ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Butcher shop

Μια χασαποταβέρνα προσαρμοσμένη στις «τρέντι» προσδοκίες των θαμώνων του Γκαζοχωρίου.

18.11.2011| Updated: 25.06.2021
Butcher shop

Μια χασαποταβέρνα προσαρμοσμένη στις «τρέντι» προσδοκίες των θαμώνων του Γκαζοχωρίου.

Η θέση: Στο Γκάζι, απέναντι από την είσοδο της Τεχνόπολης και μόλις δυο βήματα από την πολύβουη Πειραιώς.

Η ατμόσφαιρα: Παρέες, φασαρία, γέλια, άφθονο κρασί, όμορφες μούρες και ελκυστικές μυρωδιές από ψητό κρέας. Διάκοσμος που παραπέμπει σε κρεοπωλείο, με χασαπόχαρτα αντί τραπεζομάντιλων και μια βιτρίνα που μοιάζει με ψυγείο, από όπου χαζεύεις την κουζίνα. Το είδος της ψησταριάς αναβαθμισμένo -ούτε πολύ κυριλέ ούτε «χύμα»-, πετυχαίνει να προσελκύσει από σοβαρούς κρεωφάγους μέχρι νεαρούς που μέχρι πρότινος χάλαγαν το χαρτζιλίκι τους σε φαστφουντάδικα.

Το φαγητό: Με τρία είδη μπιφτεκιών, κεφτέδες, κεμπάπ και δυο λογιών χάμπουργκερ, δύσκολα θα διαβάσεις παρακάτω στον κατάλογο. Μιλάμε για σοβαρή κιμαδοκατάσταση, με φαβορί το ανάμεικτο μπιφτέκι από αρνί, χοιρινό και μοσχάρι. Τι άλλο έχει το μενού; Γύρο, σουβλάκια και διάφορα άλλα νόστιμα, που στον κατάλογο κατατάσσονται στην πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία «κοψίδια». Σε αυτήν βρίσκουμε τα αναμενόμενα: χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα, φιλέτο κοτόπουλο και βοδινό καθώς και συκώτι μοσχαριού, ψαρονέφρι και σπαλομπριζόλα. Το ενδιαφέρον όμως είναι οι εξηγήσεις που δίνονται δίπλα σε κάποια κρέατα. Σε πληροφορούν, για παράδειγμα, ότι ο γύρος είναι «από μπούτι και πανσέτα από χοιρινό ελευθέρας βοσκής» και ότι η χοιρινή είναι από ζώο «εκτροφής από λαιμό». Αυτά ίσως δεν ενδιαφέρουν παρά τους μύστες του κρέατος και όχι το ευρύ κοινό του Γκαζοχωρίου, ωστόσο είναι σίγουρα μια ωραία και έξυπνη σκέψη. Σαλάτες, αυγά, πουρέδες, τυριά και αλλαντικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας συμπληρώνουν την εικόνα μιας λίστας φαγητού που έχει ποικιλία, σπιρτάδα και καλή γνώση των προϊόντων της πατρίδας.

Ο λογαριασμός: Με 30 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί, θα έχετε φάει σαν βασιλιάδες.

Η κάβα: Μια μικρή αλλά αντιπροσωπευτική λίστα κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα, και αξιοπρεπές χύμα.

Επιπλέον πληροφορίες: Πολύ δύσκολο το ελεύθερο πάρκινγκ στην περιοχή γενικώς. Το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο αλλά και σε μία πολύ γοητευτική αυλή. Λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη 1.30 π.μ., ενώ τα Παρασκευοσαββατοκύριακα μέχρι τις 2 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών