ΕΞΟΔΟΣ

Έξι στάσεις για φαγητό στη Σίφνο

Επισκεπτόμαστε το κυκλαδίτικο νησί και δοκιμάζουμε τους καλύτερους ντόπιους μεζέδες αλλά και δημιουργικά πιάτα εμπνευσμένων σεφ. «Τσικάλι» στο Βαθύ (Τ/22840-71.150). Η επιτομή της κλασικής ελληνικής …

03.08.2015

Επισκεπτόμαστε το κυκλαδίτικο νησί και δοκιμάζουμε τους καλύτερους ντόπιους μεζέδες αλλά και δημιουργικά πιάτα εμπνευσμένων σεφ.

«Τσικάλι» στο Βαθύ (Τ/22840-71.150). Η επιτομή της κλασικής ελληνικής ταβέρνας. Δίπλα στο κύμα σερβίρει φρέσκο ψάρι, θαλασσινά, καλοφτιαγμένη ρεβιθάδα και ρεβιθοκεφτέδες. Τυριά παραγωγής των ιδιοκτητών (μανούρα αλλά και φέτα).

«Λιμανάκι» στην παραλία Φάρος (Τ/22840-71.425). Το δικό τους καΐκι εξασφαλίζει καθημερινά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

«Cayenne» στην Απολλωνία (Τ/22840-31.080). Στη μέση του Στενού, το εντυπωσιακά διακοσμημένο εστιατόριο με τις κόκκινες καρέκλες προσφέρει ψαγμένους ψαρομεζέδες και δημιουργική ελληνική κουζίνα, όπως η έξοχη καππαροσαλάτα με καπνιστό ψάρι και ροζ πιπέρι. Επίσης, διοργανώνει συχνά εκθέσεις ζωγραφικής στην πάνω αίθουσα.

«Δριμόνι» στην Απολλωνία (Τ/22840-31.434). Ο σεφ Γιώργος Πατριάρχης μπολιάζει την ντόπια γαστρονομία με δημιουργικές ιδέες. Ξεχωρίσαμε το ριζότο μαστέλο και τα ρολάκια μελιτζάνας με μυζήθρα Σίφνου και σάλτσα ντομάτας. Και όλα αυτά με θέα στην Απολλωνία και τον Αρτεμώνα.

«Ω3» στον Πλατύ Γιαλό (Τ/22840-72.014). Fish bar με «προχωρημένα» εδέσματα: φαγκρί τιραντίτο (ωμό, σε πικάντικη σος), ταρτάρ λαβράκι, σασίμι τόνου.

«Φλάρος» στον Φάρο (Τ/22840-28.956) Ολοκαίνουριο εστιατόριο πάνω στο κύμα με κλασικές κυκλαδίτικες γεύσεις, όπως φρουτάλια Άνδρου και λαδένια Κιμώλου αλλά και δημιουργικά πιάτα με ντόπια υλικά όπως κοτόπουλο στήθος γεμιστό με λιαστή ντομάτα και χλωρομανούρα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών