ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η κουζίνα του πολυβραβευμένου Jean-Charles Métayer στον κήπο του Le Pavillon

Δημιουργίες με μεσογειακό ταπεραμέντο και γαλλικές τεχνικές από έναν κορυφαίο σεφ.

11.06.2021| Updated: 15.02.2024
Η κουζίνα του πολυβραβευμένου Jean-Charles Métayer στον κήπο του Le Pavillon

Δημιουργίες με μεσογειακό ταπεραμέντο και γαλλικές τεχνικές από έναν κορυφαίο σεφ. 

Γράφει η  Γεωργία Παπαστάμου

Στον πανέμορφο κήπο του Le Pavillon στο Χαλάνδρι σερβίρονται τώρα τα ξεχωριστά πιάτα του πολυβραβευμένου σεφ Jean-Charles Metayer. Το μενού του εστιατορίου που στεγάζεται σε μια μονοκατοικία του 1940 είναι βασισμένο στην αγάπη του σεφ για το ψάρι. Κορυφαία υλικά, χωρίς πολλές παρεμβάσεις και με κριτήριο επιλογής την εποχικότητα έχουν οδηγήσει σε δημιουργίες με μεσογειακό ταμπεραμέντο και γαλλικές τεχνικές, τις οποίες μπορεί να δοκιμάσει κανείς à la carte ή μέσα από ένα degustation menu των 8 σταδίων (στα 90 ευρώ).

«Στο Le Pavillon συνδυάζω τις δυο πατρίδες της ζωής μου, τη Γαλλία και την Ελλάδα μα και τις δυο δικές μου θάλασσες, τον Ατλαντικό ωκεανό και τη Μεσόγειο και δημιουργώ με το χέρι, το νου και την καρδιά μου, όσα πολύτιμα με δίδαξαν οι τόποι, τα στοιχεία και οι περιπλανήσεις μου» περιγράφει ο ίδιος ο σεφ. Ο Jean-Charles Metayer μεγάλωσε στη δυτική Γαλλία, σε οικογένεια εστιατόρων. Αποφοίτησε από τη σχολή μαγειρικής «Saint Michel Mont Mercure» στη Γαλλία και στη συνέχεια εργάστηκε στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, γαλλικό εστιατόριο «Fleur de Sel», στην Αγγλία. Μαθητής του master seafood Γάλλου chef Jacques Le Divellec, εργάστηκε ως sous-chef στο 2 Αστεριών Michelin εστιατόριο του στο Παρίσι, πριν ο Divellec τον στείλει στην Ελούντα για να αναλάβει το γκουρμέ εστιατόριο «Καλυψώ» στο ξενοδοχείο Peninsula All-Suite Hotel, στο οποίο απέσπασε σειρά βραβείων. Αργότερα ανέλαβε chef στο εστιατόριο με ένα αστέρι Michelin «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου, όπου αποχώρησε για την κουζίνα του “Premiere” του ξενοδοχείου Intercontinental της Αθήνας, κατακτώντας την διάκριση «3 forks by the Michelin Guide». Για τρία χρόνια έζησε ανάμεσα σε Ελβετία και Ελλάδα, αναλαμβάνοντας στο Νταβός τα 5 διαφορετικά εστιατόρια του εμβληματικού Grischa Hotel. Στις αρχές του 2020 δημιούργησε το «Brio» την πρώτη briocherie στην Ελλάδα αλλά και το Brilliant Tastes ένα all day food bar στη Νέα Ερυθραία ενώ. Tην ίδια χρονιά ο Jean-Charles Metayer εγκαταστάθηκε και στο νέο του «σπίτι», το Le Pavillon.

Φέτος το καλοκαίρι, στον καταπράσινο κήπο του που έχει γεμίσει με ατμοσφαιρικές γωνιές μπορεί κανείς να γνωρίσει την ουσία της μαγειρικής του μέσα από πιάτα όπως: Τον «Κήπο» λαχανικών με τραγανά μαύρα αυγά ορτυκιού και τρούφα, τις Καραβίδες Χαλκίδας με χταπόδι καρπάτσιο σερβιρισμένα με ζυμαρικά από μαύρο σουσάμι, τον Καπνιστό μαύρο μπακαλιάρο με μελάνι σουπιάς και αφρό πατάτας αρωματισμένο με βανίλια ή τα Λευκά σπαράγγια με σαλάτα οστρακοειδών, ζελέ κρασιού Σάμου, crumble βοτάνων και σάλτσα hollandaise.

Μεταξύ άλλων στις προτάσεις του μενού ξεχωρίζουμε: Μπαρμπούνι με παστουρμά, berlingots βοτάνων με μους από καπνιστό χέλι και σάλτσα δενδρολίβανου και Αρνί στους 65°C με καβουρδισμένο φαγόπυρο και αφρό από κατσικίσιο γάλα, ανθός κολοκυθιού γεμιστός με αλμυρό ρυζόγαλο αρωματισμένο με αμπελόφυλλα
. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα επιδόρπια: Πράσινο μήλο, λουΐζα και παγωτό μασκαρπόνε σε μαρέγκα και Καραμελωμένος ανανάς, πραλίνα φουντουκιού και παγωτό gianduja.

Στο μπαρ του κήπου οι sommelier σερβίρουν εξαιρετικά κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, premium ποτά αλλά και κλασικά cocktails.

Περικλέους 31, Χαλάνδρι, Ωράριο: Τρίτη – Κυριακή 19:00 – 00:00 (Δευτέρα: Κλειστά), Κρατήσεις: 210 6815774, lepavillon.gr/, Facebook: www.facebook.com/Le-Pavillon-Athens

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών