ΕΞΟΔΟΣ

Ekiben

Ένα από τα θετικά της περιόδου που διανύουμε είναι η πρόθεση κάποιων καλών εστιατορίων να προσφέρουν ένα μέρος της γαστρονομικής εμπειρίας, για να το απολαύσουμε στο σπίτι. Ολοκαίνουργια προσθήκη στην εν λόγω λίστα εστιατορίων, το νέο δημιούργημα της ομάδας του Birdman που ηγείται ο Άρης Βεζενές.

15.07.2020

Ένα από τα θετικά της περιόδου που διανύουμε είναι η πρόθεση κάποιων καλών εστιατορίων να προσφέρουν ένα μέρος της γαστρονομικής εμπειρίας, για να το απολαύσουμε στο σπίτι. Ολοκαίνουργια προσθήκη στην εν λόγω λίστα εστιατορίων, το νέο δημιούργημα της ομάδας του Birdman που ηγείται ο Άρης Βεζενές.

Μόλις 6 ημερών το Ekiben είναι του κουτιού – του bento συγκεκριμένα. Tο bento, ένα δοχείο, ένα είδος “τάπερ” και βασικό στοιχείο της Ιαπωνικής μαγειρικής κουλτούρας, φιλοξενεί όλα τα συστατικά για ένα πλήρες γεύμα. Τα δε Ekiben είναι ένας τύπος bento που πωλούνται σε τρένα και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Το μενού αποτελείται από πιάτα ασιατικής εμπνεύσεως στη λογική street food, βλέπε μπέργκερ, beef nigiri και rice bowls. Το καλό κρέας πρωταγωνιστεί ενώ υπάρχουν μετρημένες επιλογές για ψάρι και χορτοφαγικά πιάτα. Μια σφιχτή λίστα για κρασί και μπίρα, είναι στη διάθεσή μας για να συνοδεύσουμε το γεύμα. To ekiben έρχεται σε χάρτινη σακούλα με χαρούμενα αυτοκόλλητα.

Με κρεοφαγική διάθεση, δοκιμάσαμε τα Wagyu Gyoza και τα BBQ Beef Cheeks. Τα Gyoza με κιμά από τις celebrity γιαπωνέζες αγελάδες Wagyu είναι ένα όνειρο κλεισμένο σε πουγκί, με μπόλικη γέμιση και έντονη πικάντικη επίγευση από το τζίντζερ. Ο κιμάς είναι ζουμερός και αφράτος, καθότι ελαφρά μαγειρεμένος, με αψάδα από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Το φύλλο τους, ελαφρά τηγανισμένο από τη μια πλευρά, προσθέτει μια τραγανή υφή στο όλον.
Τα BBQ Beef Cheeks έφτασαν σαν ένα κρεάτινο poke bowl, ακουμπισμένα σε ένα μαξιλάρι ρυζιού με καψαλισμένες καρδιές μαρουλιού. Ένας κρόκος αυγού μαριναρισμένου σε σόγια στο κέντρο, δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσει η δίνη του ανακατέματος, για να αγκαλιαστούν οι γεύσεις. Μαριναρισμένο σε σάλτσα BBQ και ψημένο σε robata, το χοιρινό ήταν τόσο τρυφερό που έλιωνε με την πρώτη δαγκωνιά. Το ρύζι, λογικής σούσι, δανείζεται αρώματα από την γλυκοπικάντικη σάλτσα του κρέατος με μπαχάρια, τζίντζερ και λάιμ για να ολοκληρώσει την αίσθηση χαράς και απόλαυσης – σκοπό που υπηρετεί, άλλωστε, και η φιλοσοφία του bento.

Info

Τηλέφωνο παραγγελιών για takeaway: 210 3212800
Διεύθυνση παραλαβής: Βουλής 35, Σύνταγμα, Αθήνα.
Ωράριο λειτουργίας για takeaway Δευτέρα – Σάββατο 1 μμ – 12 πμ
Ηλεκτρονικές παραγγελίες για Αθήνα και πέριξ μέσω της εφαρμογής Wolt
Ωράριο λειτουργίας για delivery Δευτέρα – Σάββατο 1 μμ – 8 μμ

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών