ΜΑΓΑΖΙΑ

Ένα κουτί θάλασσα

Ανοίξαμε το κουτί στο γραφείο και μύρισε θάλασσα!

12.01.2017| Updated: 25.06.2021
Ένα κουτί θάλασσα

Ανοίξαμε το κουτί στο γραφείο και μύρισε θάλασσα!

Οι λίγοι εναπομείναντες εργαζόμενοι που περιμένουν να πάρουν την άδειά τους μεταφέρθηκαν νοερά στα νησιά του Αιγαίου. Το δικό μας κουτί είχε μπακαλιαράκια, λυθρίνια και σκαθάρια, τα οποία απολαύσαμε τηγανητά. Η πρωτοβουλία της Greenpeace «Ενα κουτί θάλασσα» δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτείτε ολόφρεσκα ψάρια από τη Λέσβο και τη Λέρο. Μπαίνετε στο site, κάνετε την παραγγελία, αλιεύονται τα ψάρια από ντόπιους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και την επομένη παραδίδονται στην πόρτα σας. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλετε συγκεκριμένα ψάρια, ό,τι βγάλει η ψαριά της ημέρας. Το κάθε κουτί στοιχίζει 40 ευρώ και περιέχει 2 κιλά ψάρια: μπακαλιάρους, μπαρμπούνια, σκάρους, σκορπίνες, λυθρίνια, γόπα, κολιό, καλαμάρι και λίγα ακόμα είδη. Επίσης, πάνω στο κουτί αναγράφονται τα στοιχεία του ψαρά, ο τρόπος, ο χρόνος και ο τόπος ψαρέματος. Σκοπός της Greenpeace είναι να στηρίξει τους μικρούς ψαράδες χαμηλής έντασης (με παραγάδια και δίχτυα) και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσει το καταναλωτικό κοινό στο φρέσκο ελληνικό ψάρι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών