ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Pr1AmO

Επαναλειτουργεί η κλασικότερη των κλασικών τρατορία στη Φιλοθέη.

28.04.2014| Updated: 16.02.2024
Pr1AmO

Επαναλειτουργεί η κλασικότερη των κλασικών τρατορία στη Φιλοθέη.

Η θέση: Πολύ κεντρικά στη Φιλοθέη, στον εμπορικό δρόμο και κοντά στη Λεωφ. Πλαπούτα.


Η ατμόσφαιρα: Είναι μια όμορφη ιταλική τρατορία, με ευρύχωρη σάλα και άλλη μία αίθουσα, σαν αίθριο, στο βάθος, για τους καπνιστές.

Το φαγητό: Η παραγγελία κινήθηκε συνετά (με απώτερο σκοπό να δοκιμάσουμε και γλυκό στο τέλος). Ενα πρώτο πιάτο στη μέση και δύο κύρια. Φυσικά και ένα μπουκάλι καλό ροζέ κρασί. Δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στο κλασικό vitello tonnato, που συνοδεύεται με τραγανά λαχανικά. Λεπτές φέτες μοσχαρίσιου κρέατος πάνω σε ένα μαξιλάρι από κρεμώδη σάλτσα τόνου. Λεπτή, νόστιμη γεύση, που απογειώνεται με λίγο φρέσκο πιπέρι. Συνεχίσαμε με το φιλέτο λαβράκι με «αρώματα του κήπου μας», όπως παρουσιάζεται στον κατάλογο. Φρέσκο ψάρι, ελαφρύ πιάτο, ακριβώς ό,τι έπρεπε. Το δεύτερο κύριο πιάτο ήταν μεγαλύτερη αμαρτία. Γκαργκανέλι με μανιτάρια πορτσίνι και κολοκυθάκια σε στρώμα από φοντί τυριού. Τα γκαργκανέλι δεν τα πετυχαίνουμε συχνά σε αθηναϊκά εστιατόρια. Είναι ζυμαρικά που μοιάζουν με πένες, αλλά περιέχουν αυγό. Ταίριαζαν πολύ καλά με τα μανιτάρια και τα σχεδόν ωμά κολοκυθάκια, ενώ η σάλτσα, παρότι πλούσια, δεν βάραινε το πιάτο. Μια χαρά. Στο Priamo είναι… υποχρεωτικό να ρωτήσετε για τα επιδόρπια ημέρας. Επιλέξαμε μπαμπά με λιμοντσέλο – και ήταν τόσο καλός, που ξεχάσαμε κάθε αρνητική εμπειρία από το συγκεκριμένο γλυκό σε ζαχαροπλαστείο.

Ο λογαριασμός: Περί τα 70 ευρώ για δυο άτομα με κρασί.

Η κάβα: Περισσότερες από 40 ετικέτες, ελληνικές και ιταλικές.

Επιπλέον πληροφορίες; Λειτουργεί κάθε Τρίτη με Σάββατο από τις 8 μ.μ μέχρι και τη 1 τη νύχτα, ενώ την Κυριακή από τη 1 μ.μ. μέχρι και τις 6 μ.μ. Δευτέρα κλειστά. Παρκάρισμα σχετικά εύκολο στους γύρω δρόμους.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT