ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κουράστηκες να μαγειρεύεις; Εδώ θα βρεις τα καλύτερα «σπιτικά» μαγειρευτά της πόλης

Τι κάνουμε αν δεν αντέχουμε ούτε μία ώρα ακόμα στην κουζίνα; Επιλέγουμε το φίλτρο delivered by efoοd και ανακαλύπτουμε τα στέκια με το πιο νόστιμο ζεστό φαγάκι της πόλης.

19.05.2021| Updated: 23.05.2022
Κουράστηκες να μαγειρεύεις; Εδώ θα βρεις τα καλύτερα «σπιτικά» μαγειρευτά της πόλης

Τι κάνουμε αν δεν αντέχουμε ούτε μία ώρα ακόμα στην κουζίνα; Επιλέγουμε το φίλτρο delivered by efoοd και ανακαλύπτουμε τα στέκια με το πιο νόστιμο ζεστό φαγάκι της πόλης.

Δεν ξέρω για εσάς, εμείς πάντως περάσαμε και αυτή την καραντίνα στην κουζίνα. Και ψωμιά φτιάξαμε -με δικό μας προζύμι, παρακαλώ!- και τάρτες φουρνίσαμε και πολύπλοκα πιάτα, απ’ όλα είχε το σπιτικό τραπέζι μας την τελευταία χρονιά. Το ένα βράδυ τρώγαμε ιταλική πίτσα, το άλλο νουντλς. Ο απολογισμός μπορεί να είναι μερικά κιλά παραπάνω, αλλά στα θετικά της υπόθεσης, αποκτήσαμε μαγειρικές δεξιότητες που ούτε φανταζόμασταν, κατακτήσαμε νέα γαστρονομικά ύψη, πήραμε τα εύσημα από τους δικούς μας, γίναμε για λίγο πρωταγωνιστές στο οικιακό μας MasterChef. Αλλά φτάνει! Δικαιούμαστε να νιώθουμε αποκαμωμένοι. Τώρα, που βγαίνουμε από ένα μεγάλο διάστημα εγκλεισμού και αφού αφήσαμε πίσω μας και το Πάσχα, με τις μαγειρίτσες και τα τσουρέκια του, δεν θέλουμε, δεν αντέχουμε να μπούμε πάλι στην κουζίνα. Χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από το μαγείρεμα. Ναι, αλλά κάτι πρέπει να φάμε. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα… Γιατί έχουν αυξηθεί οι προσδοκίες μας και η λύση του πρόχειρου φαγητού δεν φαντάζει τόσο δελεαστική. Είπαμε, χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από το μαγείρεμα, όχι από το νόστιμο σπιτικό φαγάκι. Υπάρχει λύση. Εμείς εξερευνήσαμε λίγο τις επιλογές που μας δίνει το efood και συγκεκριμένα η υπηρεσία delivered by efood. Εδώ υπάγονται τα εστιατόρια που δεν διαθέτουν δικό τους δίκτυο διανομής, αλλά συνεργάζονται με το efood, το οποίο αναλαμβάνει να διανείμει το φαγητό τους με τον δικό του στόλο. Με αυτό τον τρόπο, πολλά εστιατόρια που δεν ήθελαν να μπουν μόνοι τους στην φασαρία του ντελίβερι και να προσλαμβάνουν διανομείς, τώρα μπορούν εύκολα να μας στείλουν το πακέτο μας στο σπίτι. Είναι αυτό που λένε win-win situation. Όλοι κερδίζουν. Και πάνω από όλα εμείς, που είδαμε τις επιλογές μας να αυξάνονται.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Για τη διάθεσή μας τώρα, αυτά είναι τα στέκια που φτιάχνουν το πιο νόστιμο, ποιοτικό και comfort φαγητό της πόλης.

Κουράστηκες να μαγειρεύεις; Εδώ θα βρεις τα καλύτερα «σπιτικά» μαγειρευτά της πόλης

Casa by Simul: Για μεσογειακή φρέσκια κουζίνα με υλικά της εποχής

Από όλη τη λεκάνη της Μεσογείου αλλά κυρίως από την ελληνική κουζίνα έρχεται η έμπνευση για το μενού του γνωστού εστιατορίου στην περιοχή του Χίλτον, που έχει κάνει σημαία του τη χρήση εποχικών υλικών και την προσαρμογή του μενού του στα «εκλεκτά» της ημέρας. Τα πιάτα του έχουν μια ωραία ισορροπία ανάμεσα στο comfort και το δημιουργικό, το απλό και το ευρηματικό. Σημειώστε στα must, την πατάτα τζάκετ με στάκα και αυγοτάραχο, την αρνίσια σπάλα στη γάστρα με κριθαράκι και νιβατό (ένα μαλακό, αλοιφώδες τυρί), τον κόκορα κρασάτο και τη ρεβυθάδα με μοσχαρίσια ουρά. Δεν είναι κακή ιδέα να παραγγείλετε δύο μερίδες για να στοκάρετε και για την επόμενη μέρα.

Κουράστηκες να μαγειρεύεις; Εδώ θα βρεις τα καλύτερα «σπιτικά» μαγειρευτά της πόλης

Οinoscent: Για χαλαρή και γκουρμέ οινοποσία

Το ότι μπορούσαμε να παραγγείλουμε στο σπίτι όχι μόνο από εστιατόρια αλλά και από το αγαπημένο wine bar του κέντρου κυριολεκτικά μας έσωσε την ψυχολογία κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Γιατί αισθανόσουν ότι δεν παραγγέλνεις απλώς φαγητό αλλά μια συμπυκνωμένη εμπειρία χαλαρής διασκέδασης και γκουρμέ οινοποσίας. Το φαγητό του -μελετημένο να ταιριάζει με κρασί-, θα σας δώσει το άλλοθι να χαλαρώσετε στον καναπέ ή στο μπαλκόνι, να βγάλετε τα κολονάτα ποτήρια και να προετοιμαστείτε για μια ωραία βραδιά. Τι να δοκιμάσετε: λαχανοντολμάδες με αρνίσιο κιμά και σουμάκ (ένα μπαχαρικό με λεμονίζοντα αρώματα), κατσικάκι γάλακτος με φάβα Φενεού και κυκλαδίτικη σαλάτα με ντοματίνια, αγγούρι, κρίταμο & κοπανιστή Τήνου. Όσο για το κρασί, περιηγηθείτε στο μενού και θα ανακαλύψετε έναν ολόκληρο οινικό κόσμο, όπου κάθε φιάλη είναι και ένα ταξίδι σε έναν διαφορετικό τόπο.

Κουράστηκες να μαγειρεύεις; Εδώ θα βρεις τα καλύτερα «σπιτικά» μαγειρευτά της πόλης

Alficon: Για fast food αξιώσεων

Αν περάσατε την καραντίνα χωρίς να δοκιμάσετε το σουβλάκι του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα και του Νίκου Βοργιά, τότε χάνετε και πρέπει να επανορθώσετε. Οι δύο νεαροί σεφ του Alficon στο Παγκράτι έχουν δώσει το στίγμα τους από όταν πρωτοάνοιξαν το εστιατόριό τους πριν από σχεδόν δυόμιση χρόνια, συστήνοντάς μας μια μοντέρνα εκδοχή της ελληνικής κουζίνας. Όμως, στο σφιχτό μενού που σχεδίασαν για ντελίβερι μας εξέπληξαν και πάλι δίνοντας μια σεφίστικη πινελιά στο fast food. Το σουβλάκι τους είναι από χειροποίητη πανσέτα τυλιγμένη σε πίτα, ενώ το μπέργκερ τους -σε δύο εκδοχές, με παναρισμένο κοτόπουλο ή μοσχάρι- φτιάχνεται με χειροποίητη μαγιονέζα και με όλα τα επιμέρους υλικά του επιλεγμένα προσεκτικά.

Κουράστηκες να μαγειρεύεις; Εδώ θα βρεις τα καλύτερα «σπιτικά» μαγειρευτά της πόλης

Φυσαρμόνικα μεζεδοποτείον: Για τίμιο φαγητό και ωραίους μεζέδες

Δεν υπάρχει περίπτωση να πας στη Φυσαρμόνικα στο Νέο Ψυχικό και να μην πάρεις τα διάσημα παστουρμαδοπιτάκια του ή το αρνίσιο κότσι του. Ή τις πατατόφλουδες με σος γιαουρτιού. Ή το κοτόπουλο mojito, μια τηγανιά σβησμένη με χυμό lime, ρούμι, μαύρη ζάχαρη και δυόσμο. Αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, έρχεται το βουνό στο Μωάμεθ. Στο σπίτι λοιπόν μπορούμε να παραγγείλουμε πολλές από τις αγαπημένες μας σπεσιαλιτέ αυτού του value for money εστιατορίου. Στα συν του, το ότι έχει πολλές διαφορετικές γεύσεις και μπορείς να κινηθείς ανάλογα με τη διάθεσή σου. Θες θαλασσινή κουζίνα; Έχει καλαμαράκια τηγανητά και χταπόδι ψητό με φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Θες κρεατικά; Πόνταρε στο τηγανητό συκώτι και στα σπιτικά κεφτεδάκια σχάρας και δεν θα χάσεις.

Κουράστηκες να μαγειρεύεις; Εδώ θα βρεις τα καλύτερα «σπιτικά» μαγειρευτά της πόλης

Bread & Roses: Για μοντέρνα μαγειρευτά

Το μικρό παρεΐστικο στέκι σε μια στοά κοντά στην Ομόνοια είναι σαν να απαντάει κάθε φορά στην ερώτηση «τι θα φάμε σήμερα;» με τρόπο ευφάνταστο, νόστιμο και ακομπλεξάριστο. Έτσι είναι τα πιάτα αυτού του μοντέρνου μαγειρείου. Τι τραβάει η όρεξή σας σήμερα; Μήπως γιουβέτσι θαλασσινών με γαρίδες, μύδια, θράψαλο, ντομάτα, βασιλικό και γραβιέρα; Ή σνίτσελ ψαρονέφρι; Ή ρεβύθια με λουκάνικο και αυγό; Όλο το μενού του είναι νόστιμο και οικείο και μας δίνει ιδέες για το πώς μπορούμε να δώσουμε ποικιλία και χαρακτήρα στο καθημερινό μας τραπέζι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών