ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Είμαστε όλοι Atenians

Η σύμπραξη των Σπύρου & Βαγγέλη Λιάκου με τον Νίκο Καραθάνο, δημιούργησε το Ateno, που είναι πολλά περισσότερα από ένα ακόμη εστιατόριο.

13.05.2024
Είμαστε όλοι Atenians

Μπορεί μια ιδέα να αλλάξει τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας; Το Ateno το έκανε! Η σύμπραξη των πολυτάλαντων επιχειρηματιών και chef Σπύρου & Βαγγέλη Λιάκου με τον chef Νίκο Καραθάνο, δημιούργησε το Ateno, που είναι πολλά περισσότερα από ένα ακόμη εστιατόριο. Είναι ένα Gastronomic Blend.

Στο υπέροχα ανακαινισμένο νεοκλασικό του αριθμού 52 στην Αιόλου, θα δοκιμάσεις σύγχρονη ελληνική κουζίνα και όχι μόνο. Θα γευτείς ένα σάντουιτς με μορταδέλα μαύρου χοίρου, ή με Καλλαρύτικο πρόβατο και θα επιλέξεις ανάμεσα σε 150 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα – σε μια εντυπωσιακή wine list που έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Καρακάσης – και το καλύτερο; Mπορείς να πάρεις για το σπίτι τα ελληνικά προϊόντα που αποτελούν τη βάση του μενού γιατί στο Ateno λειτουργεί και ένα πολύ ενημερωμένο deli με όλα όσα θα διάλεγε ένας μάγειρας για την κουζίνα του.

Είμαστε όλοι Atenians

Στο Ateno Cook & Deli, ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει στην Αθηναϊκή γαστρονομία εξαιρετικά ευδιάθετος. Στην καλύτερη του φάση, προσεγγίζει με σεβασμό την ελληνική κουζίνα και «παίζει» με ορισμένα από τα πιο παραμελημένα υλικά της όπως τα όσπρια και όχι μόνο. Δημιουργεί πιάτα μοναδικά για αλησμόνητα μεσημεριανά και βραδινά γεύματα. Δοκιμάζει νέους συνδυασμούς και ισορροπίες και αξιοποιεί τα ποιοτικά υλικά με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα στο μενού ιδιαίτερη θέση έχουν τα αλλαντικά από αυτόχθονες ελληνικές φυλές (όπως ο μαύρος χοίρος ή το Καλλαρύτικο πρόβατο) τα οποία μπορεί κανείς να δοκιμάσει και σε σάντουιτς όλες τις ώρες της ημέρας.

Καθημερινά ανοιχτό από νωρίς το πρωί για πρωινό ή brunch, για μεσημεριανό και φυσικά για βραδινό έως αργά.

Ateno

Αιόλου 52 & Μιλτιάδου, Αθήνα

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT