ΕΞΟΔΟΣ

Νηστήσιμοι μεζέδες από τα Δωδεκάνησα

Αλλη μια εξαιρετική εκδήλωση έχει ετοιμάσει ο Ναυτικός Ομιλος Ελλάδος, αφιερωμένη στον πλούσιο γαστρονομικό πολιτισμό μας. Την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ., μας καλεί …

11.03.2015| Updated: 06.10.2021
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Νηστήσιμοι μεζέδες από τα Δωδεκάνησα

Αλλη μια εξαιρετική εκδήλωση έχει ετοιμάσει ο Ναυτικός Ομιλος Ελλάδος, αφιερωμένη στον πλούσιο γαστρονομικό πολιτισμό μας. Την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ., μας καλεί να γευτούμε παραδοσιακούς νηστήσιμους μεζέδες από τα Δωδεκάνησα: καλαμάρια γεμιστά, σουπιές με αντίδια, ρεβύθια, μπακαλιάρο μαγειρευτό με πράσα και σέλινο, λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο και ρύζι, πιταρούδια, χταποδοκεφτέδες, ρεβυθοκεφτέδες, μελιτζάνες, μακαρούνες, κρεμμύδια γεμιστά και πολλά άλλα, μαζί με μια ποικιλία από νησιώτικα τυριά και παστά, νόστιμες δημιουργίες από τον σεφ του ΝΟΕ και την ομάδα του, βασισμένες στις αυθεντικές συνταγές. Και, φυσικά, πολλά γλυκά. Τον κόσμο θα υποδέχονται νέα παιδιά με τοπικές φορεσιές, ενώ θα προβληθεί και το βίντεο «Περίπλους των Δωδεκανήσων» για να χορτάσει και το… μάτι! Το κόστος είναι 27 € το άτομο, χωρίς τα ποτά.

Ναυτικός Ομιλος Ελλάδος, Καραγεώργη Σερβίας 18, Πειραιάς, τηλ. 210 41 79 730, 210 41 71 823


Ωραία ψητά (όπως το ζουμερό μπιφτέκι), μεζεδάκια και πίτες, τραγανή τηγανητή πατάτα και αρκετές επιλογές σε σαλάτες. Ο «Ιορδάνης» είναι μια κλασική ταβέρνα, που βρίσκεται αρκετά χρόνια στο ίδιο σημείο και με σταθερή πελατεία. Τιμές πολύ καλές.

Ιορδάνης, Αγίας Παρασκευής 4, Χαλάνδρι, τηλ. 210 68 15 510

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών