ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Balthazar: Το διαχρονικό μαγαζί που συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει

Σε μία ήσυχη γειτονιά των Αμπελοκήπων, το Balthazar αποτελεί ορόσημο στο χάρτη της γαστρονομίας και της Αθηναϊκής νύχτας.

17.01.2024| Updated: 22.01.2024
Balthazar: Το διαχρονικό μαγαζί που συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει

Φτάνοντας στο ιστορικό αυτό νεοκλασικό κτήριο του 1897 στην οδό Τσόχα & Βουρνάζου, νιώθεις σαν να εισέρχεσαι σε μια άλλη εποχή όπου επικρατεί ο ρομαντισμός και η αριστοκρατία. Η ατμόσφαιρα συνδυάζει κάτι το επιβλητικό παρέα με έναν μοντέρνο αέρα. Η μεγαλοπρεπής ξύλινη μπάρα σε προσκαλεί να καθίσεις και να γευτείς ένα από τα 100+ εντυπωσιακά κρασιά της λίστας ή να δοκιμάσεις κάτι πιο funky, όπως ένα από τα signature cocktails που επιμελούνται οι bartenders. H μουσική σε groovy ρυθμούς δυναμώνει μετά τις 11.00, ενθαρρύνοντάς σε να δημιουργήσεις μια αξέχαστη βραδιά για ποτό.

Ο συνδυασμός του αρχοντικού και του μοντέρνου δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και από την κουζίνα του πολυτάλαντου σεφ, Χριστόφορου Πέσκια. Ο διάσημος σεφ παντρεύει το οικείο και νοσταλγικό φαγητό με νέες κοσμοπολίτικες τάσεις στην μαγειρική, προσφέροντας μια ευχάριστη έκπληξη στο πιάτο μας.

Το μενού φέτος τον χειμώνα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα κρέατα όπως το «Κότσι αρνίσιο wellington με σάλτσα από τα ζουμιά του και αγκινάρες Ιερουσαλήμ»,  ή το ζουμερό «Short rib μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί με πουρέ πατάτας και τρούφα» που ενδέχεται για 2 άτομα. Αξέχαστο θα μείνει και το πιάτο με ψάρι «Χριστόψαρο με σάλτσα κακαβιά και τα λαχανικά της». Από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει και η επιτυχημένη κάρτα του sushi, με την πιατέλα nigiri να ξεχωρίζει με εντυπωσιακές επιλογές 5 διαφορετικών ειδών nigiri (Wagyu strip loin butter miso, Smoked eel teriyaki, Shrimp citrus glaze yuzu kosho, Sea bass marinated in kombu bottarga, Torched salmon tare padding and brick).

Πέρυσι τον χειμώνα, μας υποδέχτηκε με μια νέα έκπληξη, το Balthazar Penthouse. To Penthouse βρίσκεται στον 2ο όροφο του κτηρίου και είναι ο ιδανικός χώρος για κάθε είδους εκδήλωση, εταιρική ή προσωπική, καθιστή ή όρθια, για παρουσίαση ή για ξέφρενο πάρτι. Με το royal blue στοιχείο να κυριαρχεί, τις βελούδινες κουρτίνες και τις επίχρυσες τοιχογραφίες, το Penthouse θυμίζει ένα speakeasy bar του εξωτερικού. Και πως να μην το θυμίζει, όταν είναι ένα ολόκληρο αυτόνομο μαγαζί, μέσα σε μαγαζί. Με ξεχωριστό δικό του DJ, δική του μαρμαρένια μπάρα, αυτόνομο WC και καπνιστήριο, το Penthouse μεταμορφώνεται στον απόλυτο χώρο εκδηλώσεων για έως και 200 άτομα όρθια ή 85 άτομα καθιστά.

Το Balthazar παρέχει και υπηρεσία valet parking, κάνοντάς το ακόμη πιο εύκολα προσβάσιμο για αυτούς που θέλουν να αποφύγουν τις ατελείωτες βόλτες για πάρκινγκ. Ο συνδυασμός της δελεαστικής ατμόσφαιρας, του εξαιρετικού φαγητού, του φιλικού προσωπικού και της ανεβαστικής μουσικής, κάνει το Balthazar για άλλη μια χρονιά ένα από τα αγαπημένα μας μέρη για έξοδο.

 

Για κρατήσεις: +30 2106441215 ή στο www.balthazar.gr
Για events: +30 6942559233 ή στο [email protected]

Balthazar

Τσόχα 27, Αθήνα
  • Ωράριο: Ανοιχτό καθημερινά, από τις 19.30 και μετά
  • Τηλέφωνο: 210-64.41.215
  • Website: www.balthazar.gr

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών