ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πυρόλιθος

Μια γειτονική ταβέρνα θαλασσινών με περιποιημένα και ψαγμένα πιάτα.

07.09.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Πυρόλιθος

Μια γειτονική ταβέρνα θαλασσινών με περιποιημένα και ψαγμένα πιάτα.

Η θέση: Στη μέση μιας ήσυχης γειτονιάς στο Ίλιον απέναντι από ένα μικρό παρκάκι.


Η ατμόσφαιρα: Καθαρή και λιτή ατμόσφαιρα σε λευκό και πράσινες αποχρώσεις. Το καλοκαίρι έχει και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο.

Το φαγητό: Ό,τι τραβάει η όρεξή μας από θαλασσινά. Δοκιμάζουμε οπωσδήποτε το καρπάτσιο τόνου, το οποίο είναι φρεσκότατο και όσο πρέπει καυτερό χάρη στην πιπεριά τσίλι. Εξαιρετική επίσης η σπαγγετάδα με αχιβάδες (σκορδάτη, μυρωδάτη, χωρίς φειδώ στις αχιβάδες).


Δοκιμάζουμε γιουβέτσι με καραβιδόψυχα, το καπνιστό χέλι με φύκια και πικάντικη μουστάρδα και ρωτάμε για τα φρέσκα ψάρια του. Στον κατάλογο επίσης περιλαμβάνονται όστρακα, μύδια, γαύρος μαρινάτος και άλλα πολλά. Αν στην παρέα υπάρχουν και άνθρωποι που προτιμούν το κρέας τα μπιφτέκια είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Ο λογαριασμός: Πληρώσαμε 20-25 € / άτομο με κρασί.

Η κάβα: Φυσικά σε μια τέτοια ταβέρνα προτιμάμε το ούζο, αλλά υπάρχουν και αρκετές ετικέτες από ελληνικά κρασιά.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά: 1 μ.μ. – 12 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT