ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Indian Kitchen

Για τους λάτρεις της «πιπεράτης» ινδικής κουζίνας.

13.12.2016| Updated: 25.06.2021
Indian Kitchen

Για τους λάτρεις της «πιπεράτης» ινδικής κουζίνας

Η θέση: Απόλλωνος 6 στην αρχή της Πλάκας.


Η ατμόσφαιρα: Απλή και μοντέρνα, χωρίς «ινδικά» (πράγμα εκτιμητέο καθώς θα μπορούσαν να έχουν γεμίσει το μαγαζί με τα φτηνά ινδικά στολίδια που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά. Τα χρώματα μόνο και κάποιες πινελιές στα σερβίτσια παραπέμπουν στις Ινδίες).


Το φαγητό: Καλό και καυτερό. Δοκιμάσαμε νόστιμα σαμοζάκια όχι ιδιαιτέρως καυτερά καθώς η ωραία ζύμη «έπινε» τα δυνατά μπαχαρικά. Μια πολύ ωραία και μεγάλη σαλάτα με δύο σάλτσες μια καυτερή τύπου τσάτνευ με μάγκο και μια ήπια με γιαούρτι και άνηθο. Εννοείται ότι πήραμε ινδικό πιλάφι με φρούτα και ξηρούς καρπούς, που ευτυχώς που ήταν γλυκό γιατί μας βοήθησε «να πάνε κάτω» τα δύο κύρια πιάτα κρεατικών. Το αρνί και το κοτόπουλο τίκκα μασάλα που ήταν πολύ καυτερά και 100% ινδικά. Μάς τα σερβίρισαν σε χάλκινα μπολάκια γεμάτα από την πιο καυτερή σάλτσα ντομάτας που έχω δοκιμάσει ποτέ. Η φίλη που έτρωγε μαζί μου απόλαυσε το αρνί της. Εγώ ανακάτεψα το κοτόπουλό μου με το ρύζι, για να μπορέσω να αντέξω το κάψιμο. Νόστιμα όμως και τα δύο.

Ο λογαριασμός: 37 ευρώ για ένα ορεκτικό, μια σαλάτα, δύο κυρίως και δύο μπύρες.. Κάποια από τα πιάτα ήταν πιο ακριβά απ’ ότι περίμενα, π.χ. τα δύο σαμοζάκια που έκαναν 8 ευρώ.

Η κάβα: Κυρίως μπύρες και αναψυκτικά. Δοκιμάσαμε την φρέσκια μπύρα Chios ελληνικής μικροζυθοποιίας και ήταν εξαιρετική. Δροσερή και πικρούτσικη συγχρόνως.

Επιπλέον πληροφορίες: Μην πάτε με αυτοκίνητο εκτός αν σκοπεύετε να πληρώσετε. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά πάρκινγκ και καθόλου θέσεις παρκαρίσματος. Από την άλλη, απέχει 3 λεπτά με τα πόδια από το μετρό του Συντάγματος. Ανοικτά καθημερινά 11:00-01:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών