ΕΞΟΔΟΣ

Εκεί όπου γράφεται ο ορισμός της επιτυχημένης εξόδου

Ωραία μουσική, πιάτα που ευνοούν το τσιμπολόγημα και ποτά που ανάβουν τη σπίθα. Τρία υλικά έχει όλα κι όλα η συνταγή της διασκέδασης, αλλά παίζει ρόλο και το «χέρι». Αυτά τα μπαρ-εστιατόρια το ’χουν.

15.01.2020| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Giorgos Frangiskos
Εκεί όπου γράφεται ο ορισμός  της επιτυχημένης εξόδου

Ωραία μουσική, πιάτα που ευνοούν το τσιμπολόγημα και ποτά που ανάβουν τη σπίθα. Τρία υλικά έχει όλα κι όλα η συνταγή της διασκέδασης, αλλά παίζει ρόλο και το «χέρι». Αυτά τα μπαρ-εστιατόρια το ’χουν.

Noel

Φέτος, εντός της στοάς που στεγάζει το μπαρ «φύτεψαν» ένα ολόκληρο δάσος. Ο διάκοσμος, που τα βράδια θυμίζει κάποιο σκοτεινό παραμύθι για ενήλικες, είναι εντυπωσιακός. Ψάχνοντας για πουλιά και αερικά ανάμεσα στα κλαδιά του, θα τσιμπήσετε ένα ωραίο αραντσίνο (ιταλική κροκέτα) με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί ή ένα μίνι μπέργκερ, τα οποία σερβίρονται στην μπάρα, μαζί με το ποτό. Ρωτήστε τον Θοδωρή Καϊσίδη ποιο κοκτέιλ από την τρέχουσα λίστα ταιριάζει με τα tacos με χοιρινό, κι αυτός ίσως σας φτιάξει κάτι με τεκίλα. Το μενού υπογράφει ο Νίκος Θωμάς, ενώ head bar manager είναι ο Παναγιώτης Φράγκος, υπεύθυνος και για τη μεταμόρφωση του «Μπλε» (του μπαρ μέσα στο Noel) σε wine bar. Διαθέσιμο μενού για ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Nένα Δημητρίου

Κολοκοτρώνη 59Β, Μοναστηράκι, Τ/211-21.59.534.

Hams and Clams

Το oyster bar του Πειραιά λάμπει από τα φωτισμένα κότερα της μαρίνας Ζέας κι έχει γίνει σημείο αναφοράς, όχι μόνο λόγω του προνομιακού σημείου μπροστά στην προκυμαία, αλλά και λόγω του «έξυπνου» φαγητού που σερβίρει. Εδώ θα απολαύσετε χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ με στρείδια Pacific Ocean και Rockefeller, πορφύρες σε λαδόξιδο και ριζότο με πεταλίδες, αστακό γκρατινέ και high end αφρώδη κρασιά από ελληνικά κι ευρωπαϊκά αμπελοτόπια. Nικολέτα Μακρυωνίτου

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, Τ/210-41.86.683.

Βalthazar

Εδώ, κάθε μέρα μοιάζει με πάρτι της κοσμοπολίτικης Αθήνας. Το φαντασμαγορικό, θεατράλε σκηνικό του νεοκλασικού της Τσόχα γίνεται ακόμα πιο αστραφτερό με το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ του, και οι συναισθηματικές, σύγχρονες και ταξιδιάρικες μαγειρικές του Χριστόφορου Πέσκια δίνουν έξτρα βαρύτητα στο θρυλικό μπαρ-ρέστοραν της πόλης. Ανυπομονώ να έρθει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για να δοκιμάσω το new style beef wellington με σάλτσα κουμανταρία. Υπόψιν, εδώ σερβίρεται ένα από τα καλύτερα σούσι στην Αθήνα κι ακόμη, αβανταδόρικα finger food και σπέσιαλ κοκτέιλ με την υπογραφή του Αλέξανδρου Γκικόπουλου. Nικολέτα Μακρυωνίτου

Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, Τ/210-64.41.215.

Balthazar

 Zurbaran

Αν ζείτε στο Κολωνάκι, μάλλον βγαίνετε στο Zurbaran. Πρόκειται για ένα αναβαθμισμένο αισθητικά all-day μπαρ-εστιατόριο με στιβαρή αρχιτεκτονική υπογραφή (Κοκκίνου-Κούρκουλα) και πελάτες κάθε ηλικίας. Κλασικό κιόλας από τη μέρα που άνοιξε, έγινε γρήγορα στέκι και είναι από τα μέρη όπου δεν πέφτει καρφίτσα, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Το φαγητό που σερβίρουν εμπνέεται από κλασικές διεθνείς συνταγές, οι οποίες είναι κάπως φερμένες στο σήμερα. Εδώ θα βρείτε από σολομό τατάκι μέχρι κλασικό σνίτσελ. Ποτά κλασικά και signature κοκτέιλ από τον ταλαντούχο Μπέντζαμιν Καρανικόλα στέκονται αξιοπρεπώς δίπλα στο φαγητό. Νένα Δημητρίου

Πατριάρχου Ιωακείμ 38, Κολωνάκι, Τ/210-72.38.334.

Zurbaran

Birdman

Μία από τις καλύτερες ράμεν σούπες της πόλης, premium ποτά με εξαιρετικό πάγο, καλά κρεατικά, μοσχάρια ράτσας, κοπές και πουλερικά εκλεκτής εκτροφής σε ευφάνταστα σερβιρίσματα και σούπερ μελετημένη μουσική από βινύλια. Ο χώρος μικρός, ένας στενός διάδρομος όλος κι όλος, με μια φαρδιά μπάρα και μερικά σκαμπό, και όμως εδώ χωράνε όλα τα καλά που μπορούν να σας συμβούν σε μια έξοδο. Δημοφιλές και χιπ, γαστρονομικά ανεβασμένο και ταυτόχρονα υπέρκομψο μπιτάτο μπαρ. Αυτή την περίοδο, η τζαμαρία του είναι η πιο ωραία ζωγραφισμένη. Νένα Δημητρίου

Βουλής 35, Σύνταγμα, Τ/210-32.12.800.

Birdman

Beauty killed the beast

Δοκιμάσαμε τα νέα κοκτέιλ μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάρες της πόλης, που στεγάζεται σε ένα υπέροχο κτίριο του ’30 στον πεζόδρομο της Παραμυθιάς. Ισορροπημένες γεύσεις και οξύτητες, ενδιαφέροντες συνδυασμοί και άψογο service. Από αυτά που μας έμειναν περισσότερο στη μνήμη είναι και το κοκτέιλ του μήνα για τον Δεκέμβριο, το «διπλό» «Porn Star Martini», με Beluga βότκα, βανίλια και passion fruit, που σερβίρεται μαζί με ένα ποτήρι σαμπάνια. Τα bites, τα ντιπάκια και η πίτσα είναι ό,τι πρέπει για να ξεγελάσετε την πείνα σας ανάμεσα στα κοκτέιλ. Λίνα Καπετάνιου

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός, Τ/210-52.40.117.

* Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στον Γαστρονόμο Ιανουαρίου, τεύχος 165.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών