ΜΑΓΑΖΙΑ

Bραδινή προβολή με κεφτέδες

Είναι λόγος για να αγαπάμε την Αθήνα περισσότερο. Ιδού όσοι υπαίθριοι κινηματογράφοι σερβίρουν και το κατιτίς παραπάνω από ποπ κορν και νάτσος.

18.09.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Εικονογράφηση: Θάνος Κακολύρης
Bραδινή προβολή  με κεφτέδες

Είναι λόγος για να αγαπάμε την Αθήνα περισσότερο. Ιδού όσοι υπαίθριοι κινηματογράφοι σερβίρουν και το κατιτίς παραπάνω από ποπ κορν και νάτσος.

Στον παλαιότερο θερινό κινηματογράφο της πόλης, στο Σινέ Θησείον, διακεκριμένο από το CNN ως «το καλύτερο σινεμά στον κόσμο», η μυρωδιά της φρεσκοψημένης τυρόπιτας θα σας σύρει μέχρι την –ομολογουμένως μεγάλη– ουρά του κυλικείου. Συνοδεύστε με βυσσινάδα, μπίρες από μικροζυθοποιίες ή τσίπουρο. Στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στα δέντρα του Ζαππείου, το σινεμά της Αίγλης προσφέρει άνετες καρέκλες και σερβίρει χοιρινά σουβλάκια, χοτ ντογκ και πίτσα. Αν σας πάρουν οι μυρωδιές καθώς βολτάρετε στη Δεξαμενή, τότε θα φταίνε οι τυρόπιτες της Αθηναίας, που βγαίνουν από τον φούρνο λίγο πριν από την πρώτη προβολή. Μισοφέγγαρα, σούπερ λιχουδιές με καλής ποιότητας φύλλο σφολιάτας που ξεχειλίζει από την πιο πλούσια γέμιση φέτας και ανθότυρου που έχουμε συναντήσει σε κυλικείο.

Στο «Σινέ Παράδεισος», στον Κορυδαλλό, το φουαγέ μυρίζει τηγανητό κεφτεδάκι. Το τηγάνι δεν κατεβαίνει από τη φωτιά μέχρι να σβήσουν τα φώτα. Τα κεφτεδάκια του είναι τόσο δημοφιλή, που αρκετοί παίρνουν μερίδες για το σπίτι. Στη Νίκαια, στον πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» το μαγαζί που εξυπηρετεί και τους ταινιόφιλους, σερβίρει μπέργκερ, μπιφτέκια, φιλέτο κοτόπουλο και μερικές σαλάτες, που «καθησυχάζουν» την όποια αγωνία προκαλέσει το σενάριο.

Μετά από έναν περίπατο στην παραλιακή και πριν στρογγυλοκαθίσετε λίγα μέτρα από τη θάλασσα, μπροστά στην οθόνη του Cine Φλοίσβος, περάστε από το κυλικείο για κοτομπουκιές, κεφτεδάκια με πατάτες, πίτσα (Domino’s), παγωτό ή, ακόμα καλύτερα, για το μεγάλο σουξέ, τα μικροσκοπικά τραγανά λουκουμαδάκια με μέλι ή πραλίνα. Πηγαίνετε λίγο νωρίτερα και ίσως να προλάβετε κάποια από τις μπροστινές θέσεις/ξαπλώστρες. Για πιο σοφιστικέ γούστα, ένα από τα πιο καλόγουστα σινεμά, το Σινέ Παλλήνη, προτείνει λευκό ή ερυθρό κρασί Παράγκα Κυρ-Γιάννη, μαζί με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, ή κλαμπ σάντουιτς και χοτ ντογκ με ποτά περιωπής.


Διευθύνσεις θερινών κινηματογράφων:

Σινέ Θησείον, Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο, Τ/210-34.20.864
Αίγλη, Κήπος Ζαππείου, Τ/210-33.69.300
Αθηναία, Χάρητος 50, Κολωνάκι, Τ/211-41.30.430
Σινέ Παράδεισος, Ζάππα 4 & Αγ. Γεωργίου, Κορυδαλλός, Τ/210-49.60.955
Μάνος Λοΐζος (πρώην «Μηχανική Καλλιέργεια»), Θηβών 245, Νίκαια, Τ/211-21.38.026
Σινέ Φλοίσβος, Πάρκο Φλοίσβου, Π. Φάληρο, Τ/210-98.21.256
Σινέ Παλλήνη, Ελ. Βενιζέλου 3 & Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη, Τ/210-66.66.815

*Ρεπορτάζ: Νένα Δημητρίου, Νικολέτα Μακρυωνίτου

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών