ΕΞΟΔΟΣ

Σούσι, κοκτέιλ και ντακάκια

Ποιος να το’ λέγε ότι το Furin Kazan θα αναδεικνυόταν σε μία από τις λίγες σταθερές αξίες σ’ αυτήν την πόλη… Μπορεί να είναι αρκετά …

13.01.2015| Updated: 25.06.2021
Σούσι, κοκτέιλ και ντακάκια

Ποιος να το’ λέγε ότι το Furin Kazan θα αναδεικνυόταν σε μία από τις λίγες σταθερές αξίες σ’ αυτήν την πόλη… Μπορεί να είναι αρκετά τσιμπημένο πια στις τιμές, αλλά στα πλατό με σούσι δύσκολα του αντιστέκεσαι.

Απόλλωνος 2, Αθήνα, τηλ. 210-32.29.170


Luxus 9;” Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ανταλλάξει αυτό το μήνυμα με την παρέα… Μπορεί να μην προλαβαίνουμε το happy hour, που είναι 6-9 καθημερινά, αλλά με 5 ευρώ το ποτό και 6 το κοκτέιλ δύσκολα θα αλλάξουμε στέκι.

Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια.


Heteroclito ή By the Glass; Δύο από τα καλύτερα wine bars της Αθήνας, με ανθρώπους που αγαπούν και γνωρίζουν το κρασί, που προωθούν τις ελληνικές ετικέτες και επιπλέον προσφέρουν προσεγμένα συνοδευτικά (όνειρο τα “ντακάκια” στο By the Glass, υψηλού επιπέδου το πλατό τυριών στο Heteroclito). Εύγε και στους δύο.

Heteroclito, Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30, Μοναστηράκι, τηλ. 210-32.39.406, By the Glass, Στοά Ράλλη, Σύνταγμα, τηλ. 210-32.32.560


Δοκιμάσαμε το πρώτο σπιτικό sous vide! Πρόκειται για την τεχνική μαγειρέματος σε κενό αέρος, με απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας (για την οποία απαιτείται ειδική συσκευή, ακόμα ακριβή για το μέσο νοικοκυριό), με αποτέλεσμα να “αιχμαλωτίζεται” η νοστιμιά στο κρέας ή το ψάρι. Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες που δοκιμάσαμε από τον φίλο μας Κώστα, πάντως, έγιναν πράγματι λουκούμι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών