρέ καρότου και σάλτσα αρωματισμένη με καφέ, και εκμέκ με σιροπιαστό τσουρέκι και κρέμα βανίλια (79 ευρώ).

Ξενοδοχείο Margi, Λητούς 11, Βουλιαγµένη, τηλ. 210-89.29.000

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών